Ogródek AGNESS cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 8

Post »

Agnieszko rabaty cudeńka ;:224 ;:180 tak trochę zazdroszczę tego cienia :oops:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś dziękuję :D Rózyczek strasznie załuję i wściekła jestem na siebie....a jeszcze bardziej na grypsko, które nie pozwoliło mi ich posadzić o czasie :evil:

Elu ja mam praktycznie prawie same majówki, zawsze wcześniej kwitną....niestety upały tegoroczne spowodowały, ze przekwitają błyskawicznie :cry: Poza majówkami mam jeszcze 2 odmiany, jedna sadzona w zeszłym roku już pięknie zakwitła, dziś cyknę fotki, druga to tegoroczne maleństwo....właśnie odkryłam , że jest pod nią mrowisko :evil:

Marylu faktycznie żurawki są bezkonkurencyjne :D Wszędzie wspaniale sie komponują, w tym tygodniu mam dostać kolejne zamówione u Igi....już nie mogę się doczekać :lol:

Jagódko dziękuję ;:196
Zurawki na Twojej rabacie będą bardzo pasowały, wspaniale ją ubarwią kolorystycznie.....u mnie rosną oprócz host i żurawek miodunki, tawułki ,języczki i ciemierniki, są też 2 kępy zawilców japońskich :D .....no i aż jedna maluteńka trawka 8-) :lol:
Brunery też będą wspaniale się komponować z pozostałymi....ja miałam jedną i niestety nie przetrwała zimy :cry:

Aguś dziękuję ;:196 Host mam malutko odmian, tylko kilka, ale pomalutku będę gromadzić kolekcję :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Aga - niestety, bywa czasami i tak :roll: Różyczek szkoda, ale co się odwlecze ... to będzie podwójnie :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagusiu byłoby cudownie, naprawdę, środek kipiący róznymi odcieniami zieloności, a obwódki kolorowe od żurawek....cudo :D

Tadku same hosty też przepięknie wyglądają....ale tak sobie pomyślałam..... jeśli brak Ci cienia, to na brzegi rabaty posadź żurawki kochające słoneczko....jest ich mnóstwo....i Twój pierwotny plan będzie zrealizowany 8-) :lol:

Beatko przed języczką posadziłam bergenię, języczka zamiera na zimę , a bergenia pięknie zdobi rabatkę cały sezon :D

Aniu i u mnie niezbyt dużo cienia...ale staram się wykorzystać każdy jego skrawek :D

Aguś no nie podaruję i na przyszłą wiosnę znów posadzę te róze :roll: :lol:
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

taaaaaa, a Ty wiesz ile tam potrzeba by było żurawek :shock: - tak na oko biorąc żeby zarosły 26 metrów w linii prostej... licząc że posadziłabym co pół metra [a nie wiem czy to nie wypadłoby za rzadko...] to dałoby 52 szt. ;:224 ;:224 ;:224
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

...piękny hostowo-żurawkowy zakątek ;:167
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Aguś cudny hostowo żurawkowy zakątek ;:138 Co ja widzę wypadły ci trzy róże :( Mnie też na szczęście u mnie może nie jakieś wielkie rarytaski ale i tak bardzo szkoda.Ja myślałam że u mnie więcej się nie przyjęło ale na szczęście pozostałe dają oznaki życia choć niektóre bardzo liche .
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Hosty na mnie nie działają, ale te żurawki :shock: .... Cudnie prezentują się na Twoich rabatach :D
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Powtórzę po poprzedniczkach...rabata hostowa cud-miód..Zresztą hosty lubię to i przyjemnie na nie patrzeć :D
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Pięknie i kolorowo w Twoim ogródku.Piwonie śliczności a hosty i żurawki to już mistrzostwo świata.
Chwalę się!!!-miałam w zeszłym roku 1 żurawę a teraz mam ich 6 szt.Doceniam już ich piękno i finezję.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu zatrzymałam się na dłużej przy rabacie hostowo-żurawkowej, jest pomysłowo urządzona, fantastycznie wygląda, rośliny o różnych kolorach liści świetnie do siebie pasują, bardzo mi się podoba, robi wrażenie ;:138 ;:138 ;:138 .
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Aguś ;:167 wpadłam z Twoim/ moim iryskiem :tan

Obrazek

Ale masz wypieszczony ogród ;:138 ;:138 ;:138
Rabatka hostowo-żurawkowa - CUDNA !!!
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagusiu nie od razu Kraków zbudowano :wink: :lol: pomalutku pomalutku i nazbiera się....a i one pięknie się rozmnażają , tak, że już nawet w pierwszym roku można dzielić 8-) Sadzić trzeba gęściej niz pół metra :wink:

Danusiu dziękuję, uważam jedne i drugie roślinki za bardzo ozdobne....ta niesamowita ilość odmian bardzo różniących się między sobą.... :D

Gosiu no niestety wypadły różyczki....i to z mojej winy i jestem na siebie wściekła....najbardziej nie mogę odżałować Grahama Thomasa...ale i pozostałe to piękne angielki ;:223

Wiolu cieszę sie, że podoba Ci się rabatka, żurawki mnie oczarowały ....już nie mogę doczekać się przesyłki od Igi....ale lada dzień będzie :lol:

Andrzejku dzięki :lol: Ciekawa jestem jaki eksperyment.....nie doszukałam sie i Ciebie opowieści :lol:

Jolu bardzo się cieszę, że podoba Ci sie rabatka :D Ja też bardzo lubię hosty, mam malutko odmian, ale będę dokupywać jak tylko gdzieś trafię...chociaż u mnie nie ma szans, ale pozostaje internet :D

Aniu żurawki potrafią oczarować, to prześliczne roślinki :D Najfajniejsze jest to że zdobią cały sezon, nie ma okresów, że są mniej ładne :D

Irenko bardzo sie cieszę że podoba Ci się moje mini hostowisko-żurawisko :D Rabatka z żurawkami nie może być nudna, tyle pięknych odmian tak bardzo różnych robi swoje :lol:

Halinko bardzo się ciesze, ze tak pięknie Ci zakwitł....musi mu być u Ciebie bardzo dobrze ;:196 moje jeszcze nie kwitną ...
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Aguś ;:196 powtórzę za innymi ,bajecznie.
Podobnie jak Ty uwielbiam hosty i żurawki.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Jejku to i owo żurwakowo - hostowe przeurocze ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”