lesioc - straasznie lubię oglądać fajne zdjęcia, ciekawe ujęcia dlatego też lubię fotografować, chociaż to czysta amatorka, kompaktem przy standardowych ustawieniach

Ania - taaaaaak to ja

zeberka - dziękuję !
Własnie obleciałam z rana ogród, zrobiłam nowe fotki na których trochę więcej widać ułożenie ogrodu..
Zacznijmy od nowej, dopiero powstającej rabatki - część iglaków już rosnie, część dopiero wsadzamy, generalnie chodzi o zgrupowanie ich na jednej rabacie i osłonięcie od uroczej, ale wietrznej łąki za płotem.
Tu widać płotek graniczący z teściami - mieszkamy w bliźniaku - ja niestety wciąż jestem ogrodowym laikiem, nie mam głowy do nazw roślin, więc nawet nie wiem co to za "tuje" tu rosną..

Uploaded with ImageShack.us
Tu widać świerk, inne "tujowe", sa też maleńkie modrzewie (nie wiem czy w ogóle przeżyły zimę bo marnie wyglądają i jodła..koreańska chyba (?) bo wolniutko rośnie...

W tej części ogrodu znajduje się plac zabaw dla dziewczynek - tu widok z tarasu:

No to lecimy dalej przytarasowo - tu kalinka - w ubiegłym roku zżarły ją mszyce, więc z ładnego kwitnienia nici - w tym roku widać nadrobi

rabatka okalająca taras mnie wkurza...część roślin wymarzło niestety, jakiś taki bałagan tu panuje, rumiany i niezapominajki rozsiały się bez pytania - w sumie fajnie..tu najbardziej cienista część rabatki, słońce tylko rano, dlatego irysy wciąć w pąkach, kosaćce które uwielbiam też niezbyt wybujałe, czy one potrzebują dużo słońca? Chyba na jesieni zrobię tu przemeblowanie...

Tu dalsza część z widokiem na trawnik przed tarasem

i dalej - tu już widać frontową część ogrodu:

i ostatnia część - tu po kratce wspinają się powojniki - oczywiście też nie wiem jakie..floksy różowe niestety wymarzły w pień prawie, na szczęście liliowe rosną w siłę...po dzwoneczkach też nie ma śladu..

Niestety imageshack odmiawia dzisiaj posłuszeństwa więc pozostałe zdjęcia muszą poczekać...