mój mały kawałek zieleni
- gatita
- 500p
- Od: 15 kwie 2011, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: mój mały kawałek zieleni
Witaj Ula
Ale u Ciebie zmiany zmiany ! A powiedz co to zakwitnie ?

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
Coraz piękniej w Twoim ogrodzie, szafirowa prymula super, nie widziałam takiego koloru
Na poprz. stronie nie wiedziałaś co to - 1 zdj. to wygląda jak lak :?:pachnie
4. to żagwin, jak się kępka rozrośnie to będziesz miała śliczną poduszeczkę. Jak przekwitnie, to zetnij, zakwitnie jeszcze raz w lecie. A ta kępa liści co nie wiesz co to, to jest chyba liliowiec, najwcześniejsze właśnie zaraz zaczną kwitnąć. Żeby długo kwitły, trzeba przekwitłe kwiaty obrywać. Twoja księżniczka przeurocza 

Mnie to coś zakwitąjące wygląda na trzykrotką, wiatr ją rozsiewa. Kącik przytulny, duże drzewa tak jak u mnie częstują cieniem i owocami. Dalie wspaniałe, moje się wysadzają dopiero, tak wyszło.
Pozdrawiam Krystyna
-
- 500p
- Od: 1 lut 2011, o 15:03
- Kontakt:
Jolu jesteś nieoceniona z wiedzą i poradami dziękuję
A prymulka została przyniesiona na wiosnę z domku ,bo tam zrobiła się brzydka a na działeczce wygląda super.
Jolu a jeszcze mam jedno pytanko moje kolorowe chodniczki robią się brzydkie i schną - co mam zrobić żeby ładnie rosły albo co źle robię
.
Gatia
zacznie kwitnąć liliowiec -jak podpowiada mi Jola i powojnik
Jowa -dziękuje za miłe słowa - Twoja działeczka też pięknieje co dnia - a z porządkami ja mam przewagę kilkumiesięczną bo działamy już od jesieni .
Krysiu
czyli to moje coś zobaczymy jak zakwitnie , a moje dalie mam nadzieję ,że pięknie zakwitną i będą moją dumą .
Twoje pewnie nadrobią zaległości i też będą pięknie kwitły

A prymulka została przyniesiona na wiosnę z domku ,bo tam zrobiła się brzydka a na działeczce wygląda super.
Jolu a jeszcze mam jedno pytanko moje kolorowe chodniczki robią się brzydkie i schną - co mam zrobić żeby ładnie rosły albo co źle robię

Gatia

Jowa -dziękuje za miłe słowa - Twoja działeczka też pięknieje co dnia - a z porządkami ja mam przewagę kilkumiesięczną bo działamy już od jesieni .
Krysiu

Twoje pewnie nadrobią zaległości i też będą pięknie kwitły

Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
Uleńko, Twoja majowa działeczka jest śliczna , kolorowa i w dodatku ...smaczna :P Takie własne truskaweczki z ogródka to jest to
Bardzo lubię begonie, zwłaszcza wielkowiatowe i petunie - ta dwukolorowa jest wyjątkowo atrakcyjna
Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Bardzo lubię begonie, zwłaszcza wielkowiatowe i petunie - ta dwukolorowa jest wyjątkowo atrakcyjna

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kącik wypoczynkowy wyszedł bardzo fajnie 

-
- 500p
- Kontakt:
Dalu
Na truskaweczki to już doczekać się nie możemy , petunie ładnie i szybko mi rosną ,natomiast begonie to się jeszcze okaże bo to jeszcze dość nowe nabytki - jak na razie pięknie wyglądają i mam nadzieję ,że tak zostanie.
Wczoraj mieliśmy burzę z błyskawicami i piorunami dawało strasznie
Dzisiaj po porannym deszczu świeci słoneczko i jest cieplutko i mam nadzieję ,że popołudniu będzie słoneczko bo mamy ochotę pogrilować .
Wczoraj oczywiście poleciałam na działeczkę zobaczyć czy mój powojniczek już się rozkwitł - stan na wczoraj
i znalazłam jeszcze jednego ale w połowie tylko rozkwitnietego

Pod hostą zobaczyłam takiego pokręconego grzybka

hosta ma pączka

coraz więcej skalniaczków zaczyna kwitnąć
truskaweczka ozdobna też się już zadomowiła i zaczyna ładnie rosnąć .
A to mój dzisiejszy zakup - przed pracą poleciałam na targi i kupiłam

Miłego słonecznego dnia życzę wszystkim

Na truskaweczki to już doczekać się nie możemy , petunie ładnie i szybko mi rosną ,natomiast begonie to się jeszcze okaże bo to jeszcze dość nowe nabytki - jak na razie pięknie wyglądają i mam nadzieję ,że tak zostanie.
Wczoraj mieliśmy burzę z błyskawicami i piorunami dawało strasznie

Dzisiaj po porannym deszczu świeci słoneczko i jest cieplutko i mam nadzieję ,że popołudniu będzie słoneczko bo mamy ochotę pogrilować .
Wczoraj oczywiście poleciałam na działeczkę zobaczyć czy mój powojniczek już się rozkwitł - stan na wczoraj

Pod hostą zobaczyłam takiego pokręconego grzybka

hosta ma pączka

coraz więcej skalniaczków zaczyna kwitnąć

A to mój dzisiejszy zakup - przed pracą poleciałam na targi i kupiłam

Miłego słonecznego dnia życzę wszystkim

Pozdrawiam, Ulka
U ła -Clematis, doskonały wybór Ulu
Bardzo ładny ten Twój powojnik. Ja muszę kupić sobie jakiegoś i posadzić żeby oplątywała brzoskwinię 

- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozwoliłam sobie pospacerować po twoim ogrodzie - ślicznie u ciebie.
Przepiękna lewizja, begonia już taka dorodna. Fajny kącik wypoczynkowy.
Przepiękna lewizja, begonia już taka dorodna. Fajny kącik wypoczynkowy.
-
- 500p
- Kontakt:
Adaśko- mam nadzieję ,że mi się clematisik przyjmie i w przyszłym roku pokaże jak kwitnie
Reniazet - bardzo dziękuje za miłe słowa i zapraszam ponownie .
Weekend niestety minął a był przecudny więc spędziliśmy go oczywiście na działeczce
tym razem tak bardziej rekreacyjnie
grillek , gazetka , opalańsko - co niektórzy przypieczeni jak skwareczki na grillku leczą teraz poparzenia ale co tam do przyszłego weekendu wszystko będzie ok
Muszę się pochwalić - Mój clematisik zaczyna powoli kwitnienie - jak dla mnie kolorek super

teraz czekam na resztę kwiatów -a pąków ma dużo
Miłego dnia i tygodnia wszystkim życzę
Reniazet - bardzo dziękuje za miłe słowa i zapraszam ponownie .
Weekend niestety minął a był przecudny więc spędziliśmy go oczywiście na działeczce

grillek , gazetka , opalańsko - co niektórzy przypieczeni jak skwareczki na grillku leczą teraz poparzenia ale co tam do przyszłego weekendu wszystko będzie ok
Muszę się pochwalić - Mój clematisik zaczyna powoli kwitnienie - jak dla mnie kolorek super

teraz czekam na resztę kwiatów -a pąków ma dużo

Miłego dnia i tygodnia wszystkim życzę

Pozdrawiam, Ulka
-
- 100p
- Od: 5 mar 2010, o 07:34
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Ulcia widzę że robi się u Ciebie powojnikowo ,piękne kolorki ,a ten nowy marzenie ,sama na niego choruję.Fajnie że miałaś superowy weekend - ja również uprawiałam błogie lenistwo 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ula Clematis przepiękny, uwielbiam taki głębokie barwy
Ja mam same późniejsze, muszę jeszcze troszke poczekać na kwiatuszki ...Ostatni zakup cudny 

-
- 500p
- Kontakt:
Morellette , Stasiu , Agness
Oj mój powojniczek to teraz takie moje oczko w głowie -w rzeczywistości ten kolor wygląda jeszcze ładniej - codziennie latam go doglądać - oglądać
- a na jesieni mało go nie wycięłam .Poprzedni właściciel zostawił mi go w spadku i ja tak naprawdę nie miałam pojęcia co to jest .Jak we wrześniu kupiliśmy działeczkę to jeszcze jakoś wyglądał a potem zaczął schnąć i wyglądało to okropnie i któregoś dnia wzięłam sekator i 3/4 wycięłam krzaczka;:223 dobrze ,że przyszła moja mama i mnie powstrzymała .
Dobrze ,że odrósł i cieszy swoim urokiem

Oj mój powojniczek to teraz takie moje oczko w głowie -w rzeczywistości ten kolor wygląda jeszcze ładniej - codziennie latam go doglądać - oglądać

Dobrze ,że odrósł i cieszy swoim urokiem

Pozdrawiam, Ulka