Pod gruszą...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod gruszą...

Post »

Oj tam, oj tam wróciłam właśnie z Castoramy, Byliśmy z M i przechodziłam obok regału z roślinami. Patrzę a tam doniczka z rozmarynem przewróciła się , więc podniosłam i już mam postawić ale nie mówię najpierw powącham. Mówię do M zobacz pachnie jak ten w Chorwacji, powiedział :yhy i poszliśmy dalej. Wyszłam ze sklepu i patrzę, a ja mam ten rozmaryn i zaczęłam się zastanawiać nad tym że przecież mam rozmaryn i na chorobę mi kolejny :roll:
To jest jak kleptomania tyle że jeszcze kontrolowana z zaliczeniem kasy. :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu,myślę, że kupowanie od forumowiczów jest korzystniejsze, chociażby ze względu na to, że forumowicz forumowicza nie oszuka, tak myślę. jeśli potrzebujesz jakis konkretnych roślinek - pytaj, ja mam malutko jeszcze, ale moja Mama to działkowicz pełną gębą :wink:

Klaryso, Beciu to mnie uspokoiłyście, że do Was też mówią i wyciagają główki :;230

Emka, to się nazywa gadżeciarstwo chyba, ja też tak mam. Cały czas sobie wmawiam, że przesadzam i już więcej nic nie kupię i oczywiście nic z tego nie wychodzi. To jak nałóg jest....
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p

Post »

Janneke pisze: To jak nałóg jest....
Masz rację, ale ten nałóg jest przyjemniejszy i zdrowszy od innych nałogów ;:80
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p

Post »

Dlatego musimy go PIELĘGNOWAĆ, żeby nam się inny nie przypętał :uszy
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p

Post »

Ja to się cieszę z tego nałogu , już kilka lat temu miałam taki zryw , ale po ciąży doszła tarczyca , kręgosłup, zabieg ablacji na serce i tak mi mizernie to szło, że nie skupiałam się nad tym. Padaka straszna byłam. Teraz dzieci odchowane, odstawiłam tabletki na tarczycę i powróciły mi siły. Teraz koszę działkę, przekopuję łopatą, nawalam młotkiem, tacham kamienie i nawet nie jestem zmęczona. Wiem że dam radę i sobie sama zrealizuję przynajmniej część planów :D
Tylko te recepty , mam ich coraz więcej :;230 Lekarz przepisuje mi tyle rzeczy, które gdzies tam wypatrzę w necie lub ogrodniczym. :;230
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Asiu fotka ze studnią bardzo sielska...Masz cudne miejsce na ziemi. A domek wewnątrz powolutku wyremontujecie. Nie dziwię Ci się, że ciągnie Cię w to miejsce, bo wizyty w weekendy to pewnie stanowczo za mało.
Clematis pełny super!
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

O ile było by prostsze życie ogrodnika gdyby nie trzeba było kupować kory :roll: Tak szkoda na nią kasy ;:223 a u mnie bardzo ją wywiewa no i tereny do 'korowania' coraz większe...
Lucy2na

Post »

Ja w tym troku korę mam za free
Załatwił mi znajomy z tartaku kilka worków ..ale mi wiecznie za mało i tak będę musiała kupić ....
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Ooooo cóż ja czytam, po korę byłaś :;230 :;230 :;230

Ta forsycja półmetrowa za 15 złotych to faktycznie niedrogo; u mnie strasznie sponiewierana przez sukę jesienią zaraz po posadzeniu była, ale już dochodzi do siebie, a ten kolor liści... miodzio :).
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p

Post »

Jolu ;:167 , ja tez liczę, że po remoncie ruszymy z pracami ogródkowymi pełna parą :)

Iza ;:167 , zgadzam się z Tobą, ta kora to mi się po nocach już śni, a raczej jej brak ;)

Lucynko ;:167 , to Ci się udało, że tez ja nie mam takich znajomości ;:224

Francesca ;:167, i Ty tez się nabijasz ze sklerotycznej koleżanki :?:
Forsycja naprawdę super, a na usprawiedliwienie dodam, że na wsi mamy tylko jedną jakąś malutką bardzo i prawie w tym roku nie kwitła....
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Janneke, jestem wreszcie u Ciebie pod gruszą :) bardzo sielski ten Twój zakątek... pamietam z dzieciństwa jak siadałyśmy z siostrą po gruszą i czekałysmy aż nam ulęgałki spadną pod nogi... ach, ten smak! pozdrowienia, A.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zamiast płakać (że kory nie ma) może warto się rozejrzeć za jakimś tartakiem w pobliżu... będzie i kora i jakies drewienka, po tańszej cenie... ;:108
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

Oj kora niby taka nie droga i wór niby duży bo 80 litrów,kupiłam a i tak okazało się że starczyło tylko na połowę rabatek.Więc tartak to dobre rozwiązanie ,szkoda że u nas w poblizu takiego nie ma.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p

Post »

A wiecie dziewczyny, że niedaleko naszej wsi jest tartak... Musze tam się wybrać i poczarować trochę ;)
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

Pewnie zawsze warto spróbować. :D
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”