Mój kwiatowy azyl
Re: Mój kwiatowy azyl
Te białe boskieee!
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dla mnie ostatnio wszystko co białe, jest piękne, więc nie muszę dodawać, że te tulipany są niezwykle eleganckie.. Mam w tym roku taką fazę, ot co. I brateczki też posiałam białe, już są całkiem spore. Marzy mi sie biała rabata.
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko bratki cudowne,a tulipanki piękne , mi się podobają wszystkie. Powiedz mi co się robi z tulipanami jak przekwitną? Czy obcina się czy czeka jak uschną? Wybacz pytanie ale ja posadziłam pierwszy raz, to mój pierwszy ogródek.
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Urokliwy jest ten biały tulipan. Pięknie wszystkie się prezentują, bo zaniedbałabym inne kolorki.
Iwonko hosty od Ciebie pięknie rosną , ostróżki również :P
Iwonko hosty od Ciebie pięknie rosną , ostróżki również :P
- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Biały tulipan cudoo.dodałem zdjęcie mini oczka
- Helen
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Iwonko na tej piaszczystej ziemi ,jak wspomniałaś na początku, wyhodowałaś cuda, cudeńka. Zapewne kosztowało Cię to dużo pracy, ale efekt niesamowity.Będę się musiała zaopatrzyć w hiacenty, nie wiedziałam ,że już w kwietniu kwitną.Tulipany przepiękne,pierwiosnki
muszę takowe nabyć.No właśnie 40 km , to nie daleko mieszkamy od siebie. Pozdrawiam sąsiadkę 

- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Śliczne tulipany, całkiem jak te z ogrodu Botanicznego
!!!

- gatita
- 500p
- Od: 15 kwie 2011, o 10:16
- Kontakt:
Witaj Iwonko
Wpadłam do Ciebie z rewizytą ! Ależ u Ciebie pięknie i kolorowo 

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Piękne tulipki
Bardzo pasowałyby do mojego ogródeczka

marzenia się spełniają! Dana
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Jest mi niezmiernie miło, że podobają się Wam moje kwiatuszki, ale jednocześnie zrodziła się we mnie obawa, czy zaakceptujecie garść skrzypu i szczyptę pokrzywy, którymi "doprawiony" jest mój ogród. Niestety ogród to nie tylko sukcesy, ale również porażki (oby tych drugich było jak najmniej)
Ciągle walczę z tym paskudztwem...i ciągle przegrywam
Do tej pory pokazywałam głównie kwiaty, ale teraz "pałeczkę" w ogrodzie przejmują kwitnące krzewy. Na początek bez lilak. Taki zwykły, ale za to pachnący obłędnie, jak żaden inny
Mam trzy krzewy, w tym dwa białe. Jutro mam gości i z autopsji wiem, że wyjdą z bukietami bzu, a mnie zostaną ogołocone krzewy

Coraz ładniej prezentuje się rododendron...

...i kalina koralowa Roseum, zwana potocznie buldeneż (kula śnieżna)

Słonecznego weekendu życzę wszystkim moim gościom

Do tej pory pokazywałam głównie kwiaty, ale teraz "pałeczkę" w ogrodzie przejmują kwitnące krzewy. Na początek bez lilak. Taki zwykły, ale za to pachnący obłędnie, jak żaden inny

Coraz ładniej prezentuje się rododendron...

...i kalina koralowa Roseum, zwana potocznie buldeneż (kula śnieżna)

Słonecznego weekendu życzę wszystkim moim gościom

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Iwonko cudnie, ja też mam taki pachnący bez przy którym ostatnio spędzam wiele czasu i wącham, wącham.....
Tylko nie mam bzu w białym kolorku.
Byłaś w Pisarzowicach na święcie kwitnąch azalii ja się wybieram, może w przyszłym tygodniu namówię męża na wycieczkę.
Tylko nie mam bzu w białym kolorku.
Byłaś w Pisarzowicach na święcie kwitnąch azalii ja się wybieram, może w przyszłym tygodniu namówię męża na wycieczkę.
- gatita
- 500p
- Od: 15 kwie 2011, o 10:16
- Kontakt:
Iwonko, pięknie u Ciebie wszystko kwitnie
A malutkimi porażkami w ogóle się nie przejmuj, przecież każdy z nas je czasami przeżywa, ale za to potem jak smakuje zwycięstwo
Miłego weekendu

A malutkimi porażkami w ogóle się nie przejmuj, przecież każdy z nas je czasami przeżywa, ale za to potem jak smakuje zwycięstwo

Miłego weekendu

Iwonko, dzięki za tak miły dla oka akcent na koniec pracowego tygodnia... piękne rosliny, lilaki niemal pachną przez ekran 
udanego weekendu!

udanego weekendu!
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Iwonko i ja wpadłam nawąchac się kwitnącego bzu. Uwielbiam ten zapach.
Cudnie wygladają też kwiatuszki kaliny koralowej. Właśnie wczoraj widziałam ten krzew u mojej koleżanki też cały oblepiony
kwiatostanami. Przyglądałam mu się przez dłuższą chwilę z wielkim podziwem i zachwytem.
Teraz już wiem co tak pięknie u niej kwitnie.

Cudnie wygladają też kwiatuszki kaliny koralowej. Właśnie wczoraj widziałam ten krzew u mojej koleżanki też cały oblepiony
kwiatostanami. Przyglądałam mu się przez dłuższą chwilę z wielkim podziwem i zachwytem.
Teraz już wiem co tak pięknie u niej kwitnie.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Dorotko ja nawet nie słyszałam o Pisarzowicach
Mam nadzieję, że uda Ci się przekonać ślubnego i potem zobaczę relację w twoim wątku
Nie masz białego bzu
...coś wymyślimy
Agatko dawno już minęły czasy, kiedy płakałam rzewnymi łzami nad każdą utraconą rośliną. Do tej pory nauczyłam się swojego ogrodu i wiem, co u mnie nie będzie rosło i po prostu nie kupuje
chociaż przyznam szczerze, że czasami kusi mnie okropnie
Aga u mnie nie tylko tydzień, ale weekend zapowiada się pracowicie. Niby goście, to przyjemność, ale trochę z tym zamieszania
Mam nadzieję, że pogoda dopisze, to wygonię towarzystwo do ogrodu...może przy okazji wypielą grządki
Elu najbardziej podoba mi się kalina, kiedy ma jeszcze limonkowe kwiatostany. Później bieleją i pęcznieją, żeby w końcu zasypać kwiatowym "śniegiem" grządki i chodniki. Może to trochę niemodny krzew, ale świetnie wpisuje się w klimat mojego ogrodu

Agatko dawno już minęły czasy, kiedy płakałam rzewnymi łzami nad każdą utraconą rośliną. Do tej pory nauczyłam się swojego ogrodu i wiem, co u mnie nie będzie rosło i po prostu nie kupuje

Aga u mnie nie tylko tydzień, ale weekend zapowiada się pracowicie. Niby goście, to przyjemność, ale trochę z tym zamieszania

Elu najbardziej podoba mi się kalina, kiedy ma jeszcze limonkowe kwiatostany. Później bieleją i pęcznieją, żeby w końcu zasypać kwiatowym "śniegiem" grządki i chodniki. Może to trochę niemodny krzew, ale świetnie wpisuje się w klimat mojego ogrodu