Mój jest ten kawałek "podłogi"

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
morellette
100p
100p
Od: 5 mar 2010, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój jest ten kawałek "podłogi"

Post »

Obrazek to orlik miniaturka kupiony na targach w Starym Polu. Fotka nie odzwierciedla jego uroku.płatki korony są delikatnie fioletowe.Na dzień dzisiejszy ten orlik już przekwitł :cry: i stało się to bardzo szybko po zakupie, ale coś mi się zdaje, że przegrzał się w samochodzie w drodze do domku.
Obrazek a to begonia kaskadowa-własnoręcznie pędzona.Zawsze kupowałam gotowce a w tym roku sama hodowałam to i radocha jest podwójna :heja
Teraz z niecierpliwością czekam na kwiaty fuksji.Jedna z nowo nabytych ma już spore pączki, które zaczynają się wybarwiac ;:138 Pewnie niebawem pączusie zaczną pekac :heja
Mój wątek
Pozdrawiam,Małgosia:-)
morellette
100p
100p

Post »

Obrazek moje sobotnie nabytki-dalietty :D To dla radości oka podczas picia kawki na ganeczku.
Pierwsza zapączkowana fuksja od Adriana
Obrazek
Obrazek a to robota mojego M choc samej mi jest trudno w to uwierzyc :shock: Pociągną mnie w sobotę na rynek specjalnie po te roślinki. Dodam, że dotychczas średnio interesował się kwiatkami. Najgorsze jest to, że pewnie więcej na rynek nie będzie chciał jechac, bo to była droga wyprawa- oprócz roślin dostaliśmy mandat za złe parkowanie :;230
Obrazek i jeszcze raz Mika. Jest coraz większa i ma coraz większy apetyt na gryzienie-na szczęście upatrzyła sobie mężowskie skarpety :heja
Mój wątek
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

Tak to już jest z tymi naszymi M :D mają czasem przebłyski, ja to nazywam - "dzień dobroci dla zwierząt " :;230
Wyprawa na rynek faktycznie droga. Psiaki są bardzo pomysłowe, uwielbiają skarpety, kalosze.
Saba- psina mojej mamy zakopała ostatnio w ziemi w Dużym Ogrodzie klapka mojego brata...
wcześniej wynosiła moje śliczne ogrodowe kalosze w kwiatki.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to zaszalał twój M :shock: Pomysł na skalniaki w tym pniaku super. Czym się różnią dalietty od dalii? W zeszłym roku kupiłam chyba daliettę na rynku. Pięknie kwitła do jesieni, ale kłącza nie udało mi się przechować :( Może trafię znów na taką...
Ja kilka lat temu miałam najdroższe bratki na świecie :;230
Psiak sama słodycz. Takiemu można wiele wybaczyć. Ale czy wszystko?!
morellette
100p
100p

Post »

ElzbietaaG psiaki bywają pomysłowe. Nasz starszy pies Debet nigdy nic nie zakopywał a teraz zbiera wszystkie gryzaki Miki i zakopuje je w ogródku.Nie dowiedziałabym się o tym, ale sadząc dziś mieczyki natrafiałam na kolejne niespodzianki.
Iza Kiedyś zapytałam pani ogrodnik z Jazowa o różnice między dalią a daliettą.Według niej dalietta to ta niziutka, karłowa dalia i niby nie zawiązuje karpy w przeciwieństwie do dalii. Nie zgadzam się z tym, bo zakupione w minionym roku dalietty jednak zawiązały karpy.Co dziwne to byłam w szkółce tej pani parę deni temu i dalietty nazywała daliami :? Zbaraniałam do końca.
Wracając do psiaków i innych zwierząt-dużo można im wybaczyc, chyba tak jak dzieciom, ale jak mi kiedyś królik miniaturka objadł w kuchni nową tapetę (zadziwiająco wysoko) to myślałam, że w "nagrodę" do końca jego dni tapetą będę go karmic :?
Obrazek ukochane konwalie.Byłam pewna, że zmarzły, bo długo z ziemi nie wychodziły, ale jak widac mają się świetnie
Mój wątek
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Aj aż u siebie czuję zapach tych konwalii :wink:
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
morellette
100p
100p

Post »

Joasiu nieziemsko pachną, prawda?
Wczoraj pogoda już kolejny dzień nie pozwoliła na dłubanie w ziemi.Mokro, zimno i wietrznie, ale dziś wygląda to już dużo lepiej.
Robię dziś wypad do szkółki, bo kupiłam dwie doniczki na stopkach i chciałabym posadzic w nie coś zwisającego.Kupiłam też biedroneczki/wiatraczki.
Obrazek Obrazek
Zakwitła pierwsza fuksja, jestem mega rozczarowana. Kwiat mały i jedynie kolorystyka w moim guście. Liczę, że może jak mocniej rozkwitnie to ujawni więcej wdzięku. Może następne krzaczki zakwitną bardziej okazale, bo pierwsze koty za płoty :?
Obrazek
Mój wątek
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

Małgosiu moja duża fuksja też zakwitła drobnymi kwiatkami, zimuje ją w ciemnej piwnicy
i tam przed pojawieniem się liści, zawiązują się pierwsze pąki kwiatowe, zupełnie białe, anemiczne...
morellette
100p
100p

Post »

Ela moje fuksje też w trakcie trwania zimy mają takie bladziuchne kwiatki, obrywam je żeby nie osłabiac rośliny.
Zrobiłam parę nowych fotek.
Obrazek Obrazek
Obrazek Daturka. Obrazek
Mój wątek
morellette
100p
100p

Post »

Dziękuję Irysku
Kilka fotek z ogródka.
Obrazek Obrazek Obrazek Calle pedzone w doniczkach, wczoraj wkopałam do ziemi.
Obrazek i jeszcze raz moje orliczątko.
Mój wątek
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne orliki ;:180 Od wczoraj mam dwie sztuki, ale jeszcze nie kwitną.

Co do tych calli, czytam sobie bez okularów i w pierwszej chwili myślałam, że to... buraki cukrowe :oops: :;230 Tylko się zastanowiłam, przyjrzałam, no i opis doczytałam ;:14
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
ulikmi
500p
500p
Od: 1 lut 2011, o 15:03
Kontakt:

Post »

Jakie piękne orliki ;:138 :P
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2009, o 12:07

Post »

Magdo Twoje fuksje są cudne.Ja też mam kilka dzięki naszej koleżance alena.jednak Twoja ilośc i aleny to istny raj.na pewno będe częstym gościem żeby podziwiać Twoje pięknotki i Twoich milusińskich pomocników. ;:3
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Świetne te floksy, ja mam tylko 2 takie pospolite odmiany. W sumie to na więcej i przestrzeni brak.Psina rewelacyjna, kocham psy, mega mądre stworzenia. Wiatraczki chyba poprawią nastrój każdemu kto na nie patrzy. A kaskada hostowych liści między tujami... robi wrażenie ;:108
Awatar użytkownika
renka1
500p
500p
Od: 10 mar 2011, o 11:56

Post »

Wpadłam do Ciebie z rewizytą i muszę przysiąc,że będę tu częstym gościem.Twoja dalia jest piękna,ale fuksje prześliczne.Podoba mi się też Twoja serduszka.
Pozdrawiam! Renata
Moje kwiaty doniczkowe
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”