Ślimacze wzgórze
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ślimacze wzgórze
Aguskac, gratulacje. Mnie udało się wyhodować z patyka tylko forcysję i ligustr. A teraz nie próbuję bo szkoda mi czasu na eksperymenty. Chciałabym kupować jak największe roślinki aby mój ogród wyglądał na dojrzalszy niż jest.
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Skoro wzięłam ten żarnowiec za płożący, chyba faktycznie przemarzł! 
A nie wiedziałam, że płożące mogą być różowe, ja się spotkałam tylko z żółtymi? Szkoda, bo ten kolor bardziej by mi odpowiadał w tym miejscu. Obok jest podmurówka z ceglastoczerwonej płytki i to zestawienie kolorów wygląda bardzo, hm, "energetycznie"... ;)
Sadzonek może nie reklamowałam, ale napisałam do sprzedającej jak wyglądają i sama zaproponowała, że wyśle nowe. Miło!

A nie wiedziałam, że płożące mogą być różowe, ja się spotkałam tylko z żółtymi? Szkoda, bo ten kolor bardziej by mi odpowiadał w tym miejscu. Obok jest podmurówka z ceglastoczerwonej płytki i to zestawienie kolorów wygląda bardzo, hm, "energetycznie"... ;)
Sadzonek może nie reklamowałam, ale napisałam do sprzedającej jak wyglądają i sama zaproponowała, że wyśle nowe. Miło!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Lusia 57
- 1000p
Dzisiaj byłam na działce bardzo krótko. Podlałam roślinki a mąż opryskał jałowce i wracaliśmy bo moja córcia chora. Prognozy dla Kociewia są nie najlepsze, nie będzie deszczu. No i znowu się martwię, chorobą córki i brakiem deszczu. Zobaczymy co ten tydzień przyniesie. Mam jeszcze kilka zdjęć z działki.
Moja zmarznięta azalia zaczęła kwitnąć

Kocimiętka już pokaźnych rozmiarów

Kwitną głogi

Bez ma tylko kilka kwiatków, żarnowiec pod nim kwitnie na różowo.

Katalpa na razie bez liści

Gazanie na żółtej rabatce niesamowity maja kolor

Moja zmarznięta azalia zaczęła kwitnąć

Kocimiętka już pokaźnych rozmiarów

Kwitną głogi

Bez ma tylko kilka kwiatków, żarnowiec pod nim kwitnie na różowo.

Katalpa na razie bez liści

Gazanie na żółtej rabatce niesamowity maja kolor

- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Śliczny ten różowy! 
Ale to jednak chyba inny rodzaj, bo rośnie wyżej, mój płożący praktycznie jest płaski, na równi z korą prawie...
A azalia dzielnie odbija, za taką czerwoną się dzisiaj rozglądałam. W końcu nie kupiłam żadnej, bo nie mogłam się zdecydować!
Lusiu, córce życzę zdrowia, mam nadzieję, ze to nic poważnego?

Ale to jednak chyba inny rodzaj, bo rośnie wyżej, mój płożący praktycznie jest płaski, na równi z korą prawie...
A azalia dzielnie odbija, za taką czerwoną się dzisiaj rozglądałam. W końcu nie kupiłam żadnej, bo nie mogłam się zdecydować!
Lusiu, córce życzę zdrowia, mam nadzieję, ze to nic poważnego?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięknie wszystko u ciebie rośnie.Czy na mszyce pryszcze się dopiero jak one się pokażą czy profilaktycznie tam,gdzie zazwyczaj się pojawiają?
- Lusia 57
- 1000p
Dziękuję Agato za życzenia, to takie przewlekłe zapalenie gardła z bardzo długo trwającą gorączką. Oby jakoś dotrwać do wakacji do wakacji, bo ciągle ma zaległości w szkole.
Małgosiu jeżeli chodzi o drzewka owocowe to mąż ma swój kalendarz oprysków. A roślinki ozdobne opryskuję wtedy gdy pojawiają się pierwsze mszyce. Po prostu kontroluję liście tych roślinek, na których lubią żerować. Nie wiem czy to prawidłowo ale na razie mam małe roślinki więc jestem w stanie dojrzeć mszyce. Muszę coś poczytać na ten temat.
Małgosiu jeżeli chodzi o drzewka owocowe to mąż ma swój kalendarz oprysków. A roślinki ozdobne opryskuję wtedy gdy pojawiają się pierwsze mszyce. Po prostu kontroluję liście tych roślinek, na których lubią żerować. Nie wiem czy to prawidłowo ale na razie mam małe roślinki więc jestem w stanie dojrzeć mszyce. Muszę coś poczytać na ten temat.
- moniczek
- 1000p
- Od: 19 sie 2010, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Efektowne widoczki z soczystą zielenią. I to jest piękne! 

- wrigley
- 500p
- Od: 5 mar 2009, o 14:23
Lusiu ale ślicznie i kolorowo u Ciebie. Ja mam od roku taki sam żarnowiec, ale nawet nie podejrzewałam go że jest płożący 

-
- 500p
- Od: 1 lut 2011, o 15:03
- Kontakt:
Witaj Lusiu
Jak zwykle u Ciebie piękne widoczki - gazania i kosodrzewina

Jak zwykle u Ciebie piękne widoczki - gazania i kosodrzewina

Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
- Mój mały kawałek zieleni
W biegu pracowym wpadłam się przywitać do mojej imienniczki i na pewno już tak szybko się mnie ,Lucynko, nie pozbędziesz 

Słonecznie pozdrawiam.Lucyna
Ogród ciągle błądzących właścicieli zaprasza:)
Ogród ciągle błądzących właścicieli zaprasza:)
- Lusia 57
- 1000p
Moniczku, zgadzam się z Tobą, majowa zieleń jest najpiękniejsza.
Olu , mam też tak samo kwitnącego nie płożącego ale już drugi rok z kolei przemarza i nie kwitnie.
Ulu, dziękuję
Lucillo, miło mi, ja również na chwilkę wpadłam do Ciebie, widziałam taras (moje marzenie), wrócę dziś wieczorkiem to ślad zostawię.
Olu , mam też tak samo kwitnącego nie płożącego ale już drugi rok z kolei przemarza i nie kwitnie.
Ulu, dziękuję

Lucillo, miło mi, ja również na chwilkę wpadłam do Ciebie, widziałam taras (moje marzenie), wrócę dziś wieczorkiem to ślad zostawię.
- Lusia 57
- 1000p
-
- 500p
- Od: 1 lut 2011, o 15:03
- Kontakt:
co jeden to ładniejszy