Miiriam 
Rośliny jutro trafią na działkę. Mam nadzieję znaleźć dla nich odpowiednie miejsce. Jakiś czas temu chodził mi po głowie taki pniak porośnięty rojnikami - może wrócę do tego pomysłu. Dzięki Tobie mam teraz tyle ślicznych rojniczków do zagospodarowania
Dzięki
Krysiu! Mam nadzieję, że dam radę z mekonopsem. Dla tych niebieskich kwiatów warto zaryzykować. Nawet nie był jakoś specjalnie drogi. Do zawilców od dawna mam słabość. Na odmianę o pełnych kwiatach trafiłam po raz pierwszy. Oby rozrastały się tak chętnie jak inne odmiany, które posiadam.
Aguś 
Dlaczego nic nie piszesz w Wiślance? Przecież wiosna to ciągłe zmiany. Na stronce z kijkami też od dawna cicho...
Ula cieszę się, że zaglądasz. Czy ten maluszek będzie kwitł to się jeszcze okaże

Nazywa się mekonops i można o nim powiedzieć - niebieski mak.
Ewuś - odnośnie najazdu jeszcze się dogadamy. Może za miesiąc uda Ci pojechać do Starego Pola...
Aniu - gdzie to było? Ja nie widziałam

A wiesz, że ten niski irysek od Ciebie mi zakwitł
Andrzejek a cenę przy nim widziałeś? Ciekawa jestem ile lat ma taki wielki egzemplarz.
Witaj
Asiu! Dawno Cię nie było...Dziękuję! No cóż...Skalniak najlepiej wygląda późną wiosną i latem. To jego czas, więc częściej będzie pokazywany
W końcu posadziłam ismenę i dalie. Nawet wysiałam małe co nieco z jednorocznych. Jednak konieczność podlewania ogranicza moją aktywność ogrodniczą typu sadzenie, przesadzanie.
Na skalniaku:

,

,

- delosperma tym razem przeżyła zimę

- czy to kulnik? dostałam to 2 lata temu od
Poli42 - dopiero teraz zakwitł
Pierwszy kwiatek powojnika -

Pod winobluszczem -