piwoy - mój ogródek
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: piwoy - mój ogródek
Piotr piękne te Twoje iryski szczególnie Snugglebug, Bright Vosion, Serenity prayer.
u mnie w tym roku nie wiele irysków zakwitnie większość mam pierwszy rok , maleńkie sadzonki .
u mnie w tym roku nie wiele irysków zakwitnie większość mam pierwszy rok , maleńkie sadzonki .
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Piękności piwonie
ale ta na pierwszym zdjęciu to chyba nie jedno drzewko, tylko kilka?

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- zanna
- Od: 24 maja 2008, o 22:37
'Snugglebug' śliczny! Dziękuję za fotkę
Jeweler's Art też super. U mnie zakwitł 5 płatkami. Lilią mu się być zachciało ;)

Jeweler's Art też super. U mnie zakwitł 5 płatkami. Lilią mu się być zachciało ;)
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
rodohypoxis -w jakich warunkach będzięsz przechowywał zimą ?.Chodzi mi głównie o temperaturę.W 12-15 stopniach nie
przetrzymałem a może co innego zaszkodziło.O irysach już inni powiedzieli więc powtarzał nie będę.
przetrzymałem a może co innego zaszkodziło.O irysach już inni powiedzieli więc powtarzał nie będę.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Wszyscy irysy chwalą, a mnie piwonia zauroczyła, a szczególnie wspaniałe zdjęcia makro. 

- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Drogi Piotrze, wszystko takie cudne że i te koty można przebaczyć
Iryski niesamowitej urody i piwonia prześliczna.
Czy masz tylko jednego krzaka czy masz też inne kolory? Ten gwiezdny pył niesamowity
i pięknie ujęty.
U mnie już prawie po irysach na ten rok. Coś za szybko się skończyły
Co tak szybko zakwitł Ci agapant? Może zimowałeś go w za wysokiej temperaturze. Mojego trzymałam pierwszą zimę w domu
i już w lutym miałam kwiaty ale potem ich nie było
Serdeczności

Czy masz tylko jednego krzaka czy masz też inne kolory? Ten gwiezdny pył niesamowity

U mnie już prawie po irysach na ten rok. Coś za szybko się skończyły

Co tak szybko zakwitł Ci agapant? Może zimowałeś go w za wysokiej temperaturze. Mojego trzymałam pierwszą zimę w domu
i już w lutym miałam kwiaty ale potem ich nie było

Serdeczności

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
abeille: mam kilka peoni - trzy w róznych odcieniach amarantowego (jedna w tym roku prawie nie kwitnie a druga już była na fotach bo wcześniej zakwitła), jedną białą - była na fotkach, i jeszcze jedną, która ma być pomarańczowa ale nie kwitnie w tym roku bo za młoda jeszcze. Marzy mi się jaśniutko różowa z ciemną plamą u nasady ale nie mogę trafić. Rozważam także taka słodkoróżową, których pełno w sprzedaży ale na razie jeszcze poczekam...
agapant zimuje w za ciepłym bo nie mam miejsca z sensowną temperaturą - a w jakiej powinien? Bo bez mrozu przecież?
iga: dzięki za komplimenta fotograficzne:) a przy okazji peonii - Chodzież to z gruba biorąc twoje rejony. Znasz zapewne peoniowego sprzedawcę który ma tą śliczną stronę internetową z peoniami dzrewiastymi. Co o nim sądzisz (na pw)?
magry dostałem rhodohypoxisy w lutym i trzymałem prawie sucho ale w ziemi w piwnicy dość ciepłej (ok 10). Zapewne na przyszłą zime będzie kłopot. Wiem że nie znoszą zimowej wilgoci. Być może zdecyduję się na zimny strych (w ostre mrozy jest tam -5-7 i wtedy zabiore je na jak najkrócej w cieplejsze) Na razie zastanawiam się...
Jagusia: de facto na zdjęciu są dwa, ale kwitnie jedno (ma 20 kwiatów!) - drugie ma w tym roku przerwę pierwszą od początku (tj dobrze ponad 10 lat) - tzn ma tylko dwa malutkie (nie widoczne na fotkach) kwiatki, ale to dlatego że ucierpiało od ubiegłorocznego remontu elewacji
e-genia: irysy karłowe zwykle nie kwitna w pierwszym roku, dużym częściej się udaje, ale twoje są prześliczne jak pisałem w twoim watku:)
agapant zimuje w za ciepłym bo nie mam miejsca z sensowną temperaturą - a w jakiej powinien? Bo bez mrozu przecież?
iga: dzięki za komplimenta fotograficzne:) a przy okazji peonii - Chodzież to z gruba biorąc twoje rejony. Znasz zapewne peoniowego sprzedawcę który ma tą śliczną stronę internetową z peoniami dzrewiastymi. Co o nim sądzisz (na pw)?
magry dostałem rhodohypoxisy w lutym i trzymałem prawie sucho ale w ziemi w piwnicy dość ciepłej (ok 10). Zapewne na przyszłą zime będzie kłopot. Wiem że nie znoszą zimowej wilgoci. Być może zdecyduję się na zimny strych (w ostre mrozy jest tam -5-7 i wtedy zabiore je na jak najkrócej w cieplejsze) Na razie zastanawiam się...
Jagusia: de facto na zdjęciu są dwa, ale kwitnie jedno (ma 20 kwiatów!) - drugie ma w tym roku przerwę pierwszą od początku (tj dobrze ponad 10 lat) - tzn ma tylko dwa malutkie (nie widoczne na fotkach) kwiatki, ale to dlatego że ucierpiało od ubiegłorocznego remontu elewacji
e-genia: irysy karłowe zwykle nie kwitna w pierwszym roku, dużym częściej się udaje, ale twoje są prześliczne jak pisałem w twoim watku:)
pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek

Kwitnący krzak piwonii drzewiastej przecudny!

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Piotruś , czegoś nie wiem, z moich stron sprzedawca, poproszę jakieś dane? 

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Piotrze jaka ta piwonia cudna i tak bardzo rozrośnięta, z pewnością już kilka lat u Ciebie rośnie. 

Tajko - peonia pewnie po mału dobija do 10 lat u mnie, druga sporo starsza i wyraźnie mniejsza w tym roku zastrajkowała (podmarzły jej pąki w lutym) i praktycznie nie kwitnie
A poza tym pogoda marna to i irysy zwolniły:)
Są dwaj kolejni przybysze:
Scholar (jeszcze z miniatur - i nie ostatni:)

oraz Brodway Baby (inter)

Wysokie już się przymierzają tu i ówdzie, ale jeszcze trzeba poczekać na pierwszego co roku Change of Pace.
Kwitną za to inne rzeczy
Bellevalia romana - raczej brzydka powiedziałbym - szybko rudzieje jak przekwitający bez - błeee

Kamasja - przypomniała sobie że umie kwitnąc po dwóch latach posuchy

A poza tym pogoda marna to i irysy zwolniły:)
Są dwaj kolejni przybysze:
Scholar (jeszcze z miniatur - i nie ostatni:)

oraz Brodway Baby (inter)

Wysokie już się przymierzają tu i ówdzie, ale jeszcze trzeba poczekać na pierwszego co roku Change of Pace.
Kwitną za to inne rzeczy
Bellevalia romana - raczej brzydka powiedziałbym - szybko rudzieje jak przekwitający bez - błeee

Kamasja - przypomniała sobie że umie kwitnąc po dwóch latach posuchy

pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Piotr śliczny ten drugi ,u mnie to chyba już koniec maluszków na ten rok .
A na wysokie trzeba jeszcze chwilkę poczekać , dziś pieliłam i oczywiście jakieś pąki utrąciłam .
Genia
A na wysokie trzeba jeszcze chwilkę poczekać , dziś pieliłam i oczywiście jakieś pąki utrąciłam .
Genia

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
U mnie już kwitną 3 odmiany z wysokich. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
U mnie też 3 i kolejne maluszki juz PRAWIE ostatnie. Foty - jak obrobię 

pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek
- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Piotrze piękne piwonie
długo czaiłem się na piwonię krzewiastą , potem to ona się czaiła ale w końcu doszliśmy do porozumienia i lada moment 10pąków rozkwitnie, teraz szykuję się na kupno kolejnych odmian