Mój ogródek "dwie ciutki za domem"- JSZFRED
Witam. Zaciekawiła mnie sympatyczna nazwa twojego ogródka "dwie ciutki" postanowiłam go zobaczyć. Rzeczywiście ogródek malutki ale na zdjęciu widać, że jest bardzo ładny i świetnie zaplanowany. W pełni jego urok i piękno zobaczymy jak to wszystko zacznie się zielenić i kwitnąć. Będzie to prawdziwa uczta dla oczu. Pozdrawiam serdecznie. Irena
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu nie możesz się tak przejmować, bo zaczątki swojego małego raju masz śliczne .Za parę dni już będzie wiosna , Twoje roślinki zaczną wyłaniać swoje twarzyczki i zobaczysz jaka będziesz szczęśliwa . Ja też zaczynałam od zera , powoli zaczęło przybywać roślinek i ogród robił się coraz ładniejszy .Schowaj swoje kompleksy i głowa do góry , bo masz zrobione ze smakiem , a wiosna Ci otworzy oczęta . 

Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- JSZFRED
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
Elu, doceniam szczególnie w lato jak wracam w upał z pracy i ide do ogródka za domem a tam cień na tarasie a dalej krzaczki i roślinki w słonku, super
Irenko, to co zobaczyłam w Twoim ogrodzie to wypieszczona kolorowa bajka , te rododendrony to coś pięknego , też mam trzy małe szt, ale mój fioletowy ma teraz straszne plamy na liściach mizerne pąćzki i skręcone liście , coś cienko wygląda, a Twoje tryskają zdrowiem i urodą, wszystko jest tak pięknie dobrane że dech zapiera, to prawdziwy raj,
Zosiu i Andrzeju, dzięki za pocieszenie i wizytę w dwóch ciutkach mi tylko chodziło o ich wielkość a roślinki dzisiaj oglądałąm to pomalutku z pewną nieśmiałością się wychylają, wiem że na wszystko trzeba czasu,
Zapraszam wszystkich czasem tu wpadajcie choć na chwilkę , chętnie wysłucham Waszych porad dot, rododendronów róz i iglaków no i ich niechcianych robali i chorób,
Pozdrawiam Cieplutko
Irenko, to co zobaczyłam w Twoim ogrodzie to wypieszczona kolorowa bajka , te rododendrony to coś pięknego , też mam trzy małe szt, ale mój fioletowy ma teraz straszne plamy na liściach mizerne pąćzki i skręcone liście , coś cienko wygląda, a Twoje tryskają zdrowiem i urodą, wszystko jest tak pięknie dobrane że dech zapiera, to prawdziwy raj,
Zosiu i Andrzeju, dzięki za pocieszenie i wizytę w dwóch ciutkach mi tylko chodziło o ich wielkość a roślinki dzisiaj oglądałąm to pomalutku z pewną nieśmiałością się wychylają, wiem że na wszystko trzeba czasu,
Zapraszam wszystkich czasem tu wpadajcie choć na chwilkę , chętnie wysłucham Waszych porad dot, rododendronów róz i iglaków no i ich niechcianych robali i chorób,
Pozdrawiam Cieplutko
- GERTRUDA
- 1000p
- Od: 25 lis 2007, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Cudnie wyglądały twoje "ciutki" na jesieni Asiu !!Co do cebulek ja tez zawsze wychodzę z posortowanymi , opisanymi a jak sadzę to później "dziada z babą tylko brak ' bo albo ja się pomotam , albo w sklepie źle podpiszą [ jak kupowane luzem to i w kartonach nieraz są pomieszane , a tych mam zawsze najwięcej ] Co do rozmiarów ogrodu to on zawsze po paru latach robi się za mały obojętnie jaką ma powierzchnię . Pozdrawiam .
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
- JSZFRED
Witam Serdecznie , no sama jestem ciekawa co z tego wyrośnie i jak wypadnie kolorystycznie takie pomieszanie cebul, czytałam Twoje porady o pielęgnacji róż, ale pewnie też masz dość dobrą ziemię , ja posadziłam w kilku miejscach w ogrodzie lawendę podobno bardzo pomaga na mszyce zobaczymy w lato jak wypadnie eksperyment i jak będą rosły moje róże, jedna róza zółta miała być pnąca a urosła przez dwa lata 30 cm i ani razu nie rosła,
Ale się ropisałąm już poźno
Pozdrawiam cieplutko
Ale się ropisałąm już poźno
Pozdrawiam cieplutko
- JSZFRED
Gabi , sama nie wiem i dla mnie jest to wielka niewiadoma bo tyle nasadziłam jeszcze różnych rzeczy, obym nie przesadziła za bardzo z tym, u mnie jest ciężka ziemia więć też nie wszystko będzie rosło, ale zobaczymy. Bardzo się ciesze jak się spodobało i zapraszam do zaglądania,
Pozdrawiam cieplutko
No to jeszcze coś

Pozdrawiam cieplutko
No to jeszcze coś

- JSZFRED
Skrzacie,
Dzięki, że mnie odwiedziłaś i że się podobało , uwielbiam magnolie szukałam takiej o najmniejszych rozmiarach ta ma mieć podobno max. 1,7 m wzrostu zrozumiałe że do moich ciutek nie moge mieć duzych okazów, niektóre rozliny sama karlę, a jałowce płożące muszę powsadzać w donice podobno tak wtedy nie rosną, marzę jeszcze o krzaczastej peonii, i nietylko, ale to jeszcze zobaczymy , Skrzacie choć to może nie ładnie się chwalić, ale powojniki mam 4 dwa pnące te ze zdjęć i dwa jeszcze śpią bylinowe,
Pozdrawiam serdecznie
Dzięki, że mnie odwiedziłaś i że się podobało , uwielbiam magnolie szukałam takiej o najmniejszych rozmiarach ta ma mieć podobno max. 1,7 m wzrostu zrozumiałe że do moich ciutek nie moge mieć duzych okazów, niektóre rozliny sama karlę, a jałowce płożące muszę powsadzać w donice podobno tak wtedy nie rosną, marzę jeszcze o krzaczastej peonii, i nietylko, ale to jeszcze zobaczymy , Skrzacie choć to może nie ładnie się chwalić, ale powojniki mam 4 dwa pnące te ze zdjęć i dwa jeszcze śpią bylinowe,
Pozdrawiam serdecznie