Kolejny <storczykomaniak>
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kolejny <storczykomaniak>
Myślimy pozytywnie, w przyrodzie rosną i dają sobie radę .
-
Joane
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marku gratuluję odwagi w hodowli tych ogrodowych storczyków i trzymam kciuki aby u Ciebie pięknie rosły i kwitły. 
Oczywiście też gratuluję
, jak zwykle u mnie - ze spóźnionym zapłonem
Poczynania Twoich ogrodowych storczyków będę śledzić z zapartym tchem. Stoplamek, póki co wygląda pysznie:) jak kłos dojrzałego zboża
Poczynania Twoich ogrodowych storczyków będę śledzić z zapartym tchem. Stoplamek, póki co wygląda pysznie:) jak kłos dojrzałego zboża
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
- marwes

- Od: 28 lip 2010, o 09:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu- [Joane] ,serdecznie dziękuję za miłe słowa.
Jak już wspominałem lubię przebywać w ogrodzie (choć jest bardzo mały) i otaczać się roślinami które lubię i podobają mi się, a że storczyki uwielbiam więc małą namiastkę chciałem mieć wokół siebie gdy przebywam w ogrodzie.
Agatko- [nieinna] bardzo dziękuję za gratulację , a czas tutaj nie jest najważniejszy.
Przyznam się Tobie że też bardzo często wychodzę do ogrodu by podejrzeć mojego stoplamka . Dolne kwiatuszki w kłosie już się zaczęły rozwijać ale nie miałem możliwości zbytniej by zrobić zdjęcie bo była pochmurna pogoda .
Kolorek kwiatu jest jednak jasny i troszkę inny jak oczekiwałem , a same kwiatki nie przekraczają 1cm . Są to więc maluszki.
?a tutaj wstawiłem zdjęcie z mojej zeszłorocznej eskapady w Tatry gdzie spotkałem jedynego w Polse storczyka bezlistnego i bezchlorofilowego - Storzan Bezlistny
Jak już wspominałem lubię przebywać w ogrodzie (choć jest bardzo mały) i otaczać się roślinami które lubię i podobają mi się, a że storczyki uwielbiam więc małą namiastkę chciałem mieć wokół siebie gdy przebywam w ogrodzie.
Agatko- [nieinna] bardzo dziękuję za gratulację , a czas tutaj nie jest najważniejszy.
Przyznam się Tobie że też bardzo często wychodzę do ogrodu by podejrzeć mojego stoplamka . Dolne kwiatuszki w kłosie już się zaczęły rozwijać ale nie miałem możliwości zbytniej by zrobić zdjęcie bo była pochmurna pogoda .
Kolorek kwiatu jest jednak jasny i troszkę inny jak oczekiwałem , a same kwiatki nie przekraczają 1cm . Są to więc maluszki.
?a tutaj wstawiłem zdjęcie z mojej zeszłorocznej eskapady w Tatry gdzie spotkałem jedynego w Polse storczyka bezlistnego i bezchlorofilowego - Storzan Bezlistny

- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marku podziwiam Cię
Bardzo ciekawie się czyta Twoje wpisy dotyczące uprawy storczyków ogrodowych, a jest ich niewiele na forum. Masz odwagę i wielką pasję, co widać po efektach. Może i ja kiedyś, gdy będę miała kawałeczek ogródka odważę się na ich uprawę. Na pewno wtedy odwiedzę ponownie Twój wątek. Już dziś zastanawiam się nad pleione
No i do tego potrafisz wypatrzeć w naturze cudeńka
Bardzo ciekawie się czyta Twoje wpisy dotyczące uprawy storczyków ogrodowych, a jest ich niewiele na forum. Masz odwagę i wielką pasję, co widać po efektach. Może i ja kiedyś, gdy będę miała kawałeczek ogródka odważę się na ich uprawę. Na pewno wtedy odwiedzę ponownie Twój wątek. Już dziś zastanawiam się nad pleione
No i do tego potrafisz wypatrzeć w naturze cudeńka
- Anno
- 500p

- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Kontakt:
Kątem oka, wyglądało to dla mnie jak smaczny smardz. 
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Jakie cudo...pierwszy raz przeczytałam tę nazwę u Ciebie... Nie mówiąc o oglądani na zdjęciu tej perełki ;)
- marwes

Kasiu - (kasiunieczka-32) , życzę Tobie z całego nie tylko kawałka ogródka ale pięknego ogrodu. Pleione polecam bardzo ładne kwiaty i ciekawa roślina może tylko to zimowanie w lodóweczce ale cóż się nie robi dla swych podopiecznych by móc podziwiać gdy się nam odwdzięczają.
Anno ?nigdy bym nie pomyślał że ten storczyk jest podobny do tak charakterystycznego grzyba?.., ale może coś w tym jest.
Justynko (justus27) , cieszę się bardzo że również u mnie coś ciekawego przeczytasz.
Anno ?nigdy bym nie pomyślał że ten storczyk jest podobny do tak charakterystycznego grzyba?.., ale może coś w tym jest.
Justynko (justus27) , cieszę się bardzo że również u mnie coś ciekawego przeczytasz.
- marwes

- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Ależ piękne storczyki, świetne są takie zbiorówki.
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Piękne i jak tu nie kochać tych kwiatów
Mareczku skoro trafiasz na takie perełki w przyrodzie to czekamy na fotki z wypadu w Bieszczady na pewno też coś "upolujesz "aparatem
Mareczku skoro trafiasz na takie perełki w przyrodzie to czekamy na fotki z wypadu w Bieszczady na pewno też coś "upolujesz "aparatem
- marwes

- akwarybka
- 500p

- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Pięknie rosną Twoje ogrodowe rarytaski Marku
A hybrydki ćmówek są orzekające