Szkoda, że na zdjęciach nie widać prawdziwych rozmiarów orlika. Ile za niego zapłaciłaś Twoje Rh są na prawdę śliczne, u mnie do kwitnienia jeszcze daleko...
Adasko-tego orlika kupiłam jeszcze w marcu,był w woreczku foliowym,cena 3.90.Wsadziłam go do donicy i trzymałam na oszklonym balkonie i pod koniec kwietnia dałam na działkę,do ziemi.Chyba dlatego tak pięknie kwitnie,obok kwitną te zwykłe i są o połowę mniejsze
Zaraz tam szalała ...po prostu Miecia "tachała " pełne siaty roślin
A kwiatek piwonii naprawdę wyjątkowy ...ale drzewiaste chyba maja takie duże i delikatne kwiaty .
Ewa-jednak opłacało się tachać,bo roślinki były wypasione,wczoraj otrzymałam połowę zamówienia z allegro,są bez porównania z tymi z kiermaszu,mizeroty,muszę je podtuczyć
Basiu-tam gdzie sadzę hosteczki to gleba jest już ok,ale wokół...masakra,poległam z chwastami.Przez tą mokrość nawysiewały mi się takie malutkie trawki i roślinki które w ogóle trudno złapać palcami i wyciągnąć,muszę na nowo przewracać ziemię.Najgorsze są weekendy,bo na działce trudno wytrzymać przez sąsiadów szczekające psy,wyjące dzieci,głośne radia i niecenzuralne głośne dyskusje,no i oczywiście niezmordowane kosiarki.Może dziś,w niedzielę będzie ciut ciszej,zobaczę