ciekawe, kiedy będą pierwsze ogórasy

a to moja działeczka

Pozdrawiam

Piknie
  Piknie 

), a z nadwyzki na pewno ucieszy sie rodzinka i znajomi
 ), a z nadwyzki na pewno ucieszy sie rodzinka i znajomi 

niestety się rozlało i zdjęć nie zrobiłam, może ma ktoś jakiś pomysł?leniawka pisze:właśnie wróciłam z przeglądu w ogródku i na liściach ogórka (sadzony do gruntu jako rozsada w połowie maja, więc już ładny i kwitnie), część młodych liści się zawija pod spód i na nerwach liści od spodu jakby białe malutkie kreseczki widać, postaram się wieczorem zdjęcie wkleić, wie ktoś co to może być?

ale jestem amatorem dopiero 2 raz sadzę ogórki wiem że będzie
 ale jestem amatorem dopiero 2 raz sadzę ogórki wiem że będzie 

,przy takim areale to by się inwestycja szybko zwróciła
 ,przy takim areale to by się inwestycja szybko zwróciła 

to jest działka razem z domem obok, którym mieszkam, więc czasu na pewno starczy tylko gorzej będzie jak będzie tego
 to jest działka razem z domem obok, którym mieszkam, więc czasu na pewno starczy tylko gorzej będzie jak będzie tego i tak pryskałem tym miedzianem, że popaliłem, nim liście z nadwyżki miedzi...
 i tak pryskałem tym miedzianem, że popaliłem, nim liście z nadwyżki miedzi...

aż tyle to ja nie potrzebuję na słoiki
 aż tyle to ja nie potrzebuję na słoiki

Pytanie dla tych,którzy porwadzą ogórtaski na sznurkach
 Pytanie dla tych,którzy porwadzą ogórtaski na sznurkach  Ja przyczepiacie sznurki ,żeby pieły się po nich krzaki ogórków? Przywiązujecie do roslinek, czy mocujecie sznurki do gruntu? A możeinaczej? Ja w tym roku pierwszy raz będę tak uprawiać ogórki,podrosly już i wydaje mi się że czas najyższy poprzywiązywać do mojej konstrukcji sznurki,tylko nie wiem jak z ogorkami.
 Ja przyczepiacie sznurki ,żeby pieły się po nich krzaki ogórków? Przywiązujecie do roslinek, czy mocujecie sznurki do gruntu? A możeinaczej? Ja w tym roku pierwszy raz będę tak uprawiać ogórki,podrosly już i wydaje mi się że czas najyższy poprzywiązywać do mojej konstrukcji sznurki,tylko nie wiem jak z ogorkami.