Ogrodowy "niemowlak" Miiriam 2008r
- Miiriam
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie bardzo wiem, jak Ci to wytłumaczyć . za budkami są stoiska z owocami , tam stoi taka pani i ma roslinki. ja natknelam sie na nią zupełnie przypadkiem, bo w pobliżu mialam zajęcia wiosną. Za niskie funkie liczyła mi 3 zł, za wieksze 5 a za wysoką 7 chyba. Nie ma ich dużo i nie zna nazw. Ale jak zamawiałam to mi przywoziła, a jak jej nie było to zostawiała u innej pani do odebrania. Tak, że ja mam pozytywne doswiadczenia. Jest sympatyczna. Zobaczymy, jak funkie przetrwają zimę.
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Pracowałam dziś caly dzień na działce. Po zimie zastałam tam :
1. Kretowiska.. mnóstwo ziemnych wysepek na całej łące
2 Kret przerył mi wzdłuż cały skalniak. Wiele roślinek mi zniszczył. Miałam takie malutkie skalniaczki, dopiero nasadzone. Te przysypane ziemią odgarnęlam, ale te które wyrył z korzeniami - to nie wiem, czy przetrwają. wśród nich 2 mini - szczepeczki skalniczków, których nazw nie znam, a które wyjątkowo mi się podobają .
(((
3. Kwitnące prymuleczki
4. Jeden fioletowy kwiatuszek na barwnku
5 Roślinki budzą się do życia - wychodzą żonkile, tulipany ...
6. Część malin ma już maleńkie listki
7. Jagoda kamczacka ma juz wielkie, nabrzmiałe pąki liściowe
8. Przymarzły mi hebe o większych liściach.
9. Zające znalazły wśród moich krzewów pożywienie...
To był cudowny , pracowity dzień
1. Kretowiska.. mnóstwo ziemnych wysepek na całej łące

2 Kret przerył mi wzdłuż cały skalniak. Wiele roślinek mi zniszczył. Miałam takie malutkie skalniaczki, dopiero nasadzone. Te przysypane ziemią odgarnęlam, ale te które wyrył z korzeniami - to nie wiem, czy przetrwają. wśród nich 2 mini - szczepeczki skalniczków, których nazw nie znam, a które wyjątkowo mi się podobają .

3. Kwitnące prymuleczki

4. Jeden fioletowy kwiatuszek na barwnku

5 Roślinki budzą się do życia - wychodzą żonkile, tulipany ...
6. Część malin ma już maleńkie listki

7. Jagoda kamczacka ma juz wielkie, nabrzmiałe pąki liściowe

8. Przymarzły mi hebe o większych liściach.

9. Zające znalazły wśród moich krzewów pożywienie...
To był cudowny , pracowity dzień

Miiriam wprawdzie ja nie mieszkam w Krakowie ale jak jestem to bywam na kleparzu i mogę powiedzieć ze w jesieni były tam całkiem ciekawe roślinki, hosty malutkie na pewno, ja sie zachwycałam glorioza, a kupiłam róże bezkolcowa... niestety padła... w Krakowie mogę polecić sklep on chyba nazywa sie "polsat" coś z telewizją w każdym razie a mieści się naprzeciwko ulicy Rozrywki, koło stadniny koni... Jeden sklep a obok szklarenka z różnościami... W kwietniu z pewnością tam wstąpię
i już nie będzie, że jade pociągiem
ubrania zostawie a roślinki przywiozę ooooo

Nazwa Gatunkowa: Magdziorek
Rząd : Leniwce ;)
Rząd : Leniwce ;)
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Tak na Starym Kleparzu już od kwietnia stoją ogrodnicy i można wiele sadzonek kupić . Sprzedają na początku i końcu kleparza. Są tam też dwie budki z nasionami i sadzonkami, ale duży wybór zaczyna się od kwietnia.
Sklep, o którym pisze La Pasion jest na Prądniku Czerwonym faktycznie jest duży ,ale to nie moje rejony musiałabym przejechać cały Kraków.
Sklep, o którym pisze La Pasion jest na Prądniku Czerwonym faktycznie jest duży ,ale to nie moje rejony musiałabym przejechać cały Kraków.
- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zaciekawiła mnie nazwa"Ogród z Krzywą Jabłonią" i wpadłam na moment. To co zobaczyłam na pierwszej stronie zaparło mi dech. Tak kolorowo wiosną, że na pewno już się wiosny doczekać nie możesz. Nieformowany żywopłot to coś co lubię najbardziej. A Krzywa Jabłoń rewelacja. Wrócę tu na pewno i dokładnie obejrzę wszystko.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska