Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Post »

Dalu, prześlicznie jest w Twoim ogrodzie :)
Te urokliwe, wijące się wśród zieleni ścieżki... ;:226
Balsam na serce ;:167
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dalu - dla mnie też wiaderko zaraz za sekatorem i szpadlem to najważniejsze narzędzie ogrodnicze :;230
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05

Post »

Daluś śliczne masz róże i tak zielono u Ciebie. Piękności ;:138
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Daluniu w Twoim ogrodzie piękna, soczysta zieleń.
Uwielbiam taki kontrolowany busz ogrodowy, wąskie alejki i ścieżki, ogród wydaje się wtedy tajemniczy.
Śliczny klematis Ville de Lyon, on u mnie najbardziej choruje, już zaczynają mu żółknąć listki, może dlatego, że rośnie w pełnym słońcu i nie mogę zapewnić podlewania w porę.
Pozdrawiam Cię serdecznie . :)
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Dalu - śliczna ta piwonia - do zakochania :)
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

No rzeczywiście wieczornik piękny masz. I powojniki widzę nie próżnują. Piękne, ten nn widzę z jakiś pełnych. Powtarza kwitnienie?
No i po co mi pokazujesz czereśnie, tak uwielbiam a nie mam u siebie niestety :( Śliczna ta róża na pniu, czy ona też kuje? (pewnie głupie pytanie, wybacz nigdy na żywo nie widziałam). Cudowny ogród, taki tajemniczy.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Podoba mi się to zdjęcie z ukrytymi szczegółami :;230
Daluś , czy tak koło 17 nie czkało Ci się dzisiaj? :;230 Wracałyśmy z Mag-iczną z Wojsławic , przejeżdżałyśmy niedaleko Sobótki i przy tej okazji wspominałyśmy Ciebie...
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Daluś cudna cienista rabata...tyle odcieni zieleni :D
Powojnik niesamowity w barwie, takie wspaniałe cieniowania, przejścia koloru .....jest naprawdę przepiękny....muszę zanotować sobie nazwę, może uda mi się upolować :D
Awatar użytkownika
Agulina
200p
200p
Od: 27 maja 2009, o 15:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Dalu ,wszystkie zakatki Twojego ogrodu ..jak z zaczarowanej basni! Hosty olbrzymich rozmiarow :shock:
Rozaneczniki ..raduja oczy pieknymi kolorami , aTy jak ta dobra Wrozka w tym pieknym ogrodzie .... :D
Pozdrawiam ;:113
x-d-a

Post »

Agulino, jak miło widzieć Cię w moim ogrodzie po dłuższej przerwie :!: Cieszę się, że Ci się podoba :P

Agnieszko, i mnie podoba sie w tym powojniku cieniowanie, kilka odcieni różu (fioletu?), na kwiatku. I jak przyjrzeć mu się ma też bardzo ciekawą, niejednolitą fakturę :P A do tego, jak dotąd rośnie i kwitnie u mnie bezproblemowo ;:108

Gosiu, nie czkało mi się, ale właśnie około 17.00, zmęczona pracą w ogrodzie, rozglądałam się za miłym towarzystwem do wypicia popołudniowej kawki ;:136 Znalazłam jedynie...Ptysia i Gucia, a Wy, niedobre dziewczynki, byłyście tak blisko i nie wpadłyście do mnie :cry:

Paulo, powojniki właśnie się rozhulały i już prawie wszystkie kwitną; oczywiście jedne bardziej, inne mniej obficie, a są takie, co jeszcze się zastanawiają. Zwłaszcza te posadzone w zeszłym roku...Ale ten jest niezawodny i byłabym szczęśliwa, gdyby ktoś mi go zidentyfikował:
Obrazek

Ta mała pienna różyczka ma kolce, jak wszystkie róże, ale maleńkie i delikatne jak ona sama...

Izo, troszkę się bałam o moje piwonie, bo mocno je poturbował majowy atak zimy, ale -na szczęście- wszystkie zakwitły i cieszą swoją urodą i zapachem :lol:

Tajeczko, właśnie, wydaje mi się, że powojniki niekoniecznie lubią stanowisko w pełnym słońcu, a już na pewno "nóżki" muszą mieć w cieniu. U mnie najlepiej rosną te posadzone od strony wschodniej, gdzie mają słońce tylko do południa :D

Altiko, ;:196

Mariolko, u mnie kolejność jest następująca: sekator, motyczka, szpadel, wiaderko ;:224

Ewo, mój ogród jest już mocno dojrzały, niektóre rośliny bardzo mocno się rozrosły...Też bardzo to lubię, ale cały czas muszę kontrolować ten mój busz, bo jak tylko troszkę pofolguję, zwłaszcza drzewom i krzewom, to od razu rosną na potęgę, przeszkadzają innym roślinom, dziczeją, wchodzą na ścieżki :evil: A więc sekator i piła zawsze w ręce i w pogotowiu ;:224

Dzisiaj pogoda się zdecydowanie pogorszyła, jest stosunkowo chłodno i nie ma słońca. Ale zapowiadali deszcz, a tego jak nie ma, tak nie ma...A szkoda, bo bardzo by się przydał ;:65
Na pewno przyjemniej w taką pogodę pracuje się w ogrodzie.
Dzisiaj pokażę Wam, co tam się dzieje w już! czerwcowym ogrodzie:
kwitnie rodgersja, która walczy o miejsce m.in z kokoryczką:
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3f1cb25059bebd75.html]Obrazek

...kwitnie parzydło leśne:
Obrazek

Przekwitają azalie; to ostatnia Chanel:
Obrazek

...no i za chwilę dadzą popis lilie! Oj, bedzie się działo!!!
Obrazek
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Dalu, ja mam pytanko czysto techniczne i dotyczy gnojóweczki z pokrzyw. Ile czasu i w jakim miejscu powinno stać wiadro z tym dobrodziejstwem ? Moją nastawiłam i używałam po troszeczkę, a wczoraj zobaczyłam pływajace tam (bleee) robaki. Całość wyladowała w chaszczach, brrr. Zdaje się że zielsko będzie dobrze teraz rosło, ale ja się trochę przestraszyłam tego pływajacego białka.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
x-d-a

Post »

Olu, ja zrywam pokrzywy do plastikowego wiadra, zalewam wodą, przykrywam i odstawiam w ustronne i cieniste miejsce w ogrodzie. Codziennie mieszam kijkiem. Gnojówka jest gotowa jak przestaje się "burzyć", czyli - w zależności od temperatury- po 7-10 dniach. Robali w mojej nigdy nie spotkałam :roll: Potem rozcieńczam do podlewania róż i powojników 1:10.
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05

Post »

Cudny powojnik. Kupiłam dwa, ale nie wiem jakie, bo pani nie potrafiła mi powiedzieć. Azalia jeszcze u mnie nie kwitła. :(
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Dalu pięknie u Ciebie :!: :!: :!:
Na chwaściory to już nie ma miejsca.
x-d-a

Post »

Altiko, azalia nie kwitła, bo jest za młoda, czy na coś choruje? Spróbuj ja spryskać Magiczną Siłą Substrala - to bardzo dobry nawóz.

A teraz coś zielonego - dojrzały fragment ogrodu i mój nowy nabytek dereń kousa

Obrazek Obrazek

...w tym roku rączniki rosną bardzo niemrawo. Najpierw nie chciały kiełkować, a teraz powoli rosną:

Obrazek

Pomidorki koktailowe rosnące w doniczce. Aż szkoda mi ich jeść, takie są ładne ;:224

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”