Małe - wielkie szczęście...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Małe - wielkie szczęście...

Post »

Justynko dzięki za odpowiedz,mam nadzieję że coś z tych gałązek będzie.Tydzień siedzą w wodzie i na razie nie usychaja. :D
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jowito, życzę ci tego z całego ;:167 , zebyś miała swoje serduszki. :wit
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

To w takim razie bardzo mi miło. Mam nadzieję, że niedługo uda nam się spotkać! :)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na pewno, będę cie motywowała :D roślinnie
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Justysiu bardzo mi sie podoba kolekcja Tojego M ;:138 Jak on to robi, że one tak bujnie kwitną ma jakąś tajemnicę ? czy zaklecia jakieś moje po dwóch latach łaskawie zakwitły :shock: Najbardziej ineteresuje mnie ten z ceglana ścianą ;:167 w tle jak on sie zwie?..i w czym on jest wsadzony?
Poletko pod róże pokaźne i duzo sie zmieści ....na mojej pnacej w tym roku z 200 pąków juz nie moge sie doczekac ja tez kiedys nie wiedziałam jak do róz podejść a teraz mam 20 krzaków głównie pnących i kilka parkowych i dzikie... kocham je w sumie nie są trudne ;:108
Bodziszki tez ciagle wpadaja mi w ręce ,a dzisiaj chyba sie nie doczekam na paczkę z dzwonkami i orlikami kupilam 30szt gdzie ja to upchnę :wink:
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie mam pojęcia, naprawdę. Chodzi koło nich, moczy w wodzie takiej specjalnej odstałej z kawałkami drewna :shock: , czeka żeby woda zleciała z korzeni. I tak co tydzień lub dwa w zależności od potrzeb. Trzyma je w jasnym ale nie bardzo naświetlonym miejscu i czaruje... :wink:
Ceglana ściana w telewizorni, storczyk to dendrobium a stoi w szklanym wazonie, doniczkę owinęłam jakąś zieloną organzą? Takie zwykłe szkło to moja kolejna ;:167 .
Az tyle róż ;:224 , ja mam raptem 2 pnące, kilka takich rabatkowych, ( nie umiem ogarnąc tego: rabatowe, parkowe, tarasowe) no i ostatnie zakupy... Ale przyznaję się, że dopiero teraz zaczynam je lubić, wcześniej uważałam je za kapryśnice i z przekory omijałam ;:108
Zakupy hurtowe. Jest szansa, żeby zamówione dotarły przed niedzielą? Ważne żeby dobrze zniosły transport. Już ty na pewno je dobrze ulokujesz. ;:108
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Justynko wpadłam zobaczyć pięciornik. Listeczki zgadzają się, ale czy będzie krwisty, to dopiero sprawdzimy, jak zakwitnie :D
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mam trochę zaległości w odwiedzaniu ogrodów, ale cieszy mnie wiadomość, że do końca :? masz tyle samo dni, co ja :;230 Bodziszki mnie zakręcają, nabyłam czerwony, ktory zaczyna kwitnąć-chcę więcej i będę miała więcej :D Serduszka różowa mi dosyć mocno przymarzła w maju, ale teraz pokazuje kwiatki-po jednym na pędzie, razem cztery :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo :wit czyli cieszymy sie bardziej niz dzieci :;230 :;230
Moja różowa okazała zginęła :shock: , a biała rośnie jak szalona, chociaż słabiej kwitnie przez majowe chłody :( najważniejsze, że jest ;:108

Wszystkich miłych gości witam serdecznie i dziękuje za odwiedziny :wit

Dzisiaj pokażę trochę widoków ogólnych na mój misz-masz ogrodowy.

W tym roku złotokap pokazał na co go stać :D

Obrazek Obrazek

I inne takie-tam.

Obrazek Obrazek Obrazek

Krzaczki i byliny rozszalały sie :D

Obrazek Obrazek Obrazek

Parapetowe i róże też zaskoczyły :tan

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale piekne chaszcze u Ciebie ;:138 jeny kiedy u mnie tak wszystko wyrosnie :roll:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Lubię szalejące krzaczki :D Muszę wreszcie ruszyć do ogrodu, póki pogoda dopisuje-chwasty wzywają :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Lucy2na

Post »

Ale superowe zdjęcia zlotokap to poprosu powalający.....co Ty mu robisz , że on tak pięknie zakwitł ..i różyczki szykują się do kwitnienia ....marzenie moje....
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Ale wszystko sie zabrało tajemniczy ,zaczarowany ogród :tan Justysiu co fioletowego kwitnie o tej porze nad stawem?jakoś ten kolor sciaga mój wzrok :oops:Ale olbrzymie hosty ;:167
Cudowne parapetowce jakos nie miłam przekonania do petunii ...bo to petunie tak :? ale sa prześliczne!!!
Pieknie u Ciebie!!!! ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Witam , wpadłam z wizytą , bodziszki mnie przyciągnęły :D
Są wspaniałe, ja dopiero zaczynam przygodę z nimi :D Muszę upolować tego żałobnego.
Wklej fotki w wątku o bodziszkach , przydadzą się tam na pewno ;:108
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w sobotni wieczór wszystkich miłych gości
Trochę pospacerowałam po forumowych ogródkach i poklachałam ;:162 ( Danuś nauczyłam się nowego słowa). Ogarnęłam domek i część "reprezentacyjną" ogródka czytaj okolice wejścia do domu :wink: . I sobota za mną ;:223

Danuś wiesz,że zaczarowany ogród to moje marzenie...ale daleko , daleko jeszcze. Fioletowe nad stawem 2. Wyższe na tle serduszki to ixolirion tartarikum ( cebulowe, nabytek z targów), a drugie to kocimiętka. Chociaż mam wrażenie, że aparat przekłamuje kolor, w rzeczywistości są bardziej niebieskie.

Obrazek Obrazek

Ja też wolę np. pelargonie, ale w tym roku sie skusiłam na te podwójne fioletowe i miniaturową białą, pelasie tez mam, i heliotropa-ależ pachnie i kurdybanek ( super nazwa :D )
Hosty bardzo się rozrosły, już mam ich dzieciaczki z odrostów. najfajniejsza ta miniaturowa i wielka niebieskoszara z ogromnymi liścmi.
Lubię ten mój busz, już mu szykuję zmiany.

Ewka, złotokap przy rogu domu od strony południowo-wschodniej. Mas dużo słońca, ale też wiatr go targa. W ty roku dostały dolne gałązki podczas majowych mrozów, stąd u góry więcej kwiatów ( siega już na 1 piętro)

aagaaz Dziękuję ;:196

Lucy nic mu nie robię, troche nawozu wczesną wiosna i kompostu, potem w sezonie podsypuję do kwitnących no i gdy sucho, woda. On nie zawsze taki łaskawy i kwitnie. W ubiegłym roku nie raczył ani jednym kwiatem ;:223 gdy przekwitnie, to taki zwykły krzaczek ;:108 Ale teraz ma swoje 5 minut.

Róze kupiłam z pąkami, ale moje też się szykują :tan
Twoja tez zaskoczy, zobaczysz ;:196

ewamaj66
Ewo ja tez lubię, ogarniam nieco, ale daje tez swobodę. Ja tez ruszyłam, ale pod wieczór dopiero wtedy pogoda podjęła decyzję, że temperatura wzrośnie i padac nie będzie :wink:

Jule po 5 latach od pierwszych nasadzeń :wink:

Magenta dziekuje za odwiedziny, tez u ciebie przed chwilą byłam , podziwiałam tego biało-fioletowego, to chyba bodziszek Renarda :?: , też takiego mam, ale jeszcze nie kwitnie.
Poszukam wątku bodziszkowego. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”