W.o...Psach 4cz. (2007.10 - 2008.05)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jejku, jaka przesłodka puchata kula :lol: aż chce się przytulić, potarmosić... :D
Drugi psiunio też śliczny :P
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Krzysztofie super owczarek, teraz tylko włożyć troszkę serca w naukę psa i będzie fantastyczny towarzysz życia ;:215
a ta ruchoma fotka to coś fajnego ;:154
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięęęęękny owczarek. :D
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

żałuje że mnie z moim Szirkiem ten czas puchatej kulki ominął
Awatar użytkownika
annodomini
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 15:24

Post »

Krzysztofie jak sie patrzy na Twoje psy (szczególnie na Delfę na drugim zdjęciu), to tak właśnie powinni wyglądać nasi czworonożni przyjaciele. Ale pamiętajmy, że nie wszyscy tak podchodzą do zwierząt i bądźmy wyczuleni na na patologie. "Naszło mnie" po przeczytaniu artykułu w naszej lokalnej gazecie :
http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... /732904845

Przyglądajmy się, czy w naszej okolicy nie dzieje coś równie niepokojącego - powinienem nazwać to inaczej ale na forum nie wypada.
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Górale wytapiają z psów smalec.
Wielokrotnie zaczepiano mnie pytając, czy oddam psa dla dziecka. Na płuca. :evil:

http://www.superfakty.pl/index.php?opti ... &Itemid=44
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Okropne jest to co wyrabiamy naszym "braciom mniejszym" i to nie tylko psom.
Ostatnio oglądałam na Animal Planet program o pozyskiwaniu żółci od niedźwiedzi - te biedne zwierzęta całe życie spędzały w klatkach niewiele większych od siebie z rurkami do odprowadzania żółci i cała aparaturą do ich zbierania.
Najgorsze jest jednak to, że za to mało kto ponosi odpowiedzialność, a kary za dręczenie zwierząt sa wręcz śmieszne.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Daneczko, Polska B tkwi w średniowieczu, a świadomośc ludzi, zwłaszcza tych starszych ze wsi, jest taka, że ręce i nogi opadają.
Znajoma zza płota ( po maturze!!!!) opowiadała mi, że psy trzeba lać kijem, żeby głośniej szczekały. Gdy zapytałamją o moralną stronę zadawania bólu " braciom mniejszym" ( osoba bardzo wierząca), zaskoczona odpowiedziała, że psy przecież nie czują bólu. I najgorsze jest to, że była o tym PRZEKONANA.
Dopóki nie zmieni się wiejskiej mentalności wielu sadystom, a osąd nie spowoduje napiętnowania w środowisku, takie przypadki będą na porządku dziennym. Niestety. :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
annodomini
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niedźwiedzie .....

Jeszcze do niedawna w ZOO w Oliwie (pomorskie) można było zobaczyć niedźwiedzia brunatnego w małej, brudnej i cuchnącej klatce. W zeszłym roku nie byłem więc nie wiem jak było w 2007, ale w latach wcześniejszych niedźwiedź miał takie warunki, że żal było patrzeć. Najdziwniejsze jest to, żę na terenie (wielkim) ZOO są małe zwierzęta, które mają potężne i obszerne klatki - po podejściu trudno znaleźć mieszkańca na tak wielkim terenie - a niedźwiedź nie miał jak się obrócić. NIe chcę oglądać takiego ZOO...
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Annodomini, nie wiem jak jest w ZOO bo nie byłam teraz, ale ja zaraz zainterweniowałabym w takim przypadku, bo może była jakaś sensowna przyczyna, dlaczego ten niedźwiedź siedział w tej klatce, ostatnio w supermarkecie wyzwałam kobietę od sadystek, bo szalenie bawiło ją, jak kupiony przez nią karp na święta rzucał się w worku foliowym po ogromnym koszu, na koniec życzyłam jej świat tak miłych jakie zgotowała je temu karpiowi . Kobieta zdębiała, ale chyba zrozumiała, że męczy to niewinne stworzenie. W ogóle nie rozumiem sensu sprzedaży żywych karpii :evil:
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Od: 17 paź 2006, o 14:08
Kontakt:

Post »

Obrazek
Obrazek

moja Lhasaczka rośnie jak na drożdzach waży już 4,5 kg. Miałam wiele ras w domu ( Jack Russell Terrier, Goldena, dalmatyńczyka,jamnika, colli) i żaden mnie nie chwycił w serce jak Sisi. po prostu miodzio :D
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

To z Sisi spora już suczka, moja Layla dobiła do 2100 i nie chce ważyć więcej :D
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Ale piękne te Wasze księżniczki :P :P
Jak patrzę na takie małe pieski to czasem mi żal że mój Kenzo waży 37 kg i nie da rady wziąć go na ręce :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
annodomini
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, ale pomyśl o sytuacji przytulenia się do 37 kg i wtedy jesteś wygrana.

A jeżeli chodzi o branie na ręce kolosów to pamiętam szalony tydzień, kiedy Gustaw będąc 30-to kg szczeniaczkiem, dostał jakiejś "pomroczności jasnej" i pod żadnym pozorem nie dał się namówić na wejście czy zejście po schodach. Nie pomagały ani groźby ani prośby. Przez 7 dni nosiłem go na rękach ( całe szczęście, że to I piętro) - a ile zabawy przy tym mieli sąsiedzi ... :D Całe szczęście, że pomroczność ustąpiła !
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Nie wiem jak Sisi, ale Layla nie przepada za noszeniem na rękach - zwłaszcza na spacerze - woli spacerować na własnych łapkach.
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”