Leśny ogród Moni68 cz.9
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.9
Moniko jak impreza udana ? wspaniały zakątek nam pokazałaś
na pewno ptasi goście też go lubią 
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Jak zwykle jestem pod wrażeniem Twojego leśnego ogrodu. Powiem tylko, że nawet komary by mi nie przeszkadzały aby kontenplować to piękno w naturze. Wyobrażam sobie zapach lasu połączny ze świewem ptaków 
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
U ciebie w lesie jest dużo cieple i wszystko ślicznie kwitnie , u mnie drzewa i krzewy urosną za parę lat to też nie będą przemarzać kwiaty , ,, Dzisiaj znowu zimno , i popaduje więc odchodzi podlewanie nowo posadzonych kwiatów ..
-
KDanuta

- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Moniczko jak bajkowo zrobiło się u Ciebie, tylko podziwiać
nawet słyszę trele ptaków w gałęziach

nawet słyszę trele ptaków w gałęziach
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Moniko pięknie u Ciebie
Rh masz cudowne, dobrze im u Ciebie
Ujęcie ogrodu w tle z karmnikiem powiało mnie na
Miłego popołudnia
Rh masz cudowne, dobrze im u Ciebie
Ujęcie ogrodu w tle z karmnikiem powiało mnie na
Miłego popołudnia
Twoje ulubione różaneczniki już w pełni rozkwitu.Jest na co popatrzyć bo kapitalnie wtopione w leśną ścianę drzew.
Moja biała księżniczka też już w połowie rozwinęła kwiaty.Jest zjawiskowa.
Wczoraj oglądałam mnóstwo różaneczników w Pisarzowicach więc nacieszyłam oczy na jakiś czas.
Dziękuję za diagnozę i wybor preparatu do oprysku
Moja biała księżniczka też już w połowie rozwinęła kwiaty.Jest zjawiskowa.
Wczoraj oglądałam mnóstwo różaneczników w Pisarzowicach więc nacieszyłam oczy na jakiś czas.
Dziękuję za diagnozę i wybor preparatu do oprysku
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
hutkow

- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Moniko!
A u Ciebie jak zwykle pięknie rośnie aż tryska barwami wiosny, aż miło oglądać takie cuda natury.Ciekawy jestem czy już u Ciebie trzeba było pryskać niektóre kwiaty,bo u nas wszystkie małe okazy rh kupione w tym roku na czubkach miły oznaki mączniaka.
Pozdrowienia Edward
A u Ciebie jak zwykle pięknie rośnie aż tryska barwami wiosny, aż miło oglądać takie cuda natury.Ciekawy jestem czy już u Ciebie trzeba było pryskać niektóre kwiaty,bo u nas wszystkie małe okazy rh kupione w tym roku na czubkach miły oznaki mączniaka.
Pozdrowienia Edward
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani, witam Was serdecznie
Bardzo dziękuję za odwiedziny i wszystkie miłe słowa
Sobotnia impreza była bardzo udana tym bardziej, że pogoda dopisała- było ciepło i słonecznie. Dostałam sporo roślin, które dzisiaj muszę posadzić. Zdecydowałam się w tym roku nie obsadzać donic jednorocznymi- prawie całe lato mnie nie będzie, nie chcę więc dodatkowego kłopotu M na głowie zostawiać. Porozstawiałam tylko donice z daliami, a do skrzynek wiszących na tarasie posadziłam pelargonie, które wytrzymają nieregularne podlewanie
Aniu, ta różowa magnolia ma już kilkanaście lat, została zabrana ze starego ogrodu. Myślę, że to Susan, ale pewności nie mam. Niemniej kwitnie bardzo długo i obficie.
Edwardzie, u mnie tylko azalia wielkokwiatowa Annekee łapie mączniaka i to zazwyczaj w końcu sierpnia. Resztę rh i azalii szczęśliwie omija to "dobrodziejstwo". Opryski robię Amistarem- jest bardzo skuteczny na większość chorób grzybowych.
Nie miałam czasu robić zdjęć, więc kilka z ubiegłego tygodnia.

Miłego dnia
Bardzo dziękuję za odwiedziny i wszystkie miłe słowa
Aniu, ta różowa magnolia ma już kilkanaście lat, została zabrana ze starego ogrodu. Myślę, że to Susan, ale pewności nie mam. Niemniej kwitnie bardzo długo i obficie.
Edwardzie, u mnie tylko azalia wielkokwiatowa Annekee łapie mączniaka i to zazwyczaj w końcu sierpnia. Resztę rh i azalii szczęśliwie omija to "dobrodziejstwo". Opryski robię Amistarem- jest bardzo skuteczny na większość chorób grzybowych.
Nie miałam czasu robić zdjęć, więc kilka z ubiegłego tygodnia.

Miłego dnia
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Pięknie, kolorowo
Och jak ja uwielbiam okres kwitnienia rh.
Co prawda u mnie nie maja takiego tła jak twoja, ale mam nadzieję, że jak szmaragdy troszkę podrosną i to i one nabiora jeszcze większego blasku
.
W zasadzie wszystkie rh i azalie u mnie będą kwitły, nawet te, którym w zeszłym roku przemarzły pąki. Jedynie jedna azalia japońska mi przemarzła w połowie, ale widzę, że gałązki już się zielenią.
Miłego dnia ci życzę.
Pozdrawiam
Co prawda u mnie nie maja takiego tła jak twoja, ale mam nadzieję, że jak szmaragdy troszkę podrosną i to i one nabiora jeszcze większego blasku
W zasadzie wszystkie rh i azalie u mnie będą kwitły, nawet te, którym w zeszłym roku przemarzły pąki. Jedynie jedna azalia japońska mi przemarzła w połowie, ale widzę, że gałązki już się zielenią.
Miłego dnia ci życzę.
Pozdrawiam
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Moniu to nieasamowite jak Ty potrafisz na fotce uchwycić piękno rh ja tak mnie umiem
Ja też tego roku nie obsadzam nic jednorocznymi , raz brak kasy na nie, a w tym roku ceny sąnaprawdę wysokie
dwa jadę na turnus rehabilitacyjny z Jaro , nie będzie mnie dwa tyg. starczy że mama ma do podlewania w domu 250 donic
słoneczko zostawiam bo u nas dziś pochmurno 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Moniś jak zawsze cudeńka
strasznie podoba mi się ten na 3 fotce
Wczoraj drastycznie podgoliłam wiekową tuję i dzięki temu zyskałam miejsce na 2 lub 3 rh
Troszkę jestem zła, bo u mnie bardzo słaby wybór.... mnóstwo krzaków , ale w 2 lub 3 odmianach....ale może coś upoluję 
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Kurcze, piękne kolory tych rh.. u mnie tylko jedna pomarańczowa azalia kwitnie, a i jeszcze rh dziadka się zbiera. U Ciebie i tak jest powalająco.
Leśny klimat służy rododendronom, pięknie już kwitną. Moje w większości wciąż w pąkach.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
- pestka

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Moniko piękne te twoje rh ja nie mam w ogóle tych piękności pozdrawiam

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniu , piękne zdjęcia i piękne kwitnienia
. Moje azalie choć nieco podmarzły, myślę że także zakwitną i jeden RH. Dobre i to.
. Dziś wybieram się na swoją działeczkę, może już jakiegoś kwiatuszka dojrzę.
. Przesyłam...