Doniczki dla powojników
- lesioc
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 cze 2008, o 10:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Doniczki dla powojników
"Omoshiro"

Zapraszam: spis treści ogród
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
Re: Sezon 2011
Lesioc, Twój powojnik wcale nie ma jakiejś ogromnej doniczki a widać, że rośnie pięknie. Czy zamierzasz go przesadzać do większej czy ta jest już docelowa?
- lesioc
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 cze 2008, o 10:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

To jest dokładnie taka doniczka.. wymiary 30x30x25cm - to daje teoretycznie ponad 20l pojemności - w praktyce wychodzi około 15l. To dość popularne doniczki w centrach ogrodniczych.. czasami mozna je zakupić nawet za <10zł sztuka + podstawka za <2zł
Mozna jej szukać pod nazwą DKWT30 ;)
Jak na razie powojnikom wystarczają więc nie planowałem przesadzania do większych.
Tylko z podelewaniem trzeba uważać bo przy takiej pojemności dość szybko przesychają.
Przetestowana w zeszłym roku na: "Omoshiro", "Princess Diana" i "Mazury" - wszytkie rosły bardzo dobrze
W tym roku dojdzie "Julka", "Betty Risdon, "Purpurea Plena Elegans" i "Piilu" - zobaczymy jak te sobie poradzą.
Zapraszam: spis treści ogród
No to super. Ja się stresowałam, że moja jest za mała, a mam tę:
.
Jej rozmiar to 42x35 cm. Ale są też 42x50 cm, czego wcześniej, przy zakupie nie zauważyłam.
Jednak skoro Twoje powojniki takie piękne to się uspokoiłam.
Jej rozmiar to 42x35 cm. Ale są też 42x50 cm, czego wcześniej, przy zakupie nie zauważyłam.
Jednak skoro Twoje powojniki takie piękne to się uspokoiłam.