Moja odskocznia

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja odskocznia

Post »

Pozdrowienia dla cichej obserwatorki :wink: Dorotka zaloguj się na forum :wit
***Ola***
Moja odskocznia
ulikmi
500p
500p
Od: 1 lut 2011, o 15:03
Kontakt:

Post »

Czyli wytłumaczona jesteś :lol: -to fakt balkon na wiosnę musi pięknie wyglądać .A co fajnego sadzisz Olu do skrzyneczek ;:88 .Ja w tym roku poczyniłam radykalne zmiany skrzynkowe - w jednej mam swojej hodowli lobelle zwisającą a w drugiej mieszankę balkonową - jak na razie pięknie wszystko mi rośnie - zobaczymy kiedy i jak mi zakwitnie.
Wczoraj mama dokupiła mi jeszcze petunie i bacope do wiszącej doniczki .
Miłego piątkowego dnia Ci życzę ;:196
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p

Post »

Ulcia - petuni nigdy nie miałam (jeszcze :D ) Mam 6 podłużnych doniczek i w każdej taki sam zestaw: bacopa, sunvitalia i werbena. Siódma doniczka jest z osteospermum, tego nie mogło u mnie zabraknać. Poza tym iglaki sprzed roku:) Obawiam sie że werbena może zostac zagłuszona przez resztę, ale zawsze mogę ją przesadzić :wink:
Na wysadzenie w dwóch pozostałych czekają jeszcze aksamitki i osteo ze swojego siewu :) Chciałam sadzic je w ten weekend na działce ale poczekam jeszcze tydzień, bo nie zmieszczę się w aucie :wink:
I chwilowo 2 rododendrony i pieris;) Te zabieram ze sobą. Dobrze że nie pojechałam dzisiaj na gdańska halę, widziałam tam przedwczoraj cudne osteo i rozchodnika okazałego - i na pewno bym sie skusiła ;:224

Obrazek

Obrazek

Od wczoraj u nas cały czas pada, ale co tam, mi deszcz niestraszny, niech piją nasze roślinki. Ja mogę siedzieć na tarasie i rozkoszować się przyrodą ;:108
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Olu nie wiem czy to Cię pocieszy ale ten deszcz ma po południu przestać padać a jutro wcale go ma nie być. Tylko w niedzielę ma popadać znowu. Przyjemnego pobytu na działce.
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p

Post »

To świetnie Lusiu, może uda się ognisko jutro zrobic? :D Taka przerwa nawet dla spragnionych roślinek jest wskazana :D

:wit
***Ola***
Moja odskocznia
ulikmi
500p
500p
Kontakt:

Post »

Piękne wyglądają te Twoje doniczki :shock:
Poproszę później o zdjęciątko :roll:
Miłego odpoczynku na działeczce - ;:196 dla bąbelka
Pozdrawiam, Ulka
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p

Post »

Wczoraj latalam po calej dzialce I pryskalam decisem. Mam plage czarnych gasiennic ktore zzeraja wiekszosc moich roslin. Jest ich pelno, nawet na lisciach rzodkiewki i trawie :(
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p

Post »

Poradzcie prosze do kiedy mozna przycinac brzozy? Sa juz za wysokie i zaslaniaja slonko.

Wstawiam fotkę z nowej rabaty. Kupiłam dwa rododendrony, jeden przesadziłam, doszedł tez przesadzony cyprysik i świerk. W piatek pojade do Renka na targi, może uda mi sie kupic thuje. W ogrodniczym powiedzieli mi, że spokojnie mogę je tam zasadzić...może powinnam wziać to na pismie? :P

Obrazek
***Ola***
Moja odskocznia
ulikmi
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witaj Olu :wit
Jakaś taka zapracowana jestem w tym tygodniu i nawet nie mam czasu pozaglądąć co tu sie dzieje :cry: .A ponadto siedzę na necie i szukam kwatery na wakacje - normalnie masakra nic ciekawego w przystępnej cenie nic nie ma :( .Mieliśmy jechać w ciemno ake koleżanka mi powiedziała ,że w tym roku szaleństwo nad morzem i rzeczywiście .Muszę coś namierzyć na kilka dni bo moje malutkie dziewczynki jeszcze w tym roku chcą ze staruszkami jechać ;:224
W sprawie gąsienic nie pomogę -nie dobre stworzenia :evil:
A nowa rabatka wygląda super - ja jeszcze na obrzeżach posadziłabym płożące kolorowe dywaniki ;:108 .
Pozdrawiam
Pozdrawiam, Ulka
Awatar użytkownika
Piotr-Sz
200p
200p
Od: 28 gru 2010, o 12:09

Post »

To palenisko SUPER! Już widzę imprezki wokół niego :) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p

Post »

Witajcie,

Ulciu - jakie konkretnie dywaniki masz na myśli? Podpowiesz cosik?

Piotrze - oj będą impezki , będą, ;:224 przy ognisku zawsze spędzamy dużo czasu.

Objechałam dzisiaj 3 centra ogrodnicze, oczywiscie nie wróciłam z pustymi rekoma :oops: kupiłam dwie doniczki z wielkimi hostami ;:138 podpytałam o thuje i inne roślinki i jestem już troszkę mądrzejsza.

Miłego dzionka :wit
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Olu, też musieliśmy przycinać brzozy. I robiliśmy to pod koniec lata we wrześniu.

Wczoraj pojechałam do ogrodnika na Potokowej, który zawsze miał takie zwisające begonie. Teraz też ma, ale to inny gatunek od tego, które szukam. A tamtych nie będzie. I co mam posadzić wiszącego na ganku z północnej strony ? Fuksje i te begonie, które ma to mi wiatr połamie. :?
Gdzie kupowałaś takie duże funkie ?
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p

Post »

O dziwo kupiłam je w Okazie na Wita Stwosza. cena 25zł za sztukę, dla porównania u Kubskich i na Kowalach za funkie o 2/3 mniejsze zapłaciłabym 12zł.

Obrazek

Krysiu a może Bacopa? Komarzyca? może te przetrwają? ja wiem, że to już nie ten sam efekt, ale może?
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p

Post »

A brzozy dobrze zniosły wrześniowe cięcie?
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Olu, bardzo dobrze. Wiosną ciąć ich nie zalecają, bo one wtedy "płaczą" , tzn puszczają dużo soku.
Po cięciu takie większe rany posmarowaliśmy taką maścią Funaben, do kupienia w ogrodniczych sklepach.

Bakopę też już "ćwiczyłam". Bardzo słabo tam rosła i marniała. A jak ją posadziłam w słońcu to od razu "dała czadu".
Jeszcze coś pomyślę.
Może coś pomieszam. :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”