Zamierzam kupić taki sposób na ciepłą wodę w łazience, ale moje wyobrażenia mogą być nierealne...
A szukam urządzenia j.w., ale o mocy ok 6-8kW z jedną grzałką, tzn nie trójfazowego a dwufazowego. Czy są takie? Albo czy można taki trójfazowy wykorzystywać w 1/3 mocy i uzyskać wodę do prysznica, powiedzmy, ok 50st?
Przepływowy ogrzewacz wody 400V
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przepływowy ogrzewacz wody 400V
Każdy potrzebuje prawdy. Wielu, o ironio, tak bardzo, że zamiast jej poszukać- prawdą nazywają kłamstwo!
- ewka63
- 500p
- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Kontakt:
Re: Przepływowy ogrzewacz wody 400V
Witaj Marianie
Są takie. Na jedna fazę. Mam podgrzewacz Dafi 3,7 kw podłączony do prysznica. Sprawdza się bardzo dobrze. Są w satłej sprzedaży w Obi. Od 3- 7 kw. Nie wiem czy są większe.
Wklejam zdjęcie, żebyś wiedział ewentualnie czego szukać

Uploaded with ImageShack.us
aha, są to ogrzewacze z różnymi końcówkami. Można sobie kupić zwykła wylewkę lub z prysznicem. Monataż jest bardzo łatwy.
Teraz dopiero doczytałam, że chcesz na 400V, ten jest na 230
. Ale może komuś się przyda ta informacja 

Wklejam zdjęcie, żebyś wiedział ewentualnie czego szukać

Uploaded with ImageShack.us
aha, są to ogrzewacze z różnymi końcówkami. Można sobie kupić zwykła wylewkę lub z prysznicem. Monataż jest bardzo łatwy.
Teraz dopiero doczytałam, że chcesz na 400V, ten jest na 230

Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
Re: Przepływowy ogrzewacz wody 400V
Dzięki, już trochę znalazłem http://www.armatura-polska.pl/index.php ... d75zp.html http://www.armatura-polska.pl/index.php ... 0-7kw.html , ale nie chodzi o jednofazowy, tylko jak napisałem- dwufazowy. No ale tak, zapomniałem dodadać- do zasilania całej łazienki, nie tylko umywalki. I najlepiej z regulacją temperatury. Czy może przy tej mocy, to nie ma co regulować?
Każdy potrzebuje prawdy. Wielu, o ironio, tak bardzo, że zamiast jej poszukać- prawdą nazywają kłamstwo!