Pomidorki koktajlowe - 1cz.
-
- 50p
- Od: 27 maja 2011, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe ! - 1cz.(06.07- ....
Witam wszystkich fanów pomidorków koktajlowych. Ja tez w tym roku zabrałam się za uprawę tych pomidorków, z tym że na balkonie. W lutym zasiałam nasionka Maskotki i Pokusy, a dziś pięknie wygrzewają się na balkonie w słońcu, są już bardzo wysokie i zaobserwowałam już pierwsze żółte kwiaty. Jak myślicie, za jaki czas można spodziewać się owoców?
Stosuj podobnie jak koński. Dwa tygodnie fermentacji i rozcieńczać 1:10. Na pewno świetnie nadaje się do kompostu, tylko obiło mi się o uszy, że trzeba dwa lata kompostować.Maja100 pisze:Czy nawóz króliczy jest dobry do pomidorków ? Bo mam go pod dostatkiem :P
Ja dawałem w ubiegłym roku do wszystkiego i było ok. Ale miałem mało, tak z 5 kilo (na mokro) od znajomego rolnika wysępiłem.
W tym roku załatwiłem krowie placki. Cały worek suszonych. Pomidory powinny być zadowolone.
Czyli mam te bobki zalać wodą i odczekać tak ? i dopiero tym podlać pomidorki ? a nie można tych bobków na sucho powkładać do ziemi pomidorków ?
Bidi, od czasu kwitnienia do owoców mijają ok. 2 miesiąceBidi pisze:Witam wszystkich fanów pomidorków koktajlowych. Ja też w tym roku zabrałam się za uprawę tych pomidorków, z tym że na balkonie. W lutym zasiałam nasionka Maskotki i Pokusy, a dziś pięknie wygrzewają się na balkonie w słońcu, są już bardzo wysokie i zaobserwowałam już pierwsze żółte kwiaty. Jak myślicie, za jaki czas można spodziewać się owoców?

Można. Nielubianemu sąsiadowi:) To jest jak nierozcieńczona gnojowica. Zniszczysz korzenie.Maja100 pisze:Czyli mam te bobki zalać wodą i odczekać tak ? i dopiero tym podlać pomidorki ? a nie można tych bobków na sucho powkładać do ziemi pomidorków ?
Majka, napisz że półtora miecha. Albo chociaż że 6,5 tygodnia, pleaceMaja100 pisze:
Bidi, od czasu kwitnienia do owoców mijają ok. 2 miesiące

A tak na serio, to dwa miechy od żółtego kwiatka czy od chwili jak się w ogóle pojawi grono kwiatowe?
- Rusalka
- 1000p
- Od: 10 sty 2011, o 14:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
chyba sobie jakies hipermarketowe powiesiłaś na swoje krzaki

Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
- Rusalka
- 1000p
- Od: 10 sty 2011, o 14:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ooo wypraszam to sobie
(po tym kudłaczu)

Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
Ja dzisiaj zjadłam pierwszego swojego pomidora, ale nie koktajlówkę... Był pysznyRusalka pisze:A ja już swoje zaczęłam spożywać

Jasne dziewczyny , i obudziłyście się i było rano
zeszłej nocy ja już z gruntu jadłem
Będziecie tu żal innym robić !!!

zeszłej nocy ja już z gruntu jadłem

Będziecie tu żal innym robić !!!

Paweł _____________________________________________________________________________
Tak, od pojawienia się kwiatków do pełnej dojrzałości 2 miesiące
Jak dokładnie mam postępować z tymi bobkami króliczymi ?

Jak dokładnie mam postępować z tymi bobkami króliczymi ?

Ja Ci nie powiem , bo używam tylko końskiego . lub bydlęcego 

Ale tu się dzieje ...
a Ja dopiero wczoraj posadziłam do gruntu wszystkie pomidory
w tym 9 szt. drobnoowocowych gruszkowych żółtych - przepyszne są.
Zamontowałam odrazu palik i przywiązałam
dziś i wczoraj nie wiele, ale cieplutko więc szybciutko się zadomowią
Co do podlewania nawozem to nie mam doświadczenia, póki co rosły i owocowały bdb

a Ja dopiero wczoraj posadziłam do gruntu wszystkie pomidory
w tym 9 szt. drobnoowocowych gruszkowych żółtych - przepyszne są.
Zamontowałam odrazu palik i przywiązałam

Co do podlewania nawozem to nie mam doświadczenia, póki co rosły i owocowały bdb

"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Witajcie! Czy koktajlówkom powinno się obrywać boczne pędy? bo już się pogubiłam.......... 

Pozdrawiam,
Renia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=47436" onclick="window.open(this.href);return false;
Renia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=47436" onclick="window.open(this.href);return false;