Oaza spokoju Hanki - cz III - 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Oaza spokoju Hanki - cz III - 2010

Post »

Haniu fajnie, że już jesteś z nami ;:196
Rh wyjątkowo pięknie dosłownie oblepione kwieciem ;:138
szczególnie ten fioletowy mi przypadł do gustu ;:224
:wit
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Witaj Haniu. :wit
Wreszcie wieści od Ciebie. :D
Kwiatki pięknie kwitną...moje orliki się wyrodziły i nie są już Nora Barlow...ale też ładne :wink: .....
Rh też dobrze się u Ciebie spisują...u mnie jednak jest dla nich za sucho.
Za to moje Twoje lilie mają się całkiem bardzo dobrze....a wiesz, że poskrzypka już grasuje...małpa czerwona jedna :evil:
....czyli jednym słowem czekamy na różyczki. :heja

;:196 ;:167
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hanka 1 pisze: Mało mi kwitnie -trochę orlików,irysy i dwa ostałe różaneczniki i czekam na róże
... i liliowiec, i bożykwiat :D
To nic, Haneczko, będzie teraz coraz lepiej. Wiesz jak to się mówi: żeby mogło być lepiej, najpierw musi byc gorzej ;)
Wkrótce rozkwitną róże, a obok nich pewnie jeszcze jakieś inne , no i przecież jakieś lilie ocalały!
A jak dzwonek skupiony? ...
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Haniu, jak dobrze, że już jesteś, szkoda tylko, że twój ogród tak ucierpiał i od mrozu i przez remont. Wspaniale się ogląda twoje mistrzowskie zdjęcia a na nich przepiękne kwiaty. Robisz tak świetne ujęcia, że nawet zwykłe zielsko wyglądałoby ładnie. Rh na ostatniej fotce to cudo, niezwykle ukwiecony.
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Witaj, przychodzę z rewizytą :wit . Jestem zachwycona Twoimi RH, szczególnie tym ostatnim. Współczuję Ci strat w ogrodzie, u mnie jest podobnie, część strat po budowie, a teraz ciąg dalszy spowodowany nawożeniem podłoża pod kostkę :cry:
Musimy wytrzymać i ratować co się da. Będę wpadać.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Haniu Wtam :wit Wchodzę co dzień do Twojego ogródeczka ,czytam, oglądam i dech mi zapiera ,zaniemówiłam - łeska mi się w oku akręciła ,co ja tu robię z czym do ludzi U Ciebie to RajA teraz czytam że masz straty :mróz ,remont - znowu zaniemówiłam Haniu bardzo, bardzo współczuję ale i tak u Ciebie pięknie ,będę zaglądać jeśli pozwolisz . Pozdrawiam ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Haniu ,różaneczniki pięknie Ci przezimowały.Masa kwiatów się zawiązała.Ja dopiero drugi sezon się z nimi bawię i coraz lepiej mi idzie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Witam Wszystkich Miłych Gości
hal1959 pisze:Iryski od Ciebie miały pąki jak byłam w Polsce,ale nie zobaczę kwiatów,także orlików :cry:
Bardzo się cieszę,ale o tej porze one już występ mają za sobą.Haluś a na róże wrócisz?
JAKUCH pisze:U mnie również dużo róż wymarzło szczególnie jesienne zakupy .
A ja myślałam,że u mnie tylko taki "syberyjski" klimat.U Ciebie pewno róże już w pełnej krasie a u mnie jeszcze im daleko
Zabeczka101059 pisze:Rh wyjątkowo pięknie dosłownie oblepione kwieciem
Dzidziu miałam cztery a dwa mi umarzło-nie mam szczęścia do RH.
Elizabetka pisze:Za to moje Twoje lilie mają się całkiem bardzo dobrze....a wiesz, że poskrzypka już grasuje...małpa czerwona jedna :evil:
:tan tak się cieszę.U mnie poskrzypka też grasuje,zbieram codziennie.Dobrze,że ma czerwony kolor to ją widać z daleko.Eluś damy jej radę. ;:5
chatte pisze:Wkrótce rozkwitną róże, a obok nich pewnie jeszcze jakieś inne , no i przecież jakieś lilie ocalały!
A jak dzwonek skupiony? ...
Zawsze umiesz mnie pocieszyć ;:196 Owszem lilie ocalały na innych ogródkach /dalej od domu/.Trochę przesadziłam,trochę dokupiłam i myślę,że jakoś to będzie.Skupiony jeszcze nie kwitnie a powiem szczerze,że zapomniałam,gdzie go wsadziłam.Jak zakwitnie-znajdę i pokażę.Póki co kwitną mi takie /Twoje/moje/
Obrazek
Obrazek
Irena37 pisze:Wspaniale się ogląda twoje mistrzowskie zdjęcia a na nich przepiękne kwiaty. Robisz tak świetne ujęcia, że nawet zwykłe zielsko wyglądałoby ładnie. Rh na ostatniej fotce to cudo, niezwykle ukwiecony.
Irenko :oops: :oops: :oops:
Jesteś dla mnie nad wyraz łaskawa.
Aancyk pisze:Musimy wytrzymać i ratować co się da. Będę wpadać.
Witaj, przychodzę z rewizytą :wit . Jestem zachwycona Twoimi RH, szczególnie tym ostatnim. Współczuję Ci strat w ogrodzie, u mnie jest podobnie, część strat po budowie, a teraz ciąg dalszy spowodowany nawożeniem podłoża pod kostkę :cry:
Musimy wytrzymać i ratować co się da. Będę wpadać.
Witam Nowego Gościa.Aniu co nas nie zabije to nas wzmocni.Pewno,że wytrzymamy.Zapraszam kiedy tylko będziesz mieć czas i ochotę.
TerDob pisze:Wchodzę co dzień do Twojego ogródeczka ,czytam, oglądam i dech mi zapiera ,zaniemówiłam - łeska mi się w oku akręciła ,co ja tu robię z czym do ludzi U Ciebie to Raj
Witam Cię Tereniu serdecznie i zachodź jak tylko będziesz mieć ochotę.Furtka do mojego ogrodu stoi otworem.I proszę nie mów tak "co ja tu robię z czym do ludzi".Masz piękne rośliny,kochasz je i one odwdzięczają Ci swoją urodą.Każdy ogród jest inny i każdy piękny.Wszyscy na tym forum jesteśmy "zakręceni" na punkcie kwiatów i nie tylko -wszystkich roślin i tych do jedzenia i tych dla pokrzepienia serc.Mój ogród -już to pisałam- przedstawia "artystyczny" nieład i cały czas poszukuję sposobu na bezobsługowy ogród.Dziewczyny z forum się ze mnie śmieją ale ja mam nadzieję,że kiedyś mi się to uda.
Georginia witam Nowego Gościa i zapraszam ponownie.

Obrazek Obrazek Obrazek
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Kupowałaś lilie? :shock: To może czas, żeby parę lilii ode mnie wróciło do Ciebie? ;) :lol:
Będzie kwitło bardzo dużo, prawie wszystkie! A jeszcze mam kilka wcześniejszych, znaczy własnych i dwie od sąsiada. Jak będą kwitły, to oczywiście obfocę, a Ty wskażesz te, których nie masz. Wyslę je do Ciebie i tym sposobem odrobisz liliowe straty, a ja zdołam jakoś porozsadzać te skarby w ogrodzie :D Dobry plan, prawda? ;:109
O dzwonki pytałam, bo posłałam Ci w najgorszym dla nich czasie. Nie wyglądały najlepiej i sie martwiłam, jak Ci się przyjmą.
Te pozostałe to tez ode mnie? :shock: Nie pamiętam :?
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Haniu dobrze ,że zdecydowałaś się ratować roślinki...rozrosną się w szybkim tempie ,a róże niewielkie...za niedługo będą coraz większe...po remontach przy domu,zawsze jakieś straty muszą być ,nie ma cudów... ;:196
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Piwonie w pełnej krasie ! Bardzo lubię te kwiaty i ich zapach . Czy Twoje pachną?
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

chatte pisze:Kupowałaś lilie? :shock: To może czas, żeby parę lilii ode mnie wróciło do Ciebie?
Iza nie żartuj :;230 :;230 .Dokupiłam takie jakich nie miałam.Wydawało mi się,że dużo połamali majstry a tu nie wiadomo skąd robi się znów busz liliowy.Cieszę się,że Ci będą kwitły.
Nelu jak oglądałam Wasze ogrody a tam kwitnące róże to wydawało mi się,że moje takie mizerotki.Parę dni ciepła i już cieszą oczy moje.Co prawda do kwiatów większości jeszcze daleko ale pierwsze już są.
Ewelina pisze:Piwonie w pełnej krasie ! Bardzo lubię te kwiaty i ich zapach . Czy Twoje pachną?
Piwonie w pełnej krasie ! Bardzo lubię te kwiaty i ich zapach . Czy Twoje pachną?
Witam serdecznie.Pachną oj jak pachną.
Moje pierwsze w tym roku kwitnące róże.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Coś mi się strona rozjechała
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Haniu cudnie ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Nareszcie wróciłaś ;:196 . Zachodzę do Ciebie i widzę, że kolorowy spektakl zaczyna się na nowo. U mnie też kilka róż przemarzło, ale pod koniec maja zobaczyłam, że wypuszczają nowe pędy, dobrze, że nie wykopałam.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »