Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ulikmi
500p
500p
Od: 1 lut 2011, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5

Post »

Mam nadzieję ,że wszystko u Ciebie będzie ok ;:196 szybciutko zdrówko wróci i znów będziesz nam pokazywać swój piękny ogródek ;:108
:wit
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

IZUNIU - gratulacje :) ;:167 ;:167 ;:167 ;:167
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję wszystkim za pamięć i troskę :!: Jesteście Kochane! ;:196 Życzenia zdrowia mile widziane ;:167 Jeszcze raz dziękuję i za gratulacje ( :shock: ) również!
Nie zamierzam opuszczać Forum - tylko bywać pewnie będę rzadziej. Bynajmniej przez jakiś czas.
Zostawiam kilka zdjęć z minionego tygodnia:
Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek

Na skalniaku:

Pierwsze kwiaty...
Obrazek, Obrazek - powojnik zaczyna kwitnąć, ale chyba dopadł go uwiąd :evil:
dalekiport
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 12:42
Kontakt:

Post »

Iza,jeszcze raz życzę dużo, dużo zdrówka. Co do prymulki ,nie wiem czy to japońska. Postaram się zebrać nasionka i Ci prześlę. Zaraza nie chce się rozmnażać tak jak jej pozostałe krewniaczki.
ulikmi
500p
500p
Od: 1 lut 2011, o 15:03
Kontakt:

Post »

Piękności Tujeczko pokazałaś - powojniczek śliczny a piszesz ,że choruje ale mam nadzieję ,że nie ten .
Już nie mogę się doczekać kolejnych pięknych fotek ;:63 ;:108
Przesyłam ;:196
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Piękne kwitnienia. U mnie także już pokazują się irysy. Iza, a co to są takie dwa na pierwszym zdjęciu z tych skalniakowych fotek. Jeden różowy, a drugi biały? NIe znam tego.
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Odpowiem Wandziu za gospodynię - to posłonek :wit fajny skalniaczek w dużej gamie kolorków. SA też pełne.
Hej Izuniu, jak tam?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuś dopiero doczytałam że masz problemy zdrowotne, życzę Ci dużo dużo zdrowia, mam nadzieję, ze wszystko szybko pokonasz ;:196
Delosperma cudna, ja jakoś nie mam do nich szczęścia, różowa zginęła zimą, a żółta rozrosła się w wielki zielony placek ale kwitnąć nie ma zamiaru :roll:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Izo - mooooocno trzymam kciuki za Twoje zdrowie!
A przyszłam do Ciebie - żeby się pochwalić że dwa liliowce od Ciebie mają pączki i to po kilka pędów :tan Nawet sobie nie wyobrażasz jak się cieszę....
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Izo , co to za gatunek tego pięknego powojnika?
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Izuniu, życzę szybkiego powrotu do zdrowia ;:167 ;:196 Cieszę się, że napisałaś!!
Zdjęcia piękne!! Mam nadzieję, że to nie uwiąd, bo clematis wyjątkowo urodziwy :D
Na Omoshiro polowałam dwa lata i teraz udało mi się go kupić- wart był zachodu :lol:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Tak masz rację tytuł ogródka: Moje spełnione marzenie - dodam tylko ciągle trwa spełnianie u Ciebie marzeń to takie niedokończone zawsze cudownie przyjemne zjawisko, pozdrawiam

u mnie też coś z powojnikiem jednym się stało, obok drugi jeszcze wczoraj zdrowy - już się boję.......
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Izuś Twoja delosperma przypomniała mi, że nie sfociłam swojego maleństwa :;230 ładne kwiatuszki posłonka widzę że masz różne kolorki , czekam na kwitnienie swojego nie wiem co przetrwało bo tej zimy troszkę go zmroziło .
Trzymaj się ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Iza i U Ciebie wszystko pięknie kwitnie..Przypomniało mi się, że nie zrobiłam zdjęć posłonka, bo też u mnie kwitnie, a nasionka dostałam od Ciebie...Mam chyba 3 kolorki..
Zyczę zdrówka, trzymaj się ;:196
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witam miłych Gości!
Dziękuję Sylwano! Kupiłam japońską i wygląda bardzo podobnie do Twojej. Choć nie wiem czy to ta sama. Zastanawiam się czy przezimuje u mnie. Z tym rozmnażaniem to bywa różnie. Nawet u prymulek. Też mam takie co rosną od kilku lat i wciąż jest ich tyle samo.
Ula - właśnie ten pokazany ma uwiąd (?!). To ponoć dość częsta przypadłość odmian wcześnie kwitnących. Część pędów wycięłam dzisiaj. Reszta wygląda zdrowo. Zobaczymy co dalej. Trochę mi było szkoda, bo na wyciętych było mnóstwo pąków.
Wando - widziałam Twoją kolekcje irysów :D Tak jak izaziem napisała - kwiatek który Cię zainteresował to posłonek. Mam go z siewu. Lubi słonko i jest zimozielony. Nie musi rosnąć na skalniaku, na rabacie też się sprawdza. Ma sporo uroku, a te pełne odmiany są wręcz cudne.
Iza - dzięki! Staram się wszystko jakoś ogarnąć ;:224
Witaj Agness! Dziękuję za życzenia - przydadzą się ;:196 Te delospermy to chyba takie chimeryczne są. Trzeba dobrze trafić ze stanowiskiem by cieszyć nimi przez kilka lat. Mi z trzech po zimie została ta jedna. Mimo, że prawie nie przyrasta - zakwitła.
Marysiu... ;:196 To ja również się cieszę, że Ty się cieszysz :wink: A u mnie mają pąki te botaniczne mieczyki co mi dałaś jesienią cebulki :tan
Małgosiu ten powojnik to zeszłoroczny zakup w Leclercu. Miał być powojnikiem montana , a ponoć jest to Matka Urszula Ledóchowska :roll:
Monia to chyba jednak uwiąd...Choć nie wszystkie pędy są chore. Zaatakowane wycięłam i czekam co dalej. Mam nadzieję, że choróbsko nie zaatakuje mi wszystkich powojników. A tego Omoshiro nie odpuszczę - kiedyś go znajdę i kupię. Jest cudowny! Tyle w nim uroku i elegancji...
Aniu - cieszę się, że schowałaś urazy i wróciłaś na Forum ;:196 Tak...masz rację. Moje ogródkowe marzenie wciąż się spełnia.
Elu mój posłonek to mix. Jakoś sobie radzi mimo częstej zmiany miejsca :oops: Dzięki!
Jolu - dziękuję - trzymam się! I u mnie są 3 kolory :wink: Cieszę się, że Ci dobrze rośnie i kwitnie. To fajna roślinka i raczej bezobsługowa.

Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”