Witaj Ditta
Na tych fotkach widać piękny ogródek, a przynajmniej jego część ;)
Niestety te zdjęcia straszliwie małe ;) Wklejaj trochę większe, bo szkoda chować takie piękności na miniaturkach
Napisze coś więcej o swoim ogrodzie. Od ilu lat go masz, jak jest duży itd... No i czekamy na kolejne zdjęcia
Mój ogród ma prawie 30 lat i zmieniał się wielokrotnie. Kiedyś był problem z nabyciem jakichkolwiek ładnych sadzonek w sklepach i brało się co popadło od sąsiadów i znajomych, część sadzonek swoich. W miarę upływu czasu zmieniały sie możliwości i zmieniał się moj ogródek. W takiej formie jak jest teraz to najbardziej mi pasuje, trochę dziki, z różnymi zakątkami. Jest też miejsce na ustawienie wielkich bramek dla wnuka aby mógł grać piłkę z dziadkiem. Moja działka ma 2300 m2. Wcześniej była to działka 1 hektarowa ale podzieliliśmy między dzieci.Nie lubię wymuskanych ogródków jak się to mówi pod linijkę, na trawie lubię zobaczyć stokrotki. Z salonu wychodzę na górny ogród można powiedzieć taras, jest trawa i rośliny otulające mury jak milin i bluszcz. 0chroną tarasu jest żywopłot z bukszpanu, więc można leżeż i opalać się i nikt mnie nie zobaczy. Z tarasu schodami /8 szt/ schodzę do dolnego ogrody. Układ taki był podyktowany tym, że jest wielka różnica poziomów ulicy i dalszej części ogrodu. Z boku schodów są kamienne "pojemniki" na rośliny.