Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp- cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp- cz.3

Post »

Iwonko ;:196
Wiadoma rzecz, o gustach się nie dyskutuje. Ale abstrahując od upodobań, to takie ozdoby muszą też pasować do danego ogrodu. Co z tego, że mi się podobają, jak w moim akurat ogrodzie, wiem na pewno, wyglądałby groteskowo i śmiesznie. A u Ciebie jak najbardziej, wkomponują się i będą wyglądały przepięknie. Już sobie wyobrażam jak by to było przysiąść w takim ogrodzie - jak epoki wiktoriańskiej :D Jeszcze trzeba by było się przebrać w takie długie suknie i z parasoleczkami przeciwsłonecznymi przechadzać się między roślinkami i figurkami...... ech to były czasy [ale tylko dla tych którzy urodzili się w tych wyższych sferach]
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

poprawa postu
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Jagusia pisze:Iwonko ;:196
Wiadoma rzecz, o gustach się nie dyskutuje. Ale abstrahując od upodobań, to takie ozdoby muszą też pasować do danego ogrodu. Co z tego, że mi się podobają, jak w moim akurat ogrodzie, wiem na pewno, wyglądałby groteskowo i śmiesznie. A u Ciebie jak najbardziej, wkomponują się i będą wyglądały przepięknie. Już sobie wyobrażam jak by to było przysiąść w takim ogrodzie - jak epoki wiktoriańskiej :D Jeszcze trzeba by było się przebrać w takie długie suknie i z parasoleczkami przeciwsłonecznymi przechadzać się między roślinkami i figurkami...... ech to były czasy [ale tylko dla tych którzy urodzili się w tych wyższych sferach]

Jadziu daleko mojemu ogródkowi do wygladu wiktorianskiego ;:24 nawet koło niego nie stał ( jak się to mówi potocznie ) ale możesz zawsze do mnie przyjechac i wypijemy kawę wśród zieleni , głośnego śpiewu ptakówi szumu liści :) Ja też chciałabym choć na chwilkę znaleść sie w tamych tak uroczych czasach, ale tylko na chwilę , bo nie wytrzymałabym całego dnia w mocno ściśniętym gorsecie i tak potężnej sukni:)
Forumowicz jaro buduje ogród zbliżony do takiej epoki ma na to piękny teren . On ma takie fotki w swoim ogrodzie kobiety w pięknej sukni z wachlarzem :) wyglada bardzo uroczo . U mnie stosuję jedynie małe detale :)dobre i co :heja
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

na pewno będzie pięknie Iwonko przecież masz gust . Jak wszystko stanie na swoim miejscu to z chęcią przysiądę z Tobą i wypijemy kawkę wśród zapachu róż i spiewu ptasząt ;:196 Jak tam Twoja powiększona rodzinka . No to na pewno sie naharowałaś z tym przenoszeniem i kopaniem nie zazdroszczę ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Dzień doberek :)
Jadziu nooo w niedzielę nie mogłam się ruszać , wczoraj jeszcze troszkę bolało :) ale dzisiaj jest OK.
Migdałki juz mi przekwitły i wczoraj mocno je przycięłam .Byłam też na szkółce i kupiłam 23 tuje i 11 płożaków na nieszczęsną skarpę za domem .Dzisiaj jak dobrze pójdzie to płożaki już posadzę , bo tuje jeszcze muszę troszkę swoje odczekać gdyż będą sadzone przy ogrodzeniu z sąsiadem a z tamtąd jeszcze trzeba przenieść kamień i kostkę granitową . Znowu cieżkie dźwiganie :( Miałam jeszcze kupić drewniane panele ( kratki) i bramkę drewnianą , które miały być ustawione pzy wejściu do tylnej części ogrodu ale muszę zakup przestawić na przyszły miesiąc z wiadomych powodów :(z tego samego powodu pelargonie czy inne kwiaty tarasowe również przestawiam na kwiecień :)
Rozumię , że wybierasz się do mnie na tę kawkę :)))
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Oj szalejesz Iwonko :lol: ale jak to się wszystko rozrośnie będzie cudo ogród :D .
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Iwonko ale zaszalałaś, podoba mi się konsekwencja w planowaniu i doborze roślin i detali. Ja kupuję "bo ładne" a potem nie mam gdzie upchnąć ;:14 Róże pięknie odbiły, podoba mi się obwódka z bukszpanów
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

lawenda pisze:Iwonko ale zaszalałaś, podoba mi się konsekwencja w planowaniu i doborze roślin i detali. Ja kupuję "bo ładne" a potem nie mam gdzie upchnąć ;:14 Róże pięknie odbiły, podoba mi się obwódka z bukszpanów
Urszulka dziękuję za odwiedziny :)
planowanie i dobór laika nie zawsze jest dobry :) nie zawsze trafiam za pierwszym razem .Bywa że rośliny są przesadzane po kilka razy na co piekli się mój M . Na szczęście nie mam strat drastycznych z tego powodu.
Urszulka co do bukszpanu to musiałaś coś źle podpatrzeć, bo nie mam w ogrodzie bukszpanów choć bardzo bym chciała :)tz mam trzy gałązki z zeszłego roku z koszyczka wielkanocnego. Wbiłam w ziemie i chyba się mają dobrze, choć nie wyglądają na razie ładnie :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWCIU fajnie by było ;:224 gdybyś ciutek bliżej ode mnie mieszkała . Do Ciebie trzeba by było poświęcić cały dzień byłaby to fajowa wycieczka ;:196
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

a te kule to co jak nie bukszpany?
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Te kulki to tuje o kulistym kształcie - one same tak rosną w formie kuli :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

wczoraj dokupiłam 12 host różnej odmiany .Kępy bardzo duże , które będę chyba jeszcze dzielić na połowy by uzyskać więcej szt. Uważam zakup bardzo udany bo 1 szt kosztowała mnie 5 zł :) a na ogól sprzedaje takie karpy po ok 10 a nawet 12 zł. Hosty te posadzę na szczycie skarpy nowo utworzonej a po niżej będą płożaki. Mam nadzieję , że ładnie się to z czasem skomponuje. to tyle chyba na czas obecny .wygląda na to , że będzie chwilowa przerwa w pracach , bo zapowiadają u nas opady deszczu i burze. Naszczęście przedwczoraj wykosiłam . ;:138
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Po długiej przerwie :0
Obecnie wyglądający ogród i festiwal róż

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
h[img]ttp://img405.imageshack.us/img405/7527/p1250370.jpg[/img]
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
[img]ttp://img689.imageshack.us/img689/1669/p1250240.jpg[/img]
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
h[img]ttp://img34.imageshack.us/img34/1368/p1250411.jpg[/img]
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO jestem w szoku . Tyle pięknych róż przy pergolach i takie krzaczki . Slicznie wszystko wyglada a szczególnie kącik z ławeczka . Jakie róże tam kwitną mam tez pytanie co to za różowe kwiatki przed Alohą . Czerwień i róż to dominujące kolory chociaż Tennesing równie piękna ;:196
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

witaj Jadziu:)
zdjęcia nie najlepszej jakości i uważam że nawet w 50% nie oddają prawdziwego widoku.Faktem jest , że robione w pośpiechu ale zawsze to coś :)

Pytasz o kwiaty przed Alochą? - nie wiem czy dobrze rozumię a chyba masz na myśli żylistek strawberry:)

Obrazek
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”