Małe - wielkie szczęście...
Re: Małe - wielkie szczęście...
Justynko dzięki za odpowiedz,mam nadzieję że coś z tych gałązek będzie.Tydzień siedzą w wodzie i na razie nie usychaja. 

Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
- klarysa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jowito, życzę ci tego z całego
, zebyś miała swoje serduszki. 

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To w takim razie bardzo mi miło. Mam nadzieję, że niedługo uda nam się spotkać! 

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- klarysa
Na pewno, będę cie motywowała
roślinnie

Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Justysiu bardzo mi sie podoba kolekcja Tojego M
Jak on to robi, że one tak bujnie kwitną ma jakąś tajemnicę ? czy zaklecia jakieś moje po dwóch latach łaskawie zakwitły
Najbardziej ineteresuje mnie ten z ceglana ścianą
w tle jak on sie zwie?..i w czym on jest wsadzony?
Poletko pod róże pokaźne i duzo sie zmieści ....na mojej pnacej w tym roku z 200 pąków juz nie moge sie doczekac ja tez kiedys nie wiedziałam jak do róz podejść a teraz mam 20 krzaków głównie pnących i kilka parkowych i dzikie... kocham je w sumie nie są trudne
Bodziszki tez ciagle wpadaja mi w ręce ,a dzisiaj chyba sie nie doczekam na paczkę z dzwonkami i orlikami kupilam 30szt gdzie ja to upchnę

Poletko pod róże pokaźne i duzo sie zmieści ....na mojej pnacej w tym roku z 200 pąków juz nie moge sie doczekac ja tez kiedys nie wiedziałam jak do róz podejść a teraz mam 20 krzaków głównie pnących i kilka parkowych i dzikie... kocham je w sumie nie są trudne

Bodziszki tez ciagle wpadaja mi w ręce ,a dzisiaj chyba sie nie doczekam na paczkę z dzwonkami i orlikami kupilam 30szt gdzie ja to upchnę

marzenia się spełniają! Dana
- klarysa
Nie mam pojęcia, naprawdę. Chodzi koło nich, moczy w wodzie takiej specjalnej odstałej z kawałkami drewna
, czeka żeby woda zleciała z korzeni. I tak co tydzień lub dwa w zależności od potrzeb. Trzyma je w jasnym ale nie bardzo naświetlonym miejscu i czaruje...
Ceglana ściana w telewizorni, storczyk to dendrobium a stoi w szklanym wazonie, doniczkę owinęłam jakąś zieloną organzą? Takie zwykłe szkło to moja kolejna
.
Az tyle róż
, ja mam raptem 2 pnące, kilka takich rabatkowych, ( nie umiem ogarnąc tego: rabatowe, parkowe, tarasowe) no i ostatnie zakupy... Ale przyznaję się, że dopiero teraz zaczynam je lubić, wcześniej uważałam je za kapryśnice i z przekory omijałam
Zakupy hurtowe. Jest szansa, żeby zamówione dotarły przed niedzielą? Ważne żeby dobrze zniosły transport. Już ty na pewno je dobrze ulokujesz.

Ceglana ściana w telewizorni, storczyk to dendrobium a stoi w szklanym wazonie, doniczkę owinęłam jakąś zieloną organzą? Takie zwykłe szkło to moja kolejna

Az tyle róż

Zakupy hurtowe. Jest szansa, żeby zamówione dotarły przed niedzielą? Ważne żeby dobrze zniosły transport. Już ty na pewno je dobrze ulokujesz.

Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Justynko wpadłam zobaczyć pięciornik. Listeczki zgadzają się, ale czy będzie krwisty, to dopiero sprawdzimy, jak zakwitnie 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Mam trochę zaległości w odwiedzaniu ogrodów, ale cieszy mnie wiadomość, że do końca
masz tyle samo dni, co ja
Bodziszki mnie zakręcają, nabyłam czerwony, ktory zaczyna kwitnąć-chcę więcej i będę miała więcej
Serduszka różowa mi dosyć mocno przymarzła w maju, ale teraz pokazuje kwiatki-po jednym na pędzie, razem cztery 

- klarysa
Ewo
czyli cieszymy sie bardziej niz dzieci
Moja różowa okazała zginęła
, a biała rośnie jak szalona, chociaż słabiej kwitnie przez majowe chłody
najważniejsze, że jest
Wszystkich miłych gości witam serdecznie i dziękuje za odwiedziny
Dzisiaj pokażę trochę widoków ogólnych na mój misz-masz ogrodowy.
W tym roku złotokap pokazał na co go stać
I inne takie-tam.

Krzaczki i byliny rozszalały sie

Parapetowe i róże też zaskoczyły

Moja różowa okazała zginęła

Wszystkich miłych gości witam serdecznie i dziękuje za odwiedziny

Dzisiaj pokażę trochę widoków ogólnych na mój misz-masz ogrodowy.
W tym roku złotokap pokazał na co go stać

I inne takie-tam.

Krzaczki i byliny rozszalały sie

Parapetowe i róże też zaskoczyły

Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale piekne chaszcze u Ciebie
jeny kiedy u mnie tak wszystko wyrosnie 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Lubię szalejące krzaczki
Muszę wreszcie ruszyć do ogrodu, póki pogoda dopisuje-chwasty wzywają 

Ale superowe zdjęcia zlotokap to poprosu powalający.....co Ty mu robisz , że on tak pięknie zakwitł ..i różyczki szykują się do kwitnienia ....marzenie moje....
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Ale wszystko sie zabrało tajemniczy ,zaczarowany ogród
Justysiu co fioletowego kwitnie o tej porze nad stawem?jakoś ten kolor sciaga mój wzrok :oops:Ale olbrzymie hosty
Cudowne parapetowce jakos nie miłam przekonania do petunii ...bo to petunie tak
ale sa prześliczne!!!
Pieknie u Ciebie!!!!

Cudowne parapetowce jakos nie miłam przekonania do petunii ...bo to petunie tak

Pieknie u Ciebie!!!!

marzenia się spełniają! Dana
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Witam , wpadłam z wizytą , bodziszki mnie przyciągnęły
Są wspaniałe, ja dopiero zaczynam przygodę z nimi
Muszę upolować tego żałobnego.
Wklej fotki w wątku o bodziszkach , przydadzą się tam na pewno
Pozdrawiam

Są wspaniałe, ja dopiero zaczynam przygodę z nimi

Wklej fotki w wątku o bodziszkach , przydadzą się tam na pewno

Pozdrawiam
- klarysa
Witam w sobotni wieczór wszystkich miłych gości
Trochę pospacerowałam po forumowych ogródkach i poklachałam
( Danuś nauczyłam się nowego słowa). Ogarnęłam domek i część "reprezentacyjną" ogródka czytaj okolice wejścia do domu
. I sobota za mną
Danuś wiesz,że zaczarowany ogród to moje marzenie...ale daleko , daleko jeszcze. Fioletowe nad stawem 2. Wyższe na tle serduszki to ixolirion tartarikum ( cebulowe, nabytek z targów), a drugie to kocimiętka. Chociaż mam wrażenie, że aparat przekłamuje kolor, w rzeczywistości są bardziej niebieskie.

Ja też wolę np. pelargonie, ale w tym roku sie skusiłam na te podwójne fioletowe i miniaturową białą, pelasie tez mam, i heliotropa-ależ pachnie i kurdybanek ( super nazwa
)
Hosty bardzo się rozrosły, już mam ich dzieciaczki z odrostów. najfajniejsza ta miniaturowa i wielka niebieskoszara z ogromnymi liścmi.
Lubię ten mój busz, już mu szykuję zmiany.
Ewka, złotokap przy rogu domu od strony południowo-wschodniej. Mas dużo słońca, ale też wiatr go targa. W ty roku dostały dolne gałązki podczas majowych mrozów, stąd u góry więcej kwiatów ( siega już na 1 piętro)
aagaaz Dziękuję
Lucy nic mu nie robię, troche nawozu wczesną wiosna i kompostu, potem w sezonie podsypuję do kwitnących no i gdy sucho, woda. On nie zawsze taki łaskawy i kwitnie. W ubiegłym roku nie raczył ani jednym kwiatem
gdy przekwitnie, to taki zwykły krzaczek
Ale teraz ma swoje 5 minut.
Róze kupiłam z pąkami, ale moje też się szykują
Twoja tez zaskoczy, zobaczysz
ewamaj66
Ewo ja tez lubię, ogarniam nieco, ale daje tez swobodę. Ja tez ruszyłam, ale pod wieczór dopiero wtedy pogoda podjęła decyzję, że temperatura wzrośnie i padac nie będzie
Jule po 5 latach od pierwszych nasadzeń
Magenta dziekuje za odwiedziny, tez u ciebie przed chwilą byłam , podziwiałam tego biało-fioletowego, to chyba bodziszek Renarda
, też takiego mam, ale jeszcze nie kwitnie.
Poszukam wątku bodziszkowego.
Trochę pospacerowałam po forumowych ogródkach i poklachałam

Danuś wiesz,że zaczarowany ogród to moje marzenie...ale daleko , daleko jeszcze. Fioletowe nad stawem 2. Wyższe na tle serduszki to ixolirion tartarikum ( cebulowe, nabytek z targów), a drugie to kocimiętka. Chociaż mam wrażenie, że aparat przekłamuje kolor, w rzeczywistości są bardziej niebieskie.

Ja też wolę np. pelargonie, ale w tym roku sie skusiłam na te podwójne fioletowe i miniaturową białą, pelasie tez mam, i heliotropa-ależ pachnie i kurdybanek ( super nazwa

Hosty bardzo się rozrosły, już mam ich dzieciaczki z odrostów. najfajniejsza ta miniaturowa i wielka niebieskoszara z ogromnymi liścmi.
Lubię ten mój busz, już mu szykuję zmiany.
Ewka, złotokap przy rogu domu od strony południowo-wschodniej. Mas dużo słońca, ale też wiatr go targa. W ty roku dostały dolne gałązki podczas majowych mrozów, stąd u góry więcej kwiatów ( siega już na 1 piętro)
aagaaz Dziękuję

Lucy nic mu nie robię, troche nawozu wczesną wiosna i kompostu, potem w sezonie podsypuję do kwitnących no i gdy sucho, woda. On nie zawsze taki łaskawy i kwitnie. W ubiegłym roku nie raczył ani jednym kwiatem

Róze kupiłam z pąkami, ale moje też się szykują

Twoja tez zaskoczy, zobaczysz

ewamaj66
Ewo ja tez lubię, ogarniam nieco, ale daje tez swobodę. Ja tez ruszyłam, ale pod wieczór dopiero wtedy pogoda podjęła decyzję, że temperatura wzrośnie i padac nie będzie

Jule po 5 latach od pierwszych nasadzeń

Magenta dziekuje za odwiedziny, tez u ciebie przed chwilą byłam , podziwiałam tego biało-fioletowego, to chyba bodziszek Renarda

Poszukam wątku bodziszkowego.

Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...