Ogród Maryli cz.3
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Maryli cz.3
Tereso,motylek to roślinka jednoroczna ,mam ją po raz pierwszy,mieszankę więc i kolory będą niespodzianką,dopiero pojawiają się pierwsze drobne kwiatuszki...o motylku dowiedziałam się tu na forum,jutro zrobię zdjęcie całej rośliny...
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... k&start=28
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... k&start=28
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marylko ja jeszcze nigdy nie słyszałam o motylkach.
Są piękne, tylko dlaczego jednoroczne.
Gdyby były bylinami, to już wpisywałabym na listę zakupów, ale dla jednorocznych brakuje mi czasu.
Są piękne, tylko dlaczego jednoroczne.
Gdyby były bylinami, to już wpisywałabym na listę zakupów, ale dla jednorocznych brakuje mi czasu.

-
- 1000p
No właśnie mi też bardziej by odpowiadały jako bylina,wysiałam je na próbę ,ale nie są takie piękne,niskie,zwarte krzaczki jakie można kupić,u mnie niestety nie są dostępne w sprzedaży nawet nie słyszeli o czymś takim jak motylek...
- joannakr0508
- 500p
- Od: 8 kwie 2011, o 10:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;

Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne kwitnienia, cudne piwonie 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Marylko, czy te irysy w kępie są rzeczywiście różówe, bo wiadomo, że ze zdjęciami to różnie bywa. A więc czy są jasnoróżowe, bo takich właśnie szukam.
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Ślicznie kwitną piwonie,Marylko....ale TY masz je gdzie sadzic....
a szczypiorek mamy taki sam.....
co z nim robisz? ścinasz do zera?

a szczypiorek mamy taki sam.....

-
- 1000p
Asiu witaj,iryski te to holenderskie cebulowe występują w różnych kolorach,ja mam tylko te niebieskie...
Asiu-mis dziękuje bardzo,ale nie wszystkie piwonie kwitną trzy krzaczki nawet o jednym kwiatku nie pomyślały...
Wando kolor tych irysów jest mniej więcej taki jak na zdjęciach,wiesz każdy w nich widzi inny kolor ja osobiście lila inii róż są to irysy o tych mniejszych kwiatach,ale jest ich więcej i nigdy jeszcze się nie pokładały dlatego jestem z nich bardzo zadowolona...
Grażynko witaj,szczypior przytnę do zera jak już przekwitnie bardzo lubię te kwiatuchy...
Miejsca do sadzenia sporo,do tej pory gromadziłam krzewy i byliny w przyszłym roku muszę trochę uporządkować rabaty i wprowadzić jakiś ład,ale czy to mi się uda to czas pokaże...

Asiu-mis dziękuje bardzo,ale nie wszystkie piwonie kwitną trzy krzaczki nawet o jednym kwiatku nie pomyślały...

Wando kolor tych irysów jest mniej więcej taki jak na zdjęciach,wiesz każdy w nich widzi inny kolor ja osobiście lila inii róż są to irysy o tych mniejszych kwiatach,ale jest ich więcej i nigdy jeszcze się nie pokładały dlatego jestem z nich bardzo zadowolona...

Grażynko witaj,szczypior przytnę do zera jak już przekwitnie bardzo lubię te kwiatuchy...
Miejsca do sadzenia sporo,do tej pory gromadziłam krzewy i byliny w przyszłym roku muszę trochę uporządkować rabaty i wprowadzić jakiś ład,ale czy to mi się uda to czas pokaże...

- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Marylo czy na ostatnim zdjeciu uchwycony może jest bez koralowy?.
Pozdrawiam Zenek
-
- 1000p
Witaj Zenku,tak to bez koralowy Plumosa Aurea,który najładniej rośnie z moich trzech,bardzo słabo się ma Eva...
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Piwonie cudo
szczególnie biała
a motylek, no właśnie też zasiałam bo mnie zachwycił
mam go w skrzynce i nie mogę się doczekać kwiatów
nawet pączków jeszcze nie ma

a motylek, no właśnie też zasiałam bo mnie zachwycił
mam go w skrzynce i nie mogę się doczekać kwiatów

nawet pączków jeszcze nie ma

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Poczytałam o motylkach .Cudne ,ale dlaczego z nimi tyle pracy .

-
- 1000p
Witaj Dzidziu,powiem szczerze sam kwiatuszek jest ładny,drobny,widoczny dopiero z bliska może jak ich więcej zakwitnie będzie lepiej się prezentował,sam krzaczek też bez rewelacji...
Tu mam posadzone w skrzyni kilka sztuk...

Witaj Jolu chyba jednak lepiej kupić gotową sadzonkę z wysiewów nie są takie ładne zwarte,gęste krzaczki,jednak się wyciągają w grupie jeszcze ujdzie,trzeba by je mocno od samego początku uszczykiwać,ale i tak chyba nie były by takie zwarte...
Tu mam posadzone w skrzyni kilka sztuk...

Witaj Jolu chyba jednak lepiej kupić gotową sadzonkę z wysiewów nie są takie ładne zwarte,gęste krzaczki,jednak się wyciągają w grupie jeszcze ujdzie,trzeba by je mocno od samego początku uszczykiwać,ale i tak chyba nie były by takie zwarte...

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Marylko bez koralowy ma cudowne owoce.
Moje dwa razy usychały, pomimo, że już kwitły i owocowały, długo nie chcą u mnie rosnąć.
Czy Twój już miał owoce?
Moje dwa razy usychały, pomimo, że już kwitły i owocowały, długo nie chcą u mnie rosnąć.
Czy Twój już miał owoce?

-
- 1000p
Tereso nie mam jeszcze doświadczenia z bzami to moje wiosenne nabytki,trochę jestem rozczarowana Evą,może się zbierze i ruszy w końcu zasychają jej czubki pędów patrzyłam czy nie mam jakiegoś robactwa ale jest czysto,Aurea ma dwa maleńkie grona i najlepiej się ma,Black Beauty startuje chyba w końcu się zadomowił...