mój mały kawałek zieleni
Re: mój mały kawałek zieleni
Witam a po nadwyżki zapraszam
. Wczoraj przyjrzałam się że trochę wśnia jedna mi przymarzła ale mam ich 8 więc się nie martwię bo i tak będzie dużo owoców.

Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ula
Podziwiam Twój skalniaczek, masz różne świetne gary w nim wkomponowane, bardzo fajnie to wygląda
Współczuję strat mrozowych, mam nadzieje, ze większość roślinek zregeneruje sie i będzie ok.
Zakupy piękne, goryczki uwielbiam, trafił Ci sie wspaniale ukwiecony okaz

Podziwiam Twój skalniaczek, masz różne świetne gary w nim wkomponowane, bardzo fajnie to wygląda

Współczuję strat mrozowych, mam nadzieje, ze większość roślinek zregeneruje sie i będzie ok.
Zakupy piękne, goryczki uwielbiam, trafił Ci sie wspaniale ukwiecony okaz

-
- 500p
- Od: 1 lut 2011, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Lenano -
poszukaj ,skalniak z takimi bibelotami rzeczywiście wygląda fajnie - pogrzeb może znajdziesz gdzieś jakieś stare niepotrzebne ceramiczne garnuszki dzbanki i na skalniak z nimi
Agnieszko - dziękuje
Kajbarku
Jowa - jesteś kochana
- przypomnę się
Agness - skalniaczek dopiero teraz zaczyna wyglądać fajnie jak gary porosły roślinkami
.
Goryczka rzeczywiście śliczna - udało mi się chwycić dwie ostatnie sztuki ale jedną już mi podkradła mama -też jej się spodobała - i znów muszę polować .

i moja kaczucha dostała swój kącik

Agnieszko - dziękuje

Kajbarku

Jowa - jesteś kochana

Agness - skalniaczek dopiero teraz zaczyna wyglądać fajnie jak gary porosły roślinkami

Goryczka rzeczywiście śliczna - udało mi się chwycić dwie ostatnie sztuki ale jedną już mi podkradła mama -też jej się spodobała - i znów muszę polować .

i moja kaczucha dostała swój kącik

Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
Kaczucha wygląda jak pies który stoi na dwóch łapach, widać się jej podoba
Bardzo ładne kompozycje z kamieni 

Dumna ta twoja kaczucha
.

Nasz mały raj na ziemi.
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Bardzo ładny ten Twój skalniak z takimi bibelotami
Pozdrawiam

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Ulcia po pierwsze współczuję strat mrozowych ,które w mniejszym lub większym stopniu każdego dotknęły .Sporo na pewno się zregeneruje a inne można dokupić lub zamienić na nowe chciejstwa.Tak czy owak wszystko u Ciebie kwitnie ,skalniakowi przybywa nowych bibelotów,kaczucha wielka jak gęś -a moje takie niedorostki.Zakupy wspaniałe ,a powojnik to bardzo trafny wybór-będziesz z niego bardzo zadowolona.
do miłego zobaczenia
do miłego zobaczenia

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
Pooglądałam jeszcze raz Twój ogród i zaczęłam się niepokoić o te piękne lewizje. Ładnie wyglądają w tych naczyniach kamiennych , ale czy one mają drenaż i odpływ. Przewertowałam kilka roczników czasopisma które cenię, w poszukiwaniu opisu postępowania z lewizją, znalazłam i wiem, że to roślina wymagająca, nie może zamakać, nie może mieć za dużo ostrego słońca itd. itd. Byłoby szkoda,żeby takie piękne okazy się zniszczyły. Jeżeli potrzebujesz, to mogę zacytować przepis na lewizję. Na początku popełniamy wiele błędów, sama też różne rośliny potraciłam z powodu niewiedzy. A poza tym ogród pięknieje w oczach

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Uleńko w końcu zawitałam do Ciebie i popodziwiałam Twój ogródek. Masz fajne zakątki na skalniaczku i zwierzątka ale kudłaczek najfajniejszy, podrap go za uszkiem. 

-
- 500p
- Kontakt:
Adaśko , Jowa -ja też myślę że kaczucha zadowolona jest z kącika pod aronią - dlatego tak dumnie stoi
Teresko ,Stasiu- dziękuje za miłe słowa - bardzo się cieszę ,że podoba się Wam mój skalniaczek - sama też bardzo go lubię
Stasiu - mam nadzieję ,że za jakiś czas pochwalę się pięknymi kwiatami mojego nowego powojnika .
Joleńko-
za miłe słowa a jeżeli masz jakieś sprawdzone porady dot. lewizji chętnie skorzystam ( z naczyń już je poprzesadzałam na skalniak , posadziłam je pod kątem pomiędzy kamieniami )tyle gdzieś wyczytałam sama.
Majeczko
- kudłacz poczochrany i bardzo dziękuje.
Dziękuje za odwiedziny i zapraszam ponownie

Teresko ,Stasiu- dziękuje za miłe słowa - bardzo się cieszę ,że podoba się Wam mój skalniaczek - sama też bardzo go lubię
Stasiu - mam nadzieję ,że za jakiś czas pochwalę się pięknymi kwiatami mojego nowego powojnika .
Joleńko-

Majeczko

Dziękuje za odwiedziny i zapraszam ponownie

Pozdrawiam, Ulka
-
- 500p
- Kontakt:
Kilka zdjęć z działeczki -wczoraj korzystając z momentu ,że nie było z nami naszego kudłacza ( bo biega i łapie pyszczkiem laną wodę) wypróbowaliśmy nowy nabytek - na działkach wznieciliśmy mega zainteresowanie

kwitnące maluchy

mój dywanik kwiatowy - może ktoś mi podpowie co zrobić aby ładniej rósł - ten jest dość ładny ale drugi nie wiem dlaczego schnie i powoli ginie

posadziłam wczoraj moje dalie mignon (wysiane z nasionek)

hosty i paproteczka od mamy pięknie rosną

a to mój wiosenny zakup

tawułka też ma się dobrze i będzie kwitła

To na razie tyle - biorę się teraz do pracy - miłego dnia życzę

kwitnące maluchy

mój dywanik kwiatowy - może ktoś mi podpowie co zrobić aby ładniej rósł - ten jest dość ładny ale drugi nie wiem dlaczego schnie i powoli ginie

posadziłam wczoraj moje dalie mignon (wysiane z nasionek)

hosty i paproteczka od mamy pięknie rosną

a to mój wiosenny zakup

tawułka też ma się dobrze i będzie kwitła

To na razie tyle - biorę się teraz do pracy - miłego dnia życzę

Pozdrawiam, Ulka
Oj widzę że stokrotka będzie u ciebie podlewać ja niestety węża do ręki i hejjjaa.
Nasz mały raj na ziemi.
-
- 500p
- Kontakt:
Jowa
No niestety ja też z wężem latam po działce , bo moja stokroteczka z tych takich leniwych i tylko w miejscu chce stać

No niestety ja też z wężem latam po działce , bo moja stokroteczka z tych takich leniwych i tylko w miejscu chce stać

Pozdrawiam, Ulka
U mnie na szczęście mąż upodobał sobie węża więc przeważnie to on podlewa. 

Nasz mały raj na ziemi.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
Będziesz miała bajecznie kolorową rabatkę z tych małych dalii, one są piękne