Ogródek Doroty - dodad cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Doroty - dodad cz.3

Post »

Jak tam Józefinka, już na stałym miejscu, czy może dopiero w drodze?
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Niestety jeszcze w drodze, mam nadzieję, że dziś ;:65
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pawle, ja taka bardziej kwiatowa jestem niż iglakowa :wink: Roślina kwitnąć musi, chociaż troszkę. Żólte plamki to berberysy, bardzo lubię te rośliny zwłaszcza niewielkie kuliste lub wąskie. Tawuły miniaturowe też kupiłam :wink:

Koliberku, dziekuje, miło mi.

Moniko, u mnie na razie głównie azalie ale i rh zaczynają pękać pąki. Chyba wszystko będzie kwitło. Musze przyznać, że i mnie podoba sie ta rabata. Zobaczymy czy nie zmienię zdania po kwitnieniu.

Małgosiu, rzeczywiście zmiany duże w stosunku do lat ubiegłych i cały czas w trakcie :) Mam wrażenie, że teraz troche więcej roslin kwitnie w moim ogrodzie, ale może to złudzenie... sama nie wiem. Aparat ten sam, niestety ale zdjęcia wieksze chyba zamieszczam :wink:
Latem mam nadzieję będzie różano jak okiem sięgnąć :)

Marta czy ty aby nie przesadzasz? Chwasty wzrokiem omijaj i będzie git :;230 A zdjęcia, no chyba każdy z nas lubi sie pochwalić :wink: Ja tam ostatnio sypiam jak niemowlę, taka jestem zmęczona i nic mi się nie śni.

Majeczko powiem ci, że i Buda i Peszt równie zachwycające :lol: Ale rzeczywiście, mojowy ogród ma w sobie coś magicznego. Światło jeszcze nie do końca letnie, zieleń soczysta, kolory intensywne, aż sie nie chce iść do domu.

Dalu, właśnie ;:108 Jak kwitna obok siebie różowe i pomarańczowe tulipany to mnie zęby bolą, ale przy azaliach jakoś mi to wcale nie przeszkadza. Nie mam pojęcia czym to idzie.A zapach unosi się w całym ogrodzie. Przedtem jak azalie były rozproszone to takiego efektu nie było. A jeszcze nie zaczęło kwitnąć największe pachnidełko - Irene Koster.

Aniu, dziękuję, zobaczymy latem czy róże tez będą dawać tak spektakularny efekt. Na razie pąków dość dużo jak na pierwszy rok. Jedną (Casanova) różę niestety musiałam wyrzucić. Nie ruszyła wcale a wczoraj odkopałam korzenie i okazało się, żę ani jednego białego włoska na nich nie było. za to na rabatce luźniej, bo stanowczo za gęsto posadziłam. Juz to widzę, będzie rozsadzanie :oops:

A to moje czosnki, które kupowane jako karatawskie zostały posadzone na brzegu rabaty. Rosną, piękne, ale to nie są w żadnym wypadku karatawskie :evil: I znów czeka mnie przesadzanie cebul. Czy ktoś wie kiedy to najlepiej zrobić?
Obrazek

I kończące kwitnienie cebulowe
Obrazek Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Dorotko czosnki to najlepiej jesienią,ale jak je wtedy znaleść,myślę ze jak przekwitną i udało by Ci się z większą bryłą ziemi to nic im się nie stanie...
Festiwal barw różaneczników fantastyczny,moje niestety słabo,jedynie jeden ma sporo pąków... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rh i azalie piękne i jak obficie kwitną. :wit
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja tu na azalie wpadłam :-) I nie na darmo, jak zwykle. Piękniście u Ciebie...moja Babushka też zakwitłą, ale to jeszcze nie to...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Powiadasz, że Irene Koster pięknie pachnie? Kiedyś jej szukałam z powodu koloru kwiatów ale teraz to chyba poszukiwać będę jeszcze aktywniej :D .
Pięknie u Ciebie, a Rh po prostu zabójcze.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Dorotko piękne zdjęcia kwiatów pokazujesz...Czosnki może nie karatawskie,ale w zastępstwie dostojne i bardzo urodziwe rosną ...pewnie po kwitnieniu można je przesadzić... :D
Ja kupowałam jesienią czosnki giganty...owszem wyszły gigantyczne liście,ale same głowy-kule do wielkich bym, nie zaliczyła... :roll:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

A jak znów będziesz kupowała karatawskie... to kup koniecznie Ivory Queen - moim zdaniem - najpiękniejsze ;:108
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Dorotko festiwal azalii piękny- mi została tylko jedna po tegorocznej zimie :( . Co do czosnku Ivory Queen co Ci Gosia poleca, również się pod tym podpisuję- piękny.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Moja Irene Koster już zakwitła :) debiutuje dość obficie, a zapach wyczuwa się z kilku metrów. Szukałam jej długo, ale warto było :D
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Dorotko, rabata azaliowa będzie kolorowa jesienią :) Za radą śp. Krysi- Goryczki przy niektórych azaliach dosadziłam trawy i jestem bardzo zadowolona z efektu.
Miłej soboty ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Dorotko, spokojnie czosnki po kwitnieniu przesadź, nic im nie będzie. :lol:
Azalie zostają do podziwiania u innych, ja im podziękowałam. :roll:
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam, witam :)
Coś ostanio czasu mi brakuje strasznie. I chyba nie zanosi sie zeby miało byc lepiej :(
Marylko, chyba nie będe miała problemu ze znalezieniem cebul, posadzone na samym brzegu rabaty, bo mały byc niskie :;230 Szkoda, że rh ci slabo zakwitną, uwielbiam ten czas.
Igielko, w tym roku sie nie zawiodłam :)
Aga, zapraszam częściej, nowe rozkwitają, na przykład takie :)
Obrazek
Asiu, Irene pachnie przepieknie, goździkami. Dla mnie ten zapach jest piękniejszy i mocniejszy od pontyjskiej. Chociaz u mnie krzak Irene jest tak na oko ze cztery razy większy :wink: Szukaj, szukaj warto ;:108
Obrazek
Zdjęcie koloru nie oddaje, bo było już ciemnawo, szkoda, że zapachu nie można przesalać
Nelu, nie przeszkadzaja mi te czosnki, bardzo lubie te fioletowe kule, tylko miejsce maja nieszczególne. Akurat zasychające liscie nie są zbyt dekoracyjne :roll:
Nie gniewajcie się, ale padnięta jestem. Przeryłam dzis kawał trawnika w tej mojej glinie i padam na twarz. Zostawiam kilka widoków na dobranoc, reszcie odpowiem jutro.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Glina jest ciężka ale patrząc na twój ogród jakoś wątpię w to :D Wspaniałe hosty , a na oczko mogłabym patrzeć godzinami ;:180
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”