Pod gruszą...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod gruszą...

Post »

Może kiedyś skorzystam z zaproszenia dziękuję ;:196 ale Asiu wiesz jak się zwalę to z rodziną :;230 :;230 :;230
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

Asia, jasne że z rodziną. Miejsca ci u nas dostatek ;:138 :tan
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 15:32
Kontakt:

Post »

Witam :wit
Zazdroszcze tyle przestrzeni... :shock: Pieknie ;:108
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale tu odchodzą pogaduchy nawozowo- oskarowe. :;230
A klaczunie niezmiennie cudne. Przez jakiś czas myślałam o kupnie konika polskiego ale tak ciężko było go zdobyć a i M. nie do końca był za mym pomysłem że w końcu zdecydowałam się na kozy i miałam tego drobiazgu dość troszkę. A teraz mam tylko koty i psy i dobrze mi z nimi. :heja
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śmierdząca sprawa :;230 Ale jeśli już będziesz galopować przez Mazowsze to ja też poproszę zaparkować kobyłkę u mnie na polu. Nawozik przydał by się i to bardzo :D W kwietniu chciałam suche krowie placki pozbierać i zabrać samochodem na działkę, ale M takiego rabanu narobił że musiałam je zostawić :;230
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

Janneke, przybywam szybciuchno z rewizytą ;:138 Nawet już nie chce mi się mówić, masz wszystko, za czym tęsknię. Wieś, ogromna przestrzeń, konie!, drewniany domek, stodoła, cudowne rabatki... Co do róży, o moją, chyba kilkunastolatkę - nie dbałam nigdy, bo po prostu o tym nie wiedziałam. Wsadziłam ją do dołka, zakopałam - i co roku kwitła jak szalona, miała całą masę przepięknych kwiatów. Tej wiosny solidnie ją przycięłam, zasiliłam, a ona odwdzięczyła mi się ukazując masą pąków! Jej fotkę zamieściłam w swoim wątku.
Będę bacznie obserwować postępy, zdaję sobie sprawę, ile czeka Cię pracy i kosztów. Czy dokumentujesz fotkami prace budowlano-remontowe? Może jakieś zdjątka? Są fora, na których można też obserwować postęp tego typu prac.
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Kontakt:

Post »

:;230 :;230 :;230 ojojoj....
przestrzeń fantastyczna, i tak zieolono i błogo u Ciebie. Super :)
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p

Post »

Izko, przestrzeni sporo, to prawda. To co na zdjęciach, to trawa przy zabudowaniach. Jest jeszcze łąka, ale w gorszym stanie, bo nigdy nie koszona. Mam nadzieje, że jak wypuścimy tam nasze konie, to powolutku nam tą łąkę ucywilizują :)
Trochę martwi mnie, co będzie zimą, bo jak widzicie, siedlisko nie jest ogrodzone wcale, więc pewnie sarny będą buszowały po ogrodzie... Na razie na pewno tego nie ogrodzimy, bo funduszy brak, więc jesienią będę musiała pomyśleć o zabezpieczeniu drzewek przed żarłokami :wink:

Maju, koniki polskie i hucuły, to bardzo fajne stworzenia, prawie bezobsługowe :)
Niedaleko nas, ludzie też mają kozy i ostatnio popatrzyłam sobie na kozie maleństwa z mamą, są słodkie :wink: My też mamy i psa i koty, więc jesteśmy podobnie zakręcone :heja

Emko, jak byłam mała, moja babcia też chodziła na łąki, wtedy jeszcze PGRowskie i zbierała krowie placki. Nawóz świetny i co najważniejsze, naturalny. Nie rozumiem, dlaczego Ci nasi faceci nie rozumieją powagi sprawy :;230

Oster :wit ,dziękuję za odwiedziny. Jestem pod wielkim wrażaniem wszystkiego co robisz :)
Remont naszego domku postępuje. Mam zdjęcia i sprzed pół roku i zupełnie świeże, ale mówiąc szczerze, nie mam pojęcia, gdzie mogłabym je wkleić? I czy w ogóle ma to sens. Jeśli byłybyście zainteresowane, to może parę wkleję tutaj, ale nie wiem czy wolno? :roll: :?
Choć właściwie, to też część naszego siedliska, prawda? :wink:

Agatko, taaa, zielono, to prawda. Obawiam się, że zielono jest też na moich rabatkach, po deszczu i tej temperaturze.... Jak pojadę w sobotę na wieś to chyba będę pielić cały dzień :) Strzeżcie się chwasty :pogon
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

Ja choćbym chciała to nie mam skąd zdobyć krowich placków i pewnie jak u Emki mój też by mi zrobił awanturę jak bym chciała przywieść w samochodzie :;230
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

A ja przewożę. Biorę 2-3 worki. Wkładam na cebulkę i potem pożęądnie zabezpieczam taśmą. Nie ma specyficznego zapaszku, ale ja nie jeżdzę merolkiem ani inną BMW w białych skórach :wink:
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p

Post »

No mój to też nie merol ale do najgorszych też nie należy bo to jest duży ford expedysions to jest oczko w głowie mojego M ja jak nim jadę to wszyscy patrzą na mnie z podziwem a raczej ze zdziwieniem jak taka mała jak ja może jeździć takim dużym autem :;230 :;230
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

Janneke pisze: Oster Mam zdjęcia i sprzed pół roku i zupełnie świeże, ale mówiąc szczerze, nie mam pojęcia, gdzie mogłabym je wkleić? I czy w ogóle ma to sens. Jeśli byłybyście zainteresowane, to może parę wkleję tutaj, ale nie wiem czy wolno? :roll: :?
Choć właściwie, to też część naszego siedliska, prawda? :wink:
Zawsze coś możesz przemycić 8-) Głównie chodzi mi o wnętrza, bo taki dom swój klimat ma, a to jakby "altanka" waszej działeczki :lol: A już widywałam tutaj zdjęcia forumków, jak sobie zagospodarowywali sobie altaneczki albo je budowali od podstaw.
Pozdrawiam serdecznie
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

Oj widzę że temat "placków konio,kruliczych" rozwinął się i doszły jeszcze krowie,ja mogę dorzucić jeszcze psie ale te to chyba tylko dla "aromatu" :twisted: .
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Kontakt:

Post »

Nie, nie Jowitko, dla aromatu to zdecydowanie kocie się nadają, mam też w okolicy świniarnię jakby było zapachów za mało :twisted:
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p

Post »

Moje drogie koleżanki, zdecydowanie wolę zapach kwiatów, więc kocie i psie aromaty nie wskazane :evil:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”