Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi
Re: Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi
Fiolek 5 dziękuję za odwiedziny, to miło, że podoba się Tobie moja działka.
Pozdrawiam Krystyna
- ewamon
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lis 2009, o 00:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu,córcia namówiła Cię na piękny zakup.Szkoda ,że u mnie nie można coś takiego kupić.
- Kasia1972
- 500p
- Od: 18 paź 2008, o 19:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu, świetne te buty i filiżanka! Czy to będzie stało w ogrodzie, czy w domu? Te begonie to już w nich zostaną, czy planujesz coś innego tam wsadzić?
-
- 500p
- Od: 1 lut 2011, o 15:03
- Kontakt:
Super buciki i filżaneczka 

Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
- Mój mały kawałek zieleni
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Krysiu śliczne te gadżety 

Te buciki i filiżanka na działkę oczywiście, begonie jakoś mi nie pasowały i obecnie rosną w nich niebieskie bratki. W środku jest folia, a dodatkowo do środka pod doniczki dałam kubeczki po margarynie. Cała konstrukcja jest mocna ponieważ jest zrobiona z drutu.
Jeszcze nie zadbałam o zdjęcia majowe z działki.
Jeszcze nie zadbałam o zdjęcia majowe z działki.
Pozdrawiam Krystyna
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu, a wiesz że na jednej z okolicznych uliczek zobaczyłam w pewnym ogródku takie stare rozklapciane buciory ze sznurowadłami, a w nich pelargonie. Ktoś wystawia te buciska już któryś rok z rzędu. Stoją blisko wycieraczki i całość jest bardzo efektowna. Już nieraz zastanawiałam się, czy nie wykorzystać w ten sposób jakichś starych męskich butów stojących bezczynnie w piwnicy. A tu widzisz, ktoś wpadł na pomysł i zrobiła takie buty z drutu
Aczy one są naturalnej wielkości, czy mniejsze, Krysiu?

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Ładne nabytki
będa się super prezentowały 

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Krysiu ozdóbki do nasadzeń bardzo oryginalne,begonie do nich pasują jak ulał...
Z niedowierzaniem czytam o zjedzonym koszyku przez nornicę...to może karczownik...większy i pewnie większą silą zębów dysponujący...
Nornice to paskudy...u mnie występują wciąż w tym samym miejscu...koło gruszy sąsiada ...pewnie pod korzeniami maja swoje gniazdko...
Co roku sypie im truciznę ,zjadają ja...a za rok kolejne ...
Na giełdę jeszcze nie zdążyłam pojechać ,może się w końcu wybiorę...heliotropy chciałam kupić...
Nie wiesz ,czy w sobotę giełda jest otwarta...?
A bodziszka żałobnego dam Ci jeżeli Ci się podoba...u mnie zdjęcia...
Z niedowierzaniem czytam o zjedzonym koszyku przez nornicę...to może karczownik...większy i pewnie większą silą zębów dysponujący...

Na giełdę jeszcze nie zdążyłam pojechać ,może się w końcu wybiorę...heliotropy chciałam kupić...
Nie wiesz ,czy w sobotę giełda jest otwarta...?
A bodziszka żałobnego dam Ci jeżeli Ci się podoba...u mnie zdjęcia...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu, nowe doniczki ciekawe
U mnie rozłogowe poziomki też szaleją. Nie bardzo mam sumienie je wyrywać, tymbardziej, że w tym roku urosły wielkie krzaczyska. Mają mnóstwo kwiatów, a owoce przecież pyszne

U mnie rozłogowe poziomki też szaleją. Nie bardzo mam sumienie je wyrywać, tymbardziej, że w tym roku urosły wielkie krzaczyska. Mają mnóstwo kwiatów, a owoce przecież pyszne

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających.
Wandziu, te buciki są naturalnej wielkości, takie ciżemki bardziej damskie, na wierzchu z wikliny winogronowej. Chwilowo mam w nich bratki, ponieważ bratki mam z odzysku. Po bratkach planuję właśnie albo begonię czerwoną albo pelargonię. Filiżanki również były z tego samego materiału, i kubki z uchem więc pewnie dokupię jeszcze, przytrzymuję nią na stoliku działkowym serwetę od wiatru.
Trzynastko dziękuję, że się podoba.
Nelu, giełda kwiatowa czynna w soboty, niedziele i środy. Handlowcy przyjeżdżają już w nocy dnia poprzedniego i handel trwa do około 10 rano. Ja lubię spać rano wiec jestem tam niezmiernie rzadko i dopiero około 8 rano co jest trochę późno. Zachwycona ilością roślin powinnam się jakoś zmobilizować. Mowa o giełdzie przy ulicy Sadowej. Heliotropu nie znam to nie wiem czy były, nie przeszłam całego terenu jak zwykle miałam mało czasu tylko godzinkę więc kupiłam to co zaplanowałam i wracałam do wnusi Roksanki.
Może i karczownik również mieszka na działach w otoczeniu jest staw i potok, to wszelkie szkodniki z komarami na czele dokuczają. Na bodziszka nieśmiało jestem chętna za co z góry dziękuję.
Basiu, ja rozłogowe usuwałam tylko tyle ile komuś podarowałam, też w tym roku są bardzo dorodne i wszyscy lubimy ich owoce. Na drugi rok trzeba im będzie założyć nowe poletko pod porzeczką.
Beti53 , dziękuję za wizytę , i za to że podoba Ci się moja działeczka. Zapraszam ponownie, poziomeczki warto mieć, nie wymagają, nie wymarzają ładnie kwitną i jak smakują.
W jakiej części Polski mieszkasz jeżeli mogę zapytać. Na pewno niedługo założysz własny watek, powodzenia.

Wandziu, te buciki są naturalnej wielkości, takie ciżemki bardziej damskie, na wierzchu z wikliny winogronowej. Chwilowo mam w nich bratki, ponieważ bratki mam z odzysku. Po bratkach planuję właśnie albo begonię czerwoną albo pelargonię. Filiżanki również były z tego samego materiału, i kubki z uchem więc pewnie dokupię jeszcze, przytrzymuję nią na stoliku działkowym serwetę od wiatru.
Trzynastko dziękuję, że się podoba.
Nelu, giełda kwiatowa czynna w soboty, niedziele i środy. Handlowcy przyjeżdżają już w nocy dnia poprzedniego i handel trwa do około 10 rano. Ja lubię spać rano wiec jestem tam niezmiernie rzadko i dopiero około 8 rano co jest trochę późno. Zachwycona ilością roślin powinnam się jakoś zmobilizować. Mowa o giełdzie przy ulicy Sadowej. Heliotropu nie znam to nie wiem czy były, nie przeszłam całego terenu jak zwykle miałam mało czasu tylko godzinkę więc kupiłam to co zaplanowałam i wracałam do wnusi Roksanki.
Może i karczownik również mieszka na działach w otoczeniu jest staw i potok, to wszelkie szkodniki z komarami na czele dokuczają. Na bodziszka nieśmiało jestem chętna za co z góry dziękuję.
Basiu, ja rozłogowe usuwałam tylko tyle ile komuś podarowałam, też w tym roku są bardzo dorodne i wszyscy lubimy ich owoce. Na drugi rok trzeba im będzie założyć nowe poletko pod porzeczką.
Beti53 , dziękuję za wizytę , i za to że podoba Ci się moja działeczka. Zapraszam ponownie, poziomeczki warto mieć, nie wymagają, nie wymarzają ładnie kwitną i jak smakują.
W jakiej części Polski mieszkasz jeżeli mogę zapytać. Na pewno niedługo założysz własny watek, powodzenia.
Pozdrawiam Krystyna
Pozdrawiam Krystyna
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Krysieńko z bratkami bodajże jeszcze ładniej 

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55