Witam w ogrodzie u Aguniady

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady

Post »

Jule, oczywiscie, ze zrobie... mam w trzech miejscach posadzone po kilka sztuk, wiec juz teraz trudno zgadnac jak duze sa poszczegolne egzemplarze, ale jeden na froncie rosnie pojedynczo i jest naprawde okazaly, z 70cm wysokosci... rosna od poczatku czyli prawie 5 lat... zastanawiasz sie nad zakupem? ja je bardzo lubie, kwitna calutkie lato...
Ewuniu, dzięki ;:196 czytałam że mogą przemarzać, ale będę troskliwie go okrywać... jest taki śliczny!
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne zakupy,wpadł mi w oko ten wiciokrzew.Faktycznie nawet jak nie kwitnie to jego liście są też ozdoba.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

U mnie tę zimę przetrwał bezproblemowo, bez okrywania :D
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Przybiegłam szybciutko sprostować: nie pryskaj piwonii, mrówki pomocne są w tym przypadku. Zjadają ten soczek i dzięki niemu pączki szybciej się rozwijają....

Ufff, zziajałam się, tak biegłam..... a jak już przybiegłam to u Ciebie się ;:40 napiję
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
x-ag-a
---

Post »

mądrego to i miło posłuchać :) Jaga, to ja źle zrozumiałam ;) dzięki za sprostowanie :) skoro przybiegłaś z kawą, to może pomożesz przy ciastku pączowym od Gawroni? ;)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agus, ja mam juz trzy PinkQueen - to wlasnie te niby rozowe co w pelnym sloncu kwitnal na bialo. I ten u Ciebie wlasnie jest identyko ... ale moje dopiero w tym roku posadzone, fakt kwitnie to co caly czas i bardzo je lubie. Chcialam po prostu zobaczyc na ile sa duze i rozlozyste, bo moje sa w pierwszym rzedzie rabaty a pomiedzy, chociaz ciut z tylu mam biala Krzewuszke i nie wiem na ile bedzie wystawac pozniej.
Awatar użytkownika
beja0100
50p
50p
Od: 3 sty 2011, o 10:59

Post »

Aguś, to drzewko o którym mówiłam było troszkę większe (ale niewiele) od tego, co ty kupiłaś... Faktycznie, powariowali z tymi cenami, zwłaszcza iglaków. Dość często jeździmy do rożnych sklepów ogrodniczych w okolicy Poznania to naprawdę ceny powalają :roll:
Za mniej więcej 20cm sadzonki różnych iglaczków i to nie jakichś egzotycznych, żądają sobie od 15 do nawet 30zł !!! To koszmar :roll:
W okolicy (jakieś 10km) jest jedno centrum, gdzie można niektóre roślinki kupić trochę taniej (nie iglaki), ale niestety przeważnie wszystko NN
Od 2 tygodni poszukuję wiciokrzew Harlequin i oczywiście nigdzie go nie ma zawsze coś wymyślę, a później mam problem, żeby to dostać ;:14
Pozdrawiam
Beata
Zapraszam Trudne początki...
x-ag-a
---

Post »

Jule, Beatko - Dzięki za odwiedziny :)
Jule, zrobiłąm Ci fotkę pięciornika - jednej sztuki, bedzie na ktoryms z ponizszych zdjec... mysle, ze jest spory i dosc rozlozysty.
Beatko, ja kupiłam modrzew, a Ty chyba piszesz o miłorzębie? tego ostatniego nie kupiłam, ponieważ dość zabiedzone egzemplarze mieli...

dla Was kilka późno-popołudniowych zdjęć... spracowałam się dziś w ogrodzie (pielenie, koszenie, obrzeża nożycami el., przycinanie krzewów, podlewanie skrzynkowych) i nie mam zbyt wiele sił na cokolwiek... ale jutro też jest dzień, zwłaszcza że do posadzenia czeka jeszcze kilka nowo-zakupionych roślin (dziś tylko Inversę udało się wkopać) :) miłego wieczoru :)

Obrazek
Hakuro - nie jest najgorzej, powinna się zagęścić

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pięciornik dla Jule

Obrazek
irgo-berberysy :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Inversa za mną chodzi. Nawet wiem, gdzie posadzić :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Oczywiście ślicznie u Ciebie...Ale masz trawy do koszenie :wink:
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Ale przestrzeń...można odetchnąć pełną piersią i...zagrać w piłkę :lol:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Aga ja mam dwa wiciokrzewy Browna i jeden pomorski ''Serotina'' , ale chodzi mi po głowie wiciokrzew zaostrzony , jest zimozielony i nie jest podatny na mszyce i mączniaka .
Awatar użytkownika
beja0100
50p
50p
Od: 3 sty 2011, o 10:59

Post »

Aguś, to był modrzew ;:108
Pięknie u Ciebie... czyściutko, wykoszone
Bardzo podobają mi się brzozy - moim zdaniem nadają ogrodowi taką jakąś lekkość (mimo, że są wysokie)
Miłego wieczorku :wit
Pozdrawiam
Beata
Zapraszam Trudne początki...
x-ag-a
---

Post »

Ewuniu, Inversa będzie się u Ciebie ładnie prezentować :) ma odpowiednie towarzystwo... ciekawam, jak wysoki urośnie mój - po wsadzeniu do ziemi to niewielki jeszcze świerczek...
Beatko, tak myślałam, że chodziło Ci o modrzewia :) masz rację, brzozy dodają lekkości ogrodowi - moim zdaniem to dzięki tej urokliwej bieli kory na pniu... dzięki za miłe słowo! ;:196
Aga, Iwonka - trawnika jest sporo, to prawda... na razie nie powiększam rabat, ale to tylko kwestia czasu przecież ;) w nogę to może nie, ale w badmintona można pograć ;)
Agnieszko - popatrzyłam w mojej biblii jak wygląda ten wiciokrzew - ależ ma oryginalne kwiaty i owłosione liście :) musisz, po prostu musisz go mieć!
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga, piekne Dzięki ;:180 to musze jednego przeflancowac tz tego z przodu bo zagluszy mi krzewuszke.
Pieknie u Ciebie - och ta przetrzen ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”