Grubosz - Crassula Cz.1

Zablokowany
Awatar użytkownika
szymka
500p
500p
Od: 21 lip 2007, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzisz tu jakiś kawałek, który mogłabym odciąć i sadzić, by potem z tego formować bonsai? :D
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Szymko nie udało się bo zdjęcie jak w nie klikniesz się nie powiększa a na takim małym już napisałem niewiele mogę.
Awatar użytkownika
szymka
500p
500p

Post »

Nic się nie stało Przemo, po prostu popodcinam go według uznania :D :D :D Oskalpuję troszkę odstające gałązki i powinno być dobrze :D
x-C-j
---

Post »

Szymko nie wiele mogę bo nie mam jak pozaznaczać dokładniej ale mniej więcej tak możesz te pędy opadające ciachnąć.

Obrazek
Awatar użytkownika
szymka
500p
500p

Post »

Tak zrobię :D Dzięki Przemo :D
kaczucha
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 19 sie 2007, o 21:49

Post »

Chciałam tylko powiedzieć, że grubosz Zie-lonej jest cudowny :shock: . Aż mnie zazdrość bierze :oops:
Pozdrawiam,
Iza
x-C-j
---

Post »

Idealnie niech się teraz rozrasta i krzewi. :D
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2007, o 21:19

Post »

Dziękuje kaczucha i nie zazdrość, bo mi padnie :) Wczoraj właśnie wszystkie moje grubosze przesadziłam według rad Przema czyli ziemia do kaktusów + żwir. Mam nadzieje, że na wiosnę ruszą i może zakwitną :D
kaczucha
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

No dobra tfu tfu :D Nie zazdroszczę wcale a wcale :P. Ale w dalszym ciągu twierdzę że jest boski :D. I niech ci rośnie zdrowo ( jeszcze raz tfu tfu, żeby nie zapeszać ) :D
Pozdrawiam,
Iza
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuje Iza :D Może skorzystaj ze sposobu mojej mamy - ziemia z ogrodu najgorsza jaka może być, podlewanie aż ziemia całkowicie przeschnie + 3 dni dla upewnienia się :D I za 3 miesiące też takiego grubosza wielkiego pokażesz :D
Awatar użytkownika
Chantico
50p
50p
Od: 6 lut 2008, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moje grubosze zawsze najlepiej rosły, gdy były traktowane "po macoszemu" :lol:
Tzn. były podlewane jak mi się przypomniało, nie nawożone, pozostawione same sobie. I rosły jak głupie. A gdy tylko zaczynałam za bardzo się nimi zajmować, to zaczynało dziać się coś złego. Wot zagadka 8)
Pozdrawiam :-)
Kasia
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chantico i to jest chyba na nie sposób! Moja mama traktuje je podobnie i pięknie jej rosną, a ja sie z nimi cackam i nie są już takie atrakcyjne jak jej.
kaczucha
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Ziel-ona pisze:Dziękuje Iza :D Może skorzystaj ze sposobu mojej mamy - ziemia z ogrodu najgorsza jaka może być, podlewanie aż ziemia całkowicie przeschnie + 3 dni dla upewnienia się :D I za 3 miesiące też takiego grubosza wielkiego pokażesz :D
Mam właśnie taki plan :D. Obawiam się tylko, że kupiłam jakiegoś podchorowanego i go ściełam i jeszcze raz spróbuję ukorzenić gałązki wierzchołkowe. No i o ziemię z ogrodu w Wawie będzie trudno :? Ale jakoś sobie poradzimy :D
Pozdrawiam,
Iza
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wybierz się na wycieczkę do parku i do reklamówki trochę ziemi z kretowiska załaduj :D Cięcie mu nie zaszkodzi, a wręcz pomoże. Trzymam kciuki :D
Awatar użytkownika
Mania
500p
500p
Od: 18 lut 2008, o 22:35

Post »

Przemo pisze:Tak obecnie wyglądają moje grubosze pierwszy będzie formowany na bonsai a drugi to drzewko po cieciach które pokazywałem wcześniej obecnie wygląda tak

Obrazek
Witaj Przemo :D
Widzę, że osób próbujących uformować bonsai z grubosza jest sporo. Napisz proszę, zacząłeś już coś robić w tym kierunku? Bo ja poza posadzeniem grubosza w odpowiedniej doniczce nie bardzo wiem, jak się do tego zabrać. Jak na razie rośnie dość dobrze, ale nie wiem, czy go zacząć wyginać, czy też uszczyknąć, czy też jeszcze poczekać :?:
Byłabym wdzięczna za jakieś wskazówki
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „KAKTUSY i inne sukulenty”