pół litra jogurtu
szklanka mleka
szklanka cukru
50g żelatyny
galaretki owocowe w trzech kolorach,cukier waniliowy,rodzynki
Wykonanie:
Zimne mleko i jogurt zmiksowac z cukrem i wanilią,żelatynę rozpuścić w szklance ciepłej wody i wlać do jogurtu. Kiedy zacznie zastygać,wlać do tortownicy,wsypać rodzynki,kostki przygotowanej wcześniej galaretki w dwóch różnych barwach i zostawić do stężenia.Gdy to nastąpi,na wierzch wylać kolejną galaretkę.Po zastygnięciu wyjąć z formy,pokroić i zajadać.
To ciasto stwarza ogromne możliwości urozmaicania.Można używac jogurtu w kilku smakach i zrobic warstwy.Masę można wylewac na kruchy spód lub biszkopty,można używac owoców z puszki lub świeżych.Wierzch przed polaniem galaretką można ozdobic wzorkiem z rodzynek,owoców itp.
Za każdym razem ten serniczek może byc zupełnie inny.Tu na fotce z atramentową galaretką
 
 


 - wypróbuję na niedzielę. Powiedz czy ten jogurt ma byc naturalny, czy może być owocowy?
 - wypróbuję na niedzielę. Powiedz czy ten jogurt ma byc naturalny, czy może być owocowy? 
 Ja lubię waniliowy, więc robię z naturalnego i dodaję cukier waniliowy. Kiedyś zrobię z kilku różnych smaków jogurtu, żeby były różnokolorowe i różnosmakowe warstwy. A ostatnio robiłam z serka homogenizowanego zamiast jogurtu, ale to już podnosi kaloryczność
 Ja lubię waniliowy, więc robię z naturalnego i dodaję cukier waniliowy. Kiedyś zrobię z kilku różnych smaków jogurtu, żeby były różnokolorowe i różnosmakowe warstwy. A ostatnio robiłam z serka homogenizowanego zamiast jogurtu, ale to już podnosi kaloryczność 




 
  
 
 
  





 
  
 
		
