Mój nie taki mały ogródek- Perła

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny, piękny twój ogród.
Podobają mi się i krzewy i kwiaty.
Czekam na nowe fotki .. nie tylko kwiatów. przyjemnością pospaceruję również wsród krzewów .
Pozdrawiam Cię serdecznie :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Perło!
Masz bardzo ładny ogród. Ogromne wrażenie zrobiły na mnie liliowce. Ja dopiero w tym roku zaczynam z nimi przygodę.
Piwonie też masz bardzo ładne. :P Ale fotki roślin cebulowych po prostu rewelacyjne :shock: Oj, chciało by się i to już bardzo aby to były tegoroczne fotki ;:100
perla
500p
500p
Od: 18 lis 2007, o 10:36

Post »

kryska pisze:Już teraz zapowiada się bardzo ładnie, a przecież to dopiero 3 letni ogród. Co to będzie za 10 lat? Mówisz 100 nowych siewek liliowców, toż to zasadzisz tym całą działkę. A liliowce te, które pokazałaś naprawdę piękne. Ha, też spróbuję swoje pokrzyżować.
Witam, miejsca mam u siebie jeszcze sporo ale wiadomo ze jak ktoś przyjdzie mnie odwiedzić to mu sie podoba jakaś roślinka i z reguły zawsze z nią wychodzi;) Więc nigdy ich za dużo nie będzie.
Jeśli chodzi o ogród to ja mieszkam tu od 3 lat ale ogród zakładałam z mamą już od 2000roku:) Więc taki młodziutki to on nie jest
perla
500p
500p

Post »

Weigela pisze:Perełko podoba mi się Twój ogród,a te kwiaty... :D
Moje piwonie ani razu nie zakwitły a mam je już 4 lata,nie wiem czemu.
Ja też uwielbiam irysy i liliowce.Irysy mam tylko takie jasno fioletowe.Nie wiem jak to się stało ale w zaszłym roku wśród nich jeden zakwitł na żółto.Jak to się mogło stać? Nic nowego nie dosadzałam .Liliowce mam tylko pomarańczowe,ale tej wiosny dokupię jeszcze inne.Powiedz jak Ty krzyżujesz liliowce,na czym to polega?
Witaj, jeśli chodzi o Twoje piwonie to chyba wiem dlaczego mogą nie kwitnąc- Gdy piwonia jest za głęboko posadzona to nigdy nie zakwitnie a będzie tworzyła tylko masę liści. Spróbowałabym na Twoim miejscu troszkę je podnieść do góry.
Pozdrawiam
perla
500p
500p

Post »

jolciajci pisze: Perełko a nie zostało ci czasem parę nasionek tych liliowców , bo są cudne :D .
Niekiedy jest tak że wchodzimy do czyjegoś ogrodu , ale nie zawsze jest czas na napisanie postu :( . to nie znaczy że nas tam nie ma :wink: .

Pozdrawiam cieplutko.

P.s .
Zapomniałam ci napisać że ja też miałam tego szczawika i u mnie w ogrodzie on też nie przetrzymał. Ja myślałam że mi go coś zżarło , ale jak odkopałam to z cebulek została nieciekawa maż i nie wiem dlaczego. Może one u nas nie zimują :roll:
Jeśli chodzi o nasionka to ja od razu po zbiorze wysiewam wszystko- więc niestety nie mam nasionek. Ale myślę że jakaś sadzoneczka by się znalazła ale od razu mówię że jeszcze nie kwitły wiec nie mam pojęcia jaki będzie kwiatek.

Dziękuję za słowa otuchy- już nie będę narzekać. Pozdrawiam serdecznie wszystkich:)
perla
500p
500p

Post »

jolciajci pisze: Perełko a nie zostało ci czasem parę nasionek tych liliowców , bo są cudne :D .
Niekiedy jest tak że wchodzimy do czyjegoś ogrodu , ale nie zawsze jest czas na napisanie postu :( . to nie znaczy że nas tam nie ma :wink: .

Pozdrawiam cieplutko.

P.s .
Zapomniałam ci napisać że ja też miałam tego szczawika i u mnie w ogrodzie on też nie przetrzymał. Ja myślałam że mi go coś zżarło , ale jak odkopałam to z cebulek została nieciekawa maż i nie wiem dlaczego. Może one u nas nie zimują :roll:
Jeśli chodzi o nasionka to ja od razu po zbiorze wysiewam wszystko- więc niestety nie mam nasionek. Ale myślę że jakaś sadzoneczka by się znalazła ale od razu mówię że jeszcze nie kwitły wiec nie mam pojęcia jaki będzie kwiatek.
Mi szczawik kwitła ładnie kilka lat a potem znalazłam tylko poobgryzane cebulki- więc nie zgnił tylko te przeklęte gryzonie go zjadły:(

Dziękuję za słowa otuchy- już nie będę narzekać. Pozdrawiam serdecznie wszystkich:)
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Oooo,Perło.Bardzo ładnie i ciekawie u Ciebie.
Krzyżowanie liliowców również odgapie od Ciebie.
Po jakim czasie od wysiania kwitną Twoje młode siewki?
Pozdrawiam serdecznie :D :D
perla
500p
500p

Post »

Wszystko zależy od tego czy mają dość składników w glebie aby dobrze rosnąc- niektóre zakwitają już po 2 latach ale z reguły kwiaty pojawiają się po 3-4 latach.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Karo- Krysiu jak byłam kilka lat temu w Warszawie , to byłam w ogrodzie botanicznym POWSIN i tam zebrałam nasionka liliowca . Jaki kolor to nie wiem bo po 2 latach zakwitł a mnie nie było żeby zobaczyć :P . Mam nadzieję że teraz upoluję co to za kolor i jaki kwiat bo zakwitł , ale tylko jednym kwiatem :D
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
perla
500p
500p

Post »

WITAM, po krótkiej przerwie. Dziś pospacerowałam po ogrodzie i zobaczcie jakie foteczki zrobiłam: Kurki nie mogą doczekać się wiosny i zielonej trawki:)
Obrazek Obrazek
a to kilka roślinek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
LaPasion
100p
100p
Od: 13 mar 2007, o 06:48

Post »

haha jaka fajna ta 2 kurka... bomba :D
Nazwa Gatunkowa: Magdziorek
Rząd : Leniwce ;)
perla
500p
500p

Post »

Obrazek
Znalazłam dziś taki krzewik- co to może być bo nie mam pojęcia ?? :oops:
pąki są prawie niebieskie:
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

A ja nie wiem!
Nie masz zdjęcia z letnio-jesiennego okresu?Z liśćmi?
A może pamiętasz jak wyglądał,kwitł?
perla
500p
500p

Post »

właśnie nie mam pojęcia jak to wyglądało. Może dlatego że w tym miejscu rzadko sie coś robi, a To rośnie praktycznie w kępie astrów tych jesiennych więc jest w sezonie mało widoczne
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Tej pierwszej kurce nie wydaja się,że jest orłem???!!!!Takie ma nogi.... :lol: :lol:
Intrygujący jest ten niebieski pączek..
Pozdrawiam,Małgorzata
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”