Działka Katik - wspomnienia i aktualności...
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka Katik - wspomnienia i aktualności...
Dobrze Kasiu,że nie masz strat,bo tu mało kto wyszedł obronną ręką.
- Kasia1972
- 500p
- Od: 18 paź 2008, o 19:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ta biała to właśnie "on" czy "ona"? Kolorystycznie, to bardziej podoba mi się właśnie biała
Jak Ci się udało przekonac synka do jedzenia jajek? Moja córcia jajka nie trąci, nad czym ubolewam, bo przecież w takim żółteczku to samo zdrowie jest...

- carterka
- 500p
- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Kontakt:
Kasiu jakie one fajne!! Te przepiórki!!....Czy mogę być wścibska i zapytać ile kosztuje klatka z ptaszkami? Kiedyś mi się marzyły kurki, ale sąsiad powiedział, że albo on albo kurki 

Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
- kamykkamyk2
- 500p
- Od: 26 gru 2010, o 08:57
O..., to mnie zaskoczyłaś z tymi przepiórkami, ale fajne są
, a najlepsze będą jajka... 

- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Kasia pan się starał żeby dać same kurki więc mamy nadzieję że biała też
Agata za klatkę dałam około 200 zł a za przepiórki po 8
Kamyku w zeszłym roku jajka były dopiero po dwóch miesiącach zobaczymy kiedy te dadzą radę
Agata za klatkę dałam około 200 zł a za przepiórki po 8
Kamyku w zeszłym roku jajka były dopiero po dwóch miesiącach zobaczymy kiedy te dadzą radę

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ale fajne kurki 

- carterka
- 500p
- Kontakt:
No myślę, że to rozsądna cena, a powiedz mi jeszcze, czy ... że tak to napiszę bardzo czuć je
?
Powiem Ci, że mnie zafascynowały te przepióreczki, napisz jeszcze jak się nimi trzeba opiekować

Powiem Ci, że mnie zafascynowały te przepióreczki, napisz jeszcze jak się nimi trzeba opiekować

Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
- katik
- 1000p
Ja nie mogłam ich mieć w zimie bo to tylko działka więc oddałam sąsiadowi który i tak musi przyjeżdzać do gołębi i one były całą zimę w podobnej klatce też na zewnątrz i teraz dalej są u niego i chyba nawet znowu niosą jajka
kupuję im u siebie na targu taki pokarm dla kur niosek ale można też takie mieszanki dla kanarków czy papug ale to drogo wychodzi, jedzą też mlecz, krwawnik, ser biały, jabłka , mięso mielone a mój synek dokarmia je dżdżownicami jak znajdzie, do klatki można wsypać trochę kory, siana albo piasku, jajka znoszą najchetniej na sianie więc ja mam w tej widocznej części korę a tam po lewej jest taka mała sypialnia
i tam mają siano
najbardziej jednak żałuję że nie mogą chodzić po działce tak jak jakieś ozdobne kury , ale dla kur to już potrzeba trochę więcje miejsca a przepiórki mogą mieć małą klatkę
uważam że od 4 czy 5 przepiórek to raczej jakoś nie czuć już gorzej było jak miałam królika
link do klatki wyślę na pw
kupuję im u siebie na targu taki pokarm dla kur niosek ale można też takie mieszanki dla kanarków czy papug ale to drogo wychodzi, jedzą też mlecz, krwawnik, ser biały, jabłka , mięso mielone a mój synek dokarmia je dżdżownicami jak znajdzie, do klatki można wsypać trochę kory, siana albo piasku, jajka znoszą najchetniej na sianie więc ja mam w tej widocznej części korę a tam po lewej jest taka mała sypialnia

najbardziej jednak żałuję że nie mogą chodzić po działce tak jak jakieś ozdobne kury , ale dla kur to już potrzeba trochę więcje miejsca a przepiórki mogą mieć małą klatkę
uważam że od 4 czy 5 przepiórek to raczej jakoś nie czuć już gorzej było jak miałam królika
link do klatki wyślę na pw
- carterka
- 500p
- Kontakt:
Powiem Ci, że świetna sprawa.....szkoda, że mam taką malutką działeczkę...jednak sąsiedzi by penwie nie byli zadowoleni z ich towarzystwa....a ja....ja to bym chciala mieć takie przepióreczki i kurki też i koze... 

Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
- katik
- 1000p
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Kaśka ciurkadełko idealnie pasuje do tego miejsca
a skalniak chyba się rozszalał 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Kasiu,cena przystępna, to znaczy?
Kasiu, skalniak pięknie się prezentuje! Tylko pozazdrościć! Efektu, bo już tego plewienia, wyciągania chwaściorów spod kamieni, wygrzebywania zapadających się roślin...to nie...Ja się wyleczyłam,a le wciąż z zachwytem przyglądam się takim pięknym skalniakom pielęgnowanym przez innych
A ciurkadełko bardzo fajne, nie będzie ciurkało?
Może choc od czasu do czasu wodę z butelki wlać? 

A ciurkadełko bardzo fajne, nie będzie ciurkało?

- katik
- 1000p
Aga jeszcze nad nim pracuje bo teraz chcę taki dość płaski, już go nie obniżę ale chociaż skasuję większe rośliny
Małgosiu z ceną to niezła historia , bambus był wyeksponowany i podłączony lała się woda i cena 25 zł, dzwonię do M że taki tani i że biorę , gadałam przez telefon , płaciłam , potem pojechałam zatankować a kasy jakoś mało, patrzę na paragon a on 60 zł, wracam do obi zrobić awanturę , patrzę na cenę a tam malutkimi cyferkami że 25 zł to kosztuje wys. 35 cm, 75 cm - 40 zł a 120 cm 60 zł , wymieniłam więc na ten średni , a jak leżało kilka to myślałam że to małe to rozłożony duży
Marta w obi po 4 godzinach już wody nie przelewał bo zaczął przeciekać ale myślę że moje dziecko z konewki nie omieszka skorzystać i wleje od czasu do czasu
Małgosiu z ceną to niezła historia , bambus był wyeksponowany i podłączony lała się woda i cena 25 zł, dzwonię do M że taki tani i że biorę , gadałam przez telefon , płaciłam , potem pojechałam zatankować a kasy jakoś mało, patrzę na paragon a on 60 zł, wracam do obi zrobić awanturę , patrzę na cenę a tam malutkimi cyferkami że 25 zł to kosztuje wys. 35 cm, 75 cm - 40 zł a 120 cm 60 zł , wymieniłam więc na ten średni , a jak leżało kilka to myślałam że to małe to rozłożony duży
Marta w obi po 4 godzinach już wody nie przelewał bo zaczął przeciekać ale myślę że moje dziecko z konewki nie omieszka skorzystać i wleje od czasu do czasu

No jak taki drogi, to musi ciurkać!