Miło mi
Łano, że wpadłaś. Wiedziałam, że hasło
peonia zwabi Cię. Sadzonki jeszcze nie mam, dostanę w sierpniu, bo to podobno najlepszy czas na przesadzanie i dzielenie karp. Z pewnością zrobię wszystko, żeby sie u mnie dobrze czuła. Co do sadzonki, to chyba nie trzeba będzie czekać aż dziesięć lat

. A może - jako że jesteś specjalistką od piwonii, to znajdziesz sposób na rozmnożenie z nasion
Ten ogród objęłam w posiadanie 11 lat temu, i azalie i Rh już były tak ok. połowę mniejsze. Mogą zatem mieć ok. 20-25 lat.Poza tymi krzewami przed domem tzn od frontu było trochę kwiatów i był porządek, ale za domem - śmietnisko, wysypisko żużla, szkła i wszystko co tam jeszcze ludzie wyrzucają. Sporo pracy kosztowało mnie, żeby stworzyć ogród za domem, bo tu jest w lecie moja przestrzeń życiowa, ptasie koncerty , zapach bzów i jaśminów i widok na "moją" górę.
Jolu, dzięki,że wpadłaś do mojego wiejskiego ogrodu. Ja też trzymam kciuki za prusznik, bo poprzedni, wprawdzie odmiana płożąca, niestety się u mnie nie uchował, chociaż dawał oznaki życia po zimie
Uleczko dzięki i cieszę się, że mogłam pomóc. Hakuro to bardzo dekoracyjna roślina, a jak posadzisz kilka, szczepionych na pniach o różnej wysokości, to dopiero będzie piękna grupa
A teraz pokażę moje dzisiejsze zakupy - pojechałam zakupić materiały na ogrodzenie i po drodze wstąpiłam do centrum ogrodniczego, po torf, ziemię pod azalie, różne środki ochrony roślin, no i trochę roślin też kupiłam:
Azalia japońska (nie było etykiety jaka odmiana) a podobała mi się bo kwiatki takie drobniutkie. I tawuła.
Lawenda (Lawendula Lusitanica) i Rozchodnik Siebolda
Posłonek ogrodowy żółty i lobelia biała
Zakwitły irysy syberyjskie
Gwiazdeczki śniedka rozsypały się po całym ogrodzie