aga13 - różany ogródek
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 24 sie 2010, o 21:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: aga13 - róże 2010
Hej pozdrawiam agę 13 i życzę by wszystkie róże wskazujące oznaki życia rozbujały się do czerwca -lipca mimo panujacej teraz aury. U mmnie też we wtorek, a i trochę w środę było tak śniegowo jak u Ciebie.
Przepraszam też, że wtrącę się co do zakupów z Rosa Ć., ale jak ja przy składaniu zamówienia wskazalam termin wysyłki, to wysłano mi dokładnie w tym dniu, mimo, że był to poniedziałek, a zatem nie ich zwykły dzień wysyłki, a nadto trzy tygodnie po złożeniu zamówienia. Myślę więc, że można zlożyć zamówienie w sierpniu z zaznaczeniem terminu wysyłki II połowa października, przecież chyba wtedy nie wykopią w sierpniu... Ale moje zamówione róże u nich nie zachwyciły mnie, jakby chore, przesuszone, na Golden Gate jakiś biały nalot... z tym, że nie jestem znawcą i nie chcę się kategorycznie wypowiadać porównuję tylko z tymi otrzymanymi z Rosarium.
Przepraszam też, że wtrącę się co do zakupów z Rosa Ć., ale jak ja przy składaniu zamówienia wskazalam termin wysyłki, to wysłano mi dokładnie w tym dniu, mimo, że był to poniedziałek, a zatem nie ich zwykły dzień wysyłki, a nadto trzy tygodnie po złożeniu zamówienia. Myślę więc, że można zlożyć zamówienie w sierpniu z zaznaczeniem terminu wysyłki II połowa października, przecież chyba wtedy nie wykopią w sierpniu... Ale moje zamówione róże u nich nie zachwyciły mnie, jakby chore, przesuszone, na Golden Gate jakiś biały nalot... z tym, że nie jestem znawcą i nie chcę się kategorycznie wypowiadać porównuję tylko z tymi otrzymanymi z Rosarium.
Pozdrawiam
- aga13
- 500p
- Od: 11 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziewczyny spokojnie - doskonale Was rozumiem - ja na jesieni całą rabatę zrobiłam z róż RĆmajka411 pisze:Aga, bardzo Cię przepraszam, ze w twoim wątku pozwoliłam sobie na pisanie o moich doświadczeniach z dostawami róż od producentów. Było to z marszu jak poczytałam co inni piszą.
a teraz mam czarną plamę ,która muszę czymś obsadzić
ostatnio wypadły mi jeszcze Queen of Heart i Big Purple
To nie jest krytyka ale porównując z różami z Niemiec wiem ,że niemieckie bezpiecznie mogę sadzić na wiosnę a róże np z RĆ tylko wiosną .
Ktos pisał o Memoire - u mnie też ledwo przetrzymała zimę - jestem lekko zszokowana bo mam np: Valencie , Folklore strefa 7B które przetrzymały idealnie
Pozdrowionka
))

O, moja Queen of Hearts wiosną lekko dawała znaki życia, ale jednak nie dała rady...
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
To tylko potwierdza moją tezę że róże zamiast tam najlepiej kupować bezpośrednio od Kordesa - za Souvenir dałam 30 zł, zamiast 25 i żyje. Nie ma sensu roztrząsać tego co się stało - choć to bolesne. Zobaczycie - takich wpadek będzie jeszcze trochę - takie jest życie.
Aga - ruszyła już Pink Piano?
Aga - ruszyła już Pink Piano?
- aga13
- 500p
Gosia fakt nad rozlanym mlekiem nie ma co płakać - tylko wyciągnąć wnioski i masz rację nie ma to jak kupować zagranicą
a dla tych co kochają lub mają chrapkę na róże Meillanda - są w OBI !!!!(maja licencję i jeszcze obsługa sklepu ich nie zalała
)
Ogromny wybór - przykładowo Eden Rose 85 , Red Eden , Mini Eden Rose , Red Leonardo ..., Leonardo..,
Marco Polo , Yellow Romantica , Flora Romantica , Poker , Frideric Mistral , Paul Ricard , Marie Curie , Traviata , Concerto ...,
Comtessa , Acropolis , Duftwolke , Fruite , i jeszcze kilka ( przepraszam za ewentualne błędy w nazewnictwie)
Gosiu Pink Piano jeszcze
ale nic złego z nią sie nie dzieje , więc może ....
a dla tych co kochają lub mają chrapkę na róże Meillanda - są w OBI !!!!(maja licencję i jeszcze obsługa sklepu ich nie zalała

Ogromny wybór - przykładowo Eden Rose 85 , Red Eden , Mini Eden Rose , Red Leonardo ..., Leonardo..,
Marco Polo , Yellow Romantica , Flora Romantica , Poker , Frideric Mistral , Paul Ricard , Marie Curie , Traviata , Concerto ...,
Comtessa , Acropolis , Duftwolke , Fruite , i jeszcze kilka ( przepraszam za ewentualne błędy w nazewnictwie)
Gosiu Pink Piano jeszcze

Pozdrowionka
))

- aga13
- 500p
Jeśli się nie mylę Jurku Duftfestival tez była ale tez była czerwona z Duft....
Pozdrowionka
))

- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Aga - życzę Twoim różom udanych przebudzeń i cudownych ozdrowień 

To jak znam ofertę Rosanex`u , to była 'Mainauduft', czyli 'Lolita Lempicka' ...Jeśli się nie mylę Jurku Duftfestival też była ale też była czerwona z Duft....

Pozdrawiam - Jurek
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Witaj Aga, odezwałaś sie u Gosi w sprawie Eden Rose 85.
Postanowiłam napisać do Ciebie w Twoim wątku. Chciałam zobaczyć Twoję Edenkę ale
u mnie wiele zdjęć z Twojego wątku się nie otwiera. Nie znam powodu. Ogladam normalnie prawie wszystkie zdjęcia u innych.
Poczkamy aż rozkwitną w tym roku. Może będą ładne i prawdziwe Edenki.
Miłego dnia, Majka
Postanowiłam napisać do Ciebie w Twoim wątku. Chciałam zobaczyć Twoję Edenkę ale
u mnie wiele zdjęć z Twojego wątku się nie otwiera. Nie znam powodu. Ogladam normalnie prawie wszystkie zdjęcia u innych.
Poczkamy aż rozkwitną w tym roku. Może będą ładne i prawdziwe Edenki.
Miłego dnia, Majka
- aga13
- 500p
Majka u mnie co roku niestety Edenka przemarza do ziemi ale pięknie odbija tak do 1,5 metra i kwitnie !
dlatego ja kocham i mam już 3 Edenki
część zdjęć jest na hmf
dlatego ja kocham i mam już 3 Edenki

część zdjęć jest na hmf
Pozdrowionka
))

- majka411
Aga, ja też mam trzy Edenki, tylko moje w pierwszym roku były brzydkie. Podejrzewałam, ze to nie ta róża.
Obejrzę na hmf Twoje fotki. Będę zagladać do Ciebie.
Obejrzę na hmf Twoje fotki. Będę zagladać do Ciebie.
- majka411
Aga, widziałam na hmf Twoje zdjęcia Edenki.Cudnie się prezentuje. Były tam zdjęcia Edenki z Moskwy i to jakie rozbudowane duże krzewy.
Przecież tam jest znacznie zimniej. Dlaczego im nie wymarzają do zera. Zastanawia mnie to.
Przecież tam jest znacznie zimniej. Dlaczego im nie wymarzają do zera. Zastanawia mnie to.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
CzekamyAnnes 77 pisze:Aguś czekamy na kilka fotek:)