Foto umieszczam w tym wątku, gdyż zakwalifikowałem to coś jako "kompozycja hostowa".
Dziś karczowałem pnie drzew, które połamała majowa śnieżyca, wiąz a w zasadzie pozostały po nim pień chyba by mnie wykończył.
Opuściły mnie siły i bez wykopywania pnia powstało coś takiego - nazwałem to "roboczo" stolikiem kawowym dla hościarzy - niech siedzą na kamieniu i męczą się jak postawić na nim kubek z kawą.
Andrzej, skąd Ty czerpiesz takie pomysły? Stolik dla mnie bomba. Jak jeszcze dasz jakieś poduszeczki na te wygodne "krzesełka" i posadzisz wokół trochę host, to stworzysz raj hostomaniakom-kawoszom. Zdradź tajemnicę, z czego są zrobione hostowe blaciki stolika?
Andrzeju to jest siła telepatii , pisałam do Was email i myślałam o Twoich różnych wynalazkach właśnie o tych lisciach, których opis wykonania jest Elu w encyklopedii
Wchodzę na forum i co widzę, liście znalazły ciekawe zastosowanie
Szkoda że do Was tak daleko, pewnie mielibyście sporo gości na kawę
A te liście to pewnie hostowe na siedzonka...
gdzieś widziałem już jak zrobić takie liście ... hym a już wiem Ave chyba pokazywała krok po kroku jak coś takiego wykonać ....
podpatrzyłeś hym przyznaj się ?
Liście Ave oczywiście widziałem, ale... to całkiem inna bajka i inna technologia wykonania. Poza tym te są autentycznym odbiciem żywych liści służących jako forma.