Pogoda dopisała i udało się z pracami iść do przodu.
Nie jest to jeszcze to co chcielibyśmy uzyskać ale radość że udało się doprowadzić działeczkę do w miarę przyzwoitej kondycji jest wielka
Aż za przejrzyście
Teraz zaczyna się zabawa z doborem kwiatów, drzewek itp.
Zielonego pojęcia nie mam co zasadzić w tych rabatkach które są wzdłuż ścieżki .
witaj
widać jak duzo pracy już włożyliście, altanka odnowiona i płot powstaje. nowe tujki pod płotem....
a wzdłuż ścieżki najlepiej sadzic coś nieduzego aby nie zasłaniało widoku na calość... może róze?
nie jestem specjalistka od róż. w moim ogrodzie obecnie jest ich tylko 6 w tym jedną niedawno kupiłam w ML. posadziłam i chyba się przyjęła bo nawet wypuściła nowe liście a nawet okazuje się że mszyce ją uwielbiają.
róże są piękne jednak należy im poświęcać dużo pracy: nawozić, obcinać przekwitłe kwiatostany, sprawdzać czy jakieś robactwo ich nie atakuje, kopczykować na zimę, przycinać ...
tak wiec może trzeba sobie zadać pytanie czy masz czas ichęci aby to robic. jest wiele roslin które są mniej kłopotliwe... pięknie wyglądaja i pachną ....
Zgadzam się róże są pracochłonne ja mam trzy pnące jedną dwuletnią i dwie tegoroczne i żadna jeszcze mi nie zakwitła jak nie mszyca to gąsienice to grzyb przyrzekłam sobie że więcej nie kupię bo za dużo latania przy nich
Joasiu ja kupuję nawóz do róż i raz w miesiacu podsypuje krzaczki. mszyce też pojawiaja sie na nichi zmuszaja człaowieka aby siegna po opryski. ale gąsiennic jeszcze nie maiąłam ... widac to jeszcze przede mną
a tak przy okazji sadzenia to jakie kwiaty lubidsz Alpi?
szczerze mówiąc jeżeli chodzi o kwiaty to mam bardzo małe doświadczenie pomijając fakt ze nie znam nazw to i z wybraniem czegokolwiek też krucho .
Kompletna amatorszczyzna