Witam w ogrodzie u Aguniady
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady
Ja bym dwie wykopała i przesadziła a trzecią "na wszelki wypadek" zostawiła.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- Francesca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Witam po weekendzie
Aguś, miałam już wcześniej zapytać i zapomniałam
- co to za lilaki takie nieduże, gęste? Meyera? Superba? Śliczne są
No i co wyszło z tym hibiskusem, ciut dziś niekontaktowa jestem, nie załapałam, jak on się właściwie nazywa, a ładny

Aguś, miałam już wcześniej zapytać i zapomniałam

No i co wyszło z tym hibiskusem, ciut dziś niekontaktowa jestem, nie załapałam, jak on się właściwie nazywa, a ładny

Jaguś, tak zrobię w takim razie
może uda mi się je wyhodowac na duże drzewka!
Francesco, witaj po weekendzie
lilaki to odmiana Meyeri 'Palibin'... sliczne są i pięknie pachną... a z hibiscusem to jest tak, że jest to jego odmiana bylinowa
dowiedzialam się dzięki Moni, co mam na ogrodzie ;)

Francesco, witaj po weekendzie

mam dylemat z miłorzębem... w Melonie kosztuje 470zl + 60zl transport do mnie... zadzwoniłam do arboretum do Rogowa gdzie kupowalam wiekszosc roslin do ogrodu i tam akurat nie maja takich wiekszych egzemplarzy, ale dostalam namiar do duzej szkolki w Nowym Dworze i wyobrazcie sobie, ze egzemplarz o wys. 2,75 kosztuje tylko 70zl!
chyba się wstrzymam z zakupem w Wawie, bo nawet po doliczeniu transportu z Nowego Dworu moge dokupic chociazby mnostwo roslin, badz zaoszczedzic... zlodziejskie ceny
chyba się wstrzymam z zakupem w Wawie, bo nawet po doliczeniu transportu z Nowego Dworu moge dokupic chociazby mnostwo roslin, badz zaoszczedzic... zlodziejskie ceny

- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Aguś 28-29.V. mają 30% zniżki z tego co pamiętam a roślinki maja zdrowe, bo wiele razy kupowałam i wszystko jak na razie ma się dobrze 

Aguś komary były straszne
Chciałem przejść sobie przez las, zrobiłem parę kroków a za mną od razu chmara
Nie wiem, może dlatego że jestem taki przystojny
Dlatego chodziłem bliżej wody, trawy nie były za wysokie więc komarów też nie było. Ale i tak jestem podziobany, teraz mnie łydka swędzi 

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś, piękne zdjęcia!! Cieszę się, że mogłam pomóc z hibiskusem, chociaż jestem fanką jedynie ketmii
Kup miłorząb z ND!! Jako osoba bardzo tolerancyjna, wychowana w wielu kulturach jestem w stanie przyjąć wszystko- poza chamstwem, głupotą i naciąganiem! Nigdy nie musiałam się liczyć z kosztami, ale 70 a 470 to subtelna różnica
Miłego dnia

Kup miłorząb z ND!! Jako osoba bardzo tolerancyjna, wychowana w wielu kulturach jestem w stanie przyjąć wszystko- poza chamstwem, głupotą i naciąganiem! Nigdy nie musiałam się liczyć z kosztami, ale 70 a 470 to subtelna różnica

Miłego dnia

Adaśko, a mówią, że przystojnym w zyciu łatwiej ;)
Moniś, jestem finansowo przygotowana na zakup tego Ginko, ale 70zl a 470 plus koszt przywiezienia do mnie (z Pulawskiej do mnie jest moze z 10-15km) to zakrawa na robienie z klienta idioty... nie dam się tak orżnąć a wycieczka do ND bedzie dodatkowa przyjemnoscia. Miłego dnia równiez
Moniś, jestem finansowo przygotowana na zakup tego Ginko, ale 70zl a 470 plus koszt przywiezienia do mnie (z Pulawskiej do mnie jest moze z 10-15km) to zakrawa na robienie z klienta idioty... nie dam się tak orżnąć a wycieczka do ND bedzie dodatkowa przyjemnoscia. Miłego dnia równiez

- carterka
- 500p
- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Kontakt:
Aga nadrabiam zaległości i nadrobić nie mogę ;), więc tylko napisze, że u Ciebie jak zwykle cudnie!!! A koło tarasu ..... nic tylko siedzieć i podziwiać
.

Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Aguś, domyślam się, że jesteś przygotowana na takie koszty, ale te 400 zł można wydać inaczej...
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Faktycznie, oko bieleje, gdy się spojrzy na tę subtelną różnicę w cenie. Życzę udanej wycieczki do szkółki 

- gatita
- 500p
- Od: 15 kwie 2011, o 10:16
- Kontakt:
Agus Też jestem za NDM
Warszawskie sklepy czasami, delikatnie mówiąc, lekko przeginają
Rozumiem mała różnica w cenie, ale aż tyle to przesada.
Opowiesz co ciekawego mają w tej szkółce !
A kiedy się wybierasz ?

Opowiesz co ciekawego mają w tej szkółce !

oczywiście, że opowiem... popatrz sobie tu: http://www.kzd.com.pl/
wybieram się w sobotę albo niedzielę - jest kiermasz
wybieram się w sobotę albo niedzielę - jest kiermasz

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Aguś weszłam na podany link...i całe szczęście, że to tak daleko
Myślę, że bez problemu wybierzesz sobie miłorząb, a i pewnie jakaś nowość wpadnie Ci w oko.

Iwonko, na pewno nie wrócę z jedną rosliną
czy pytałam Cię już gdzie jest Twoje miejsce na ziemi? (nie wiem jak daleko masz do ND ;) )
aaaaaa, dostałam sreberko!!!!

aaaaaa, dostałam sreberko!!!!