Moje spełnione marzenie Małgocha 1960
- agatka123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha 1960
Gośka moj koszyk wykładałam folią 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Witam w pochmurny wtorek.Miałam iść na rynek po jednoroczne,ale w jednej ręce za wiele nie przyniosę,a ma się na deszcz.Może odłożę na piątek,ale człowiek to takie niecierpliwe zwqierzę.
Majster dzisiaj nie przyjechał jeszcze, czeka na wyklarowanie pogody, bo bedzie spawać,zostały do założenia przęsła.
Majster dzisiaj nie przyjechał jeszcze, czeka na wyklarowanie pogody, bo bedzie spawać,zostały do założenia przęsła.
Małgosiu idź dzisiaj, zobacz jaki ksieżyc w pełni, im wcześniej posadzisz tym lepiej. Jutro się nie sadzi.
Pozdrawiam Krystyna
Gosia ty mnie nie pytaj ile bo ja dużo bym uniosła ....tzn najpier bym nakupiła bez umiary a potem ledwie bym to doniosła do domu
- kamykkamyk2
- 500p
- Od: 26 gru 2010, o 08:57
Fajne te obrzeża z kostki oddzielające trawę od kwiatów.
I powiem z własnego doświadczenia że i praktyczne, nie przerasta jedno albo drugie, a i kosić trawnik jest łatwiej. 

- malgocha1960
Poszłam,poszłam,ale kupiłam tylko 3 petunie,1 pelargonie i takie coś białe zwisające.Zaczął facet jeżdzić z drzewkami,za tydzień jak wierzba będzie nadal strajkować to ja przesadzę gdzies w kąt,tam niech się zastanawia czy odbić i kupię nastepną.Na rynku są po 15 zł,a w tej mojej szkółce po 10 zł,ale nie mam czym dojechać.
Kamyku, właśnie te obrzeża robiłam dla swojej wygody.Wykorzystałam już całą kostkę jaka była, jak będziemy robić podjazd zamówię trochę więcej polbruku i wtedy skończę.

Kamyku, właśnie te obrzeża robiłam dla swojej wygody.Wykorzystałam już całą kostkę jaka była, jak będziemy robić podjazd zamówię trochę więcej polbruku i wtedy skończę.

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To białe Gosiu , to Euforbia , inaczej wilczomlecz .
Pięknie Ci wyszły te kompozycje z koszami
. A ja dziś kupiłam lantanę ' Tutti Frutti '.
Pięknie Ci wyszły te kompozycje z koszami

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
No widzisz Małosiu i dzień nie został stracony i kasa wydana, ale kompozycje wpadają w oko. Widziałam też na rynku ładne kolorowe begonie wielkokwiatowe.
Pozdrawiam Krystyna
- malgocha1960
Chciałam te petunie dać każda inny kolor,czy dać 3 różne gatynki kwiatów,ale koleżanka mi odradziła i myślę,że miała rację.Mam jeszcze 3 korytka,więc pomyślę,bo chcę ze starcem coś wykombinować.Co do starca pasuje?
Jagódko, tak mi się wydawało,że to gatunek wilczomleczu,ale sprzedająca powiedziała,że nie.więc się nie sprzeczałam.
Krysiu, na tarasie mam 10 donic z begoniami z cebulek, na razie słabo kwitną,ale już niedługo....

Jagódko, tak mi się wydawało,że to gatunek wilczomleczu,ale sprzedająca powiedziała,że nie.więc się nie sprzeczałam.
Krysiu, na tarasie mam 10 donic z begoniami z cebulek, na razie słabo kwitną,ale już niedługo....

Małgosiu ja kupiłam w cebulach 5 bulw begoni, żeby nie wyschły to powsadzałam do doniczek i zaniosłam do altanki. Było długo zimno i wilgoć w altance . Żadna nie wzeszła, wczoraj wykopałam i tak: 1 zgniła, 2 kiełkują, a 2 nic tylko leniuchują albo zastanawiaja się czy mają zgnić. Teraz na giełdzie kwiatowej co kto woli, pokiełkowane bulwy albo już kwitnace (12 sztuk za 45 zł.). Starce masz na myśli to bylina, czy jednoroczne mrozy, ja mrozy daję z pelargoniami w koszach, zobacz u mnie na tarasie z ubiegłego roku. Widziałam też mrozy z czerwonymi begoniami w rządku na zmianę i to mnie się bardzo podobało. Co roku sadzę na przemian tylko, że z pelargonią stojacą i masz kepka biała i kepka czerwona.
Pozdrawiam Krystyna
Gosieńko tyle donic , ....no to się nalatasz z konewkami ...oj nalatasz się
- malgocha1960
Podlewania musi Gosieńka pilnować albo założyć kropelkowe i sam automat podleje. Ale ładnie ma, trzeba pochwalić.

(W pracy ogladamy i chwalimy, a nawet podpatrujemy czyli zgapiamy)
A canny już takie duże, a czerwonolistne masz? Za cannami widzę starce.

(W pracy ogladamy i chwalimy, a nawet podpatrujemy czyli zgapiamy)
A canny już takie duże, a czerwonolistne masz? Za cannami widzę starce.
Pozdrawiam Krystyna
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aż mi się chce do Ciebie wpaść , by na żywo zobaczyć to wszystko
.
Gosiu , do kompozycji ze starcem pasuje bidens , lobelia , heliotrop , czerwona pelargonia , coś , co ma ciemne liście i kwiaty jaskrawe w kolorze , by przy starcu były wyraziste i odbijały się na jego tle .

Gosiu , do kompozycji ze starcem pasuje bidens , lobelia , heliotrop , czerwona pelargonia , coś , co ma ciemne liście i kwiaty jaskrawe w kolorze , by przy starcu były wyraziste i odbijały się na jego tle .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka