Sportowe trawy z Iławy

Rośliny wieloletnie, trawy, paprocie, lawenda, chryzantemy, piwonie, ...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gosiek11
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 13 kwie 2011, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Sportowe trawy z Iławy

Post »

Witam!

Ok 200m2 miałam skopane, rozdrobnione i wyrównane w kwietniu, na początku maja rozsiałam trawę ręcznie a następnie ją zagrabiłam z ziemią chociaż nie wiem czy to wystarczy bo nasiona są dalej widoczne a po przyszłym trawniku czasem zerują szpaki i zastanawiam się czy to te nasiona im tak smakują ;:14 wczoraj zagrabiłam to wszystko jeszcze raz. Poza tym nasiona były siane tuż przed tymi ulewami - ze dwa dni padało dużo ale nie intensywnie a teraz jest tylko żar i sucho... czy moja trawa ma szanse wzejść??? Tu upał, tu te szpaki i sama nie wiem :( Czy ten rodzaj trawy wytrzyma te warunki?
Awatar użytkownika
Gosiek11
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 13 kwie 2011, o 08:45

Re: Sportowe trawy z Iławy

Post »

Dodam że nie podlewam tej trawy bo nie mamy wody jeszcze pociągniętej ;:223
Awatar użytkownika
AGP-ON
200p
200p
Od: 29 paź 2010, o 09:17
Kontakt:

Post »

CIEPLIWOŚCI. Ja równiez siałem trawe na koniec kwietnia i .. w niedzielę zaczęła wschodzić. Za zimno po prostu było.
Awatar użytkownika
teli
200p
200p
Od: 17 paź 2008, o 10:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Z mojego doświadczenia , najlepiej trawy wschodzą...jak jest niższa temperatura , oczywiście zakryte są ziemią , a teraz to dość ciężko będzie z tym ...sam wiesz dlaczego , ja obsiewam tak , do marca najpóźniej a potem od października ..trawie potrzebne jest inne powietrze , czyli wiosenne i jesienne...oczywiści tak podałam , ze względu na to , że nie masz możliwości podlewania
Carpe Diem...
ODPOWIEDZ

Wróć do „BYLINY, trawy, zioła”