Guciowe doniczkowce - gucia
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- Od: 19 paź 2007, o 11:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
tak tak ,nie żałuj są cudne ! A rozpoznać je można po tych liściach zwróć uwagę ,że grudniaki mają zakończone takimi jakby spiczastymi kolcami ,a wielkanocne sa zaokrągloneFIGA pisze:Bożenko kolekcja storczyków jak widzę powiększa się :P i już masz co pokazać :P
U mnie same listkiale umówiłam się z Konradem że jak będą przychodzili na weekend to będzie się nimi zajmował dopóki ja się nie nauczę
![]()
A te grudniki które okazały się marcownikami lub kwietnikami zapowiadają się na śliczne okazy :P
Dobrze zrobiłaś że je kupiłaś :P
Całuski
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziewczyny dziękuję, ze storczykami stopuję, ale mam za to, kwitnącego wiosennego narcyza.
Jak przekwitnie przeniosę go do ogródka, ciekawe czy w przyszłym roku, też tak ładnie zakwitnie?

Jak przekwitnie przeniosę go do ogródka, ciekawe czy w przyszłym roku, też tak ładnie zakwitnie?

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- agaxkub
- Od: 3 paź 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
grudnik - kaktus wielkanocny - coś mi się zdaje, ze mój starusi który nie zakwitnął to wielkanocny... ma okrągłe listki
chyba musze pstryknąć mu fotke
guciu narcyz w ogrodzie zakwitnie, ale po przekwitnięciu nie sadz od razu, wyciąg z ziemi jak liście pożółkną i zeschną i trzymaj do sierpnia w jakimś suchym ciemnym miejscu
musi sobie odpocząć
chyba musze pstryknąć mu fotke
guciu narcyz w ogrodzie zakwitnie, ale po przekwitnięciu nie sadz od razu, wyciąg z ziemi jak liście pożółkną i zeschną i trzymaj do sierpnia w jakimś suchym ciemnym miejscu
musi sobie odpocząć
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aga, ja dzisiaj porównywałam obie roślinki i fakt jest różnica w zakończeniach listków:
ten z lewej to grudnik, a u wielkanocnego, mimo kwiatów, końcówki są bardziej okrągłe:
Ale najbardziej cieszy mnie fakt, że żaden pączek z wielanocnego kaktusika jeszcze nie spadł!

ten z lewej to grudnik, a u wielkanocnego, mimo kwiatów, końcówki są bardziej okrągłe:
Ale najbardziej cieszy mnie fakt, że żaden pączek z wielanocnego kaktusika jeszcze nie spadł!

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki