Małe - wielkie szczęście...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Małe - wielkie szczęście...

Post »

Ja się pocieszam, że jak tak dalej pójdzie to...nie będę miała trawnika :;230 I problem sie rozwiąże na rzecz rabatek :wink:
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Oj bedzie poletko dzwonków :tan mi też wygląda na szerokolistny ,ale mój skupiony ma podobne liście ;:108 Cudowne ma kwiatki ten bodziszek Renarda ;:167 .......juz nie mówie o orliku ;:138
Pije u Ciebie w ogródku kawkę ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja zawsze mowilam, ze trzeba ogrodek wylac betonem, pomalowac na zielono i zamiatac :;230
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Justynko, podzielam Twoje zdanie na temat mijesca do siedzenia. Pięknie to wygląda jak jest wykoszone, ale nosi sięokropnie do domu. A i drewno jak stoi na powierzchni utwardzonej to chyba lepiej się ma. W trawie i na gołej ziemi zawsze więcej wilgoci ciągnie. A i eMowi wierzę, że kosić ciężko :)
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości, wy na kawce, a ja w pracy :cry: posiedziałabym z wami w taki piękny dzień. Ostatni majowy. Już ;:224
Danuś tych dzwonków u mnie dostatek. Skupiony tez am, ale w znacznie mniejszych ilościach. Orlik ma cudne kwiaty, a bodziszek to maluch z ubiegłego tygodnia pod zankiem wizyt lekarskich. Ma fajne listki, takie gąbczaste.
Danuś usiądź, obsłuż się kawką, ja będę ok. 17.

gatita, aagaaz odpocznijcie, pogadajcie. Miłego.

Su U mnie taki betonowy koszmarek :shock: Ja mówiłam o usunięciu trawnika na rzecz rabatek ;:108

ewka63 Dziękuję za poparcie. Myślę, że cegła i kamień nie pozbawią tego miejsca uroku i naturalności. Trochę trawki zostawię :wink:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie dzieci duże i małe, młodsze i nieco młodsze duchem ;:167 Dla wszystkich dzisiaj z okazji ich swięta z M-owych parapetowców, zakwitło takie cudactwo:

Obrazek

Po tych egzotykach. Na swojską nutkę. W ogrodzie też się trochę dzieje.

Obrazek Obrazek Obrazek

Zakwitła wreszcie piwonia, która długo kazała czekać na kwiaty. Irysy, te najzwyklejsze i łubin, który w poprzednim wcieleniu był lekko różowy :shock: Czyżby ujawniły się nieszlachetne geny :?:
;:223

Moje zdziwienie ciągle budzi ten dziwaczny kuklik. Czy ktoś może mi wyjaśnić, dlaczego tak sie dzieje? Ten drugi jest u mnie już od dawna i jest zwyczajny. Czekam z niecierpliwością na róze, a kwitnie szczypiorek :;230

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ej tam odrazu nieszkachetne, papieski fiolecik ma ma - to znaczy ze szkachetny :heja szczypiorek tez bedzie szlachetny a co ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, moje nowo zakupione róże troche mnie niepokoją. Jedna ma być lekko różowa, druga fioletowa. Ich pączki na razie wyglądają jak rózowych ciemnych. czy nie sugerować sie kolorem pączków?

Jule, grunt to odpowiednie podejście, szlachetny szczypiorek :?: :;230 No to w duecie z pietruszką, ma karbowane ozdobne listki i masz przegląd wszystkich moich warzyw ;:224 .
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Pączkami nie ma co się przejmować, tylko cierpliwie czekać :D A gdyby nastąpiła pomyłka-każda róża jest piękna.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu, dzięki za słowa pociechy ;:196 Masz rację, każda piękna, ale te były wymarzone... Będę się cieszyć kwiatkami, bez względu jakie sie okażą. ;:108
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pietruszka tez sie mozna cieszyc - moja szlachetna jeszcze nie wzeszla, nawet widu i slychu niet :roll: Ale ruccola wylazla i groszek mniam
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Cześć Justysiu, ale u Ciebie pieknie :tan wszystko cudownie sie rozwija .Piwonia w cudownym kolorku takiego nie mam ,irysy fantastyczne uwielbiam je ;:138 Kuklik cudak ale jaki efektowny!!!
Przykro mi, ze tak Ci ta noga dopieka :( i na dodatek tyle pracy :roll: ale już końcówka dasz radę a potem dziennie będziesz sie delektowała ogrodem ale nie zapomnij o mnie i wpadaj czasami ;:180
Buziaki ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Szczególnie różowe mogą mylić-pąki nie powinny Cię denerwować :D Jedna z moich tegorocznych różwych pąki ma białe :D Czekam :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule szczypiorek i pietruszka -oba ozdobne to przegląd całego mojego warzywnika :wink: uwielbiam groszek, bób i inne, ale nie mam miejsca, ani serca do opieki nad nimi. Odwiedzam działkę brata i rodziców, mają spory warzywnik.

Danaczasu mam ostatnio niewiele, zawodowo i domowo dużo się dzieje, ale zawsze znajdę chwilkę dla ciebie i twojego raju ;:196 To odskocznia i relaks. uwielbiam podziwiać to, co sie dzieje w zaprzyjaźnionych ogródkach.
Gdy piwonia przekwitnie, zobaczę, co się da zrobić. podobno najlepszy czas na rozsadzanie to sierpień.
Kuklik rzeczywiście cudaczny, nie przestaje mnie zadziwiać, nawet moja sąsiadka-ogrodniczka zdziwiła się na jego widok. Ciekawe czy inni też tak mają?

ewamaj66 nie będę się sugerowała pakami, cierpliwie czekam ;:65 ;:65 rezultaty oczekiwań mam nadzieję niedługo będe mogła pokazać.

A to maleństwa. Goździk kropkowany purpurowy, mam jeszcze amarantowy ( zakwitnie lada dzień) i śniadek blaszkowaty. Upał doskwiera nie tylko roślinom, Milka nad kałużą.

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justyna ja tez nie mam miejsca, posadzilam sobie cztery fasole, cztery groszki cukrowe, pare pietruszek naciowych i troche ruccoli, tak z 20 cm2 :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”