Renatko- bardzo się cieszę z Twojej i mojej paczuszki

Możemy teraz śmiało powiedzieć, że zaczynamy nową przygodę... "przygodę skrętnikową".
Ty Jesteś Szczęściarą, bo Masz ich aż 10 sztuk. Ja tylko dwa odmianowce. Ale to jeszcze nie koniec... Myślę, że kolejne pojawią się u mnie, to tylko kwestia czasu
Anjju- są takowe...cudne, chyba
Bianka jest czysta biała...taka niewinna... Cudna - wygląda,jak platki śniegu. No chyba, że odmianę pomyliłam...
Welkam- nie Zgadłaś ;) Oba są niebieskie, tylko inne wybarwienie płatków mają
Mniodkowa- ja kupiłam w ostatniej minucie aukcji... Hihi...to był fart i "przeznaczenie" ;) Możliwe, że od tej samej Osoby kupiłyśmy. Nic się nie Martw, jak się opuszczą w liściory, to będziemy się wymieniać
Ahahaha...miłych poszukiwań pędzelków... Powiedz M, że Musisz zamalować ścianę w kuchni, bo Ci prysł olej. Zawsze to jakieś wytłumaczenie będzie...
Paprocie to chluba mojej Mamy, nawet oddzielny nawóz jest dla nich.
A ja zamierzam podlać wszystkie roślinki "bioseotem" (środek z wyciągu grejpfruta), żeby zwiększyć ich wytrzymałość na choroby i szkodniki. Dziś zrobiłam prysznic w wannie niektórym roślinkom:
I...hurtowe zakupy w ogrodniczym (za wyjątkiem doniczki ceramicznej). Same, białe doniczki dla fiołasków. Stwierdziłam, że skoro storczyki mam w brązowych doniczkach(nie wszystkie), to fiołki i skrętniki, będą w białych. na razie zakupiłam 10 sztuk ( ale jeszcze dziesięć na kolejne sadzonki muszę kupić). Muszę zrobić w nich dziurki, potem będę przesadzać sadzonki. Są też podstawki, bo do tej pory podlewałam od góry i woda nieraz zostawała na listkach. Po przesadzeniu będą podlewane tylko do podstawek:
I...wyszukana przez mnie, ceramiczna doniczka ( z otworem odpływowym w dnie), w ulubionym sklepie "wszystko po 4zł". Będzie dla anturium, dałam za nią 3,50zł