Ogród - moje marzenia na jawie (?)
-
- 200p
- Od: 23 kwie 2011, o 15:48
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród - moje marzenia na jawie (?)
Piękne powojniki clematis, moje jeszcze nie kwitną, czym je nowozisz?
Gosiu - mmgosik - mysle, że to dobry zestaw dla poczatkujących
Powinnas być zadowolona.
Gosiu, i dobrze zrobisz, przycinając, bo- jak sama dobrze zauważasz, hakuro jest nieciekawa taka nieprzycinana. Dlatego w najbliższym tygodniu pójdę w ślady Joli
Alu, właśnie dlatego, że listki brązowieją i robią się po prostu brzydkie, powinnaś ją przyciąć właśnie w tym miejscu, gdzie kończą się ładne listki, a zaczynaja te łyse miejsca. Naprawdę nie masz powodów martwic się o tę wierzbę, bo ona tylko regularie cięta zachowuje swoją urodę. Hmmm, to tak jak z fryzjerem: gdy nosisz krótko przycięte włosy, to już po dwóch miesiącach trzeba je podciąć, aby fryzura miała swój charaktek i kształt
Carlos9, moje powojniki zasilam nawozem do powojników firmy Agrecol.

Gosiu, i dobrze zrobisz, przycinając, bo- jak sama dobrze zauważasz, hakuro jest nieciekawa taka nieprzycinana. Dlatego w najbliższym tygodniu pójdę w ślady Joli

Alu, właśnie dlatego, że listki brązowieją i robią się po prostu brzydkie, powinnaś ją przyciąć właśnie w tym miejscu, gdzie kończą się ładne listki, a zaczynaja te łyse miejsca. Naprawdę nie masz powodów martwic się o tę wierzbę, bo ona tylko regularie cięta zachowuje swoją urodę. Hmmm, to tak jak z fryzjerem: gdy nosisz krótko przycięte włosy, to już po dwóch miesiącach trzeba je podciąć, aby fryzura miała swój charaktek i kształt

Carlos9, moje powojniki zasilam nawozem do powojników firmy Agrecol.

Wpadłem tu z wizytą po długiej przerwie, i na dłużej, jak się okazało
Coraz wspanialszy masz ogród. Inny od mojego ale bardzo mi się podoba, może właśnie dlatego, że jest inny
Masz u sibie taką różnorodność roślin, że się chwilami gubię
Pięknie kwitnie u Ciebie to co ma kwitnąć, a trawnik zieleni się tak, że ja się czerwienię ze wstydu
Krótko mówiąc: poprzeczkę stawiasz naprawdę wysoko, pełny szacun 

Coraz wspanialszy masz ogród. Inny od mojego ale bardzo mi się podoba, może właśnie dlatego, że jest inny

Masz u sibie taką różnorodność roślin, że się chwilami gubię

To mój ogród jest dla mnie, a nie ja dla mojego ogrodu
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Moja hakuro ma na razie różowe przyrosty, ale masz rację, gdy tylko zbrązowieją, zaraz ją ogolę. Dobrze, że mi o tym przypomniałaś, bo jakoś zajęłam się innymi roślinami i zupełnie o tej mojej wierzbie zapomniałam. Pozdrawiam, Wanda 

Psze Pani, a co to za zastój w wątku? Gdzie nowe fotki z iglastymi pięknościami? 

- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Lub ze wszystkimi innymirispetto pisze:Psze Pani, a co to za zastój w wątku? Gdzie nowe fotki z iglastymi pięknościami?

Jesteście kochani, że o mnie pamiętacie. Nawał pracy nie pozwala mi poświęcić forum zbyt wiele czasu. Ogród też trochę zaniedbany...dopomina się o nawozy, odchwaszczenie, jakiś oprysk na mszyce
i inne paskudztwa. Ale jednym muszę się pochwalić. Mojej Inversie odłamała się wczesną wiosną gałąź. Jak najszybciej ją podwiązałam, wzmocniłam kijkiem, ale przyszedł czas wiosennych przyrostów, a ona nic... Trwała bez życia. Aż tu kilka dni temu...

Jaka jestem z niej dumna
A inne roślinki:
Lidlowy clematis i świerk ciągle czekają na swoje miejsce

Prezent od mojej Mamy

I dziwna hosta

Jaka jestem z niej dumna

A inne roślinki:
Lidlowy clematis i świerk ciągle czekają na swoje miejsce

Prezent od mojej Mamy

I dziwna hosta

- pamelka
Znaczy, że jesyeś iglakowym doktorem
Ostatnio też przeprowadzalam zabieg na dwoch iglakach i klonie
na wyniki przyjdze jeszcze poczekać.
Hsta faktycznie dziwna
wstaw jako ciekawostkę w celu uzyskania opinii fachowców tu na przykład http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=462 .
To się zdziwią

Hsta faktycznie dziwna

To się zdziwią

piękne iglaczki i powojnik! 

- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzielna inversa!
'
żałuję, że nie podwiązałam tak złamanej w czasie transportu gałązki grujecznika pendula, teraz ma tylko jedną i wygląda licho, mam ochotę go wyrzucić!
A co to masz za śmieszną hostę? Jakiś mutant?

żałuję, że nie podwiązałam tak złamanej w czasie transportu gałązki grujecznika pendula, teraz ma tylko jedną i wygląda licho, mam ochotę go wyrzucić!
A co to masz za śmieszną hostę? Jakiś mutant?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Za radą Joli dałam tę fotkę do wątku o identyfikację: otóż hosta ta, wsadzona bardzo wczesną wiosną do donicy, wypuściła te pierwsze liście, natomiast w zimi daje te prawdziwe, widoczne w środku
Ale to - to nic, zobaczcie jak wygląda zakupiona przeze mnie hosta pod nazwą white feather

Czy to ja jestem takim laikem hostowym czy ona powinna inaczej wygladać?
Rosnące obok siebie powojniki chyba się połączyły genetycznie, go Królowa śniegu nagle nabrała lekkiego fioletu od Niobe: czyżby nowa odmiana - śnieżna niobe?

A teraz inne igiełki oraz listki

Bukszpan:

kolejny dziwak - tawuła

miłorząb

Ulmus parvifolia(wiąz drobnolistny) Geisha

Trzmielina

Ale to - to nic, zobaczcie jak wygląda zakupiona przeze mnie hosta pod nazwą white feather

Czy to ja jestem takim laikem hostowym czy ona powinna inaczej wygladać?
Rosnące obok siebie powojniki chyba się połączyły genetycznie, go Królowa śniegu nagle nabrała lekkiego fioletu od Niobe: czyżby nowa odmiana - śnieżna niobe?

A teraz inne igiełki oraz listki

Bukszpan:

kolejny dziwak - tawuła

miłorząb

Ulmus parvifolia(wiąz drobnolistny) Geisha

Trzmielina

- pamelka
Nie jesteś laikiem
to nie White Feather
Gingko cudne
i ulmus też
i jeszcze sośnica 

Aneto, a gdzie ją kupowałaś? To nie jest White Feather na 100%. O tej porze jest on już całkiem zielony, ma inne liście, kształt, grubość, kolor i nie ma białej obwódki. Jak trochę podrośnie wstaw do identyfikacji, jeszcze zbyt mała, żeby jednoznacznie stwierdzić jaka to odmiana. Geisha śliczna.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie wiem, czy moja niedawno zakupiona White feather jest ok, ale wygląda kompletnie inaczej, niż ta...dkny pisze: Ale to - to nic, zobaczcie jak wygląda zakupiona przeze mnie hosta pod nazwą white feather![]()
![]()

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aneto!
Zauroczyła mnie Twoja azalia - pięknie kwitła.
Nooo... , ewentualnie zbacza na hosty... 
Zauroczyła mnie Twoja azalia - pięknie kwitła.
Tą przypadłość ja także posiadam, niestety...dkny pisze:Czy to moja wina, że aparat mi wyłapuje zawsze te iglaczki![]()
![]()