Mój kwiatowy azyl
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kwiatowy azyl
Ale tutaj ładne widoczki! Tulipan ciemny....hym, moja babcia ma identycznego ;)
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko piękny pąk rododendrona, cudne tulipany, te ciemne też mam.
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Tak się cieszę Iwonko, że zaczęłam tutaj do Ciebie zaglądac.
Warto chocby dla samych tulipanów, których masz tak wiele i tak różnych. I wszystkie są cudne.
Quinn of night i wszystkie różowe, a szczególnie ten z ostatniego zdjęcia
A pigwowiec jest absolutnie fantastyczny- cały oblepiony kwiatami i pąkami.

A pigwowiec jest absolutnie fantastyczny- cały oblepiony kwiatami i pąkami.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Iwonko nie tylko masz kolekcję tulipanów, ale i różnych odmian pierwiosków.
Zbierasz owoce z pigwowca, słyszałam że nalewka jest pyszna.
Zbierasz owoce z pigwowca, słyszałam że nalewka jest pyszna.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Agnieszko, Justynko, Saro, Asiu, Elu cała przyjemność po mojej stronie... że wpadacie do mnie i że znajdujcie chwilkę, aby zostawić kilka słów
Grażynko nornice znam tylko z fotografii, bo nie było mi dane ..tfu, tfu...spotkać się z taką oko w oko
dlatego nie muszę chronić moich cebulowych. Z tego co czytałam, to dziewczyny stosują głównie specjalne koszyki lub niektórzy przerzucili się nawet na plastykowe wiadra
ale to głównie przy liliach.
Jeżeli chodzi o pigwowiec, to obfite kwitnienie jest jak najbardziej wskazane, ponieważ dzięki temu jesienią będzie dużo owoców, które są podstawą mojej nalewki
Dorotko naleweczka jest wyborna. Równie pyszna jest konfitura, którą używa się zamiast cytryny, do herbatki.
Queen of Night jest popularnym tulipanem (sprzedawany jest jako czarny tulipan) i dlatego nie dziwi mnie fakt, że jest prawie w każdym ogródku
...a z drugiej strony jest tak niesamowity, że trzeba go koniecznie mieć
Dzisiaj dla was...serduszka okazała. Mam odmianę różową i białą (Alba). Na jesieni dostałam jeszcze serduszkę wspaniałą, ale nie mogę jej znaleźć, czyżby wymarzła

Spotkałam się z opinią, że serduszka nie lubi przesadzania. Ja jako niezdecydowana ogrodniczka często biegam z bylinami po ogrodzie. Serduszkę przesadzałam kilkakrotnie i w każdym miejscu, gdzie wcześniej rosła "odbiła" z korzenia

Życzę dużo

Grażynko nornice znam tylko z fotografii, bo nie było mi dane ..tfu, tfu...spotkać się z taką oko w oko

Jeżeli chodzi o pigwowiec, to obfite kwitnienie jest jak najbardziej wskazane, ponieważ dzięki temu jesienią będzie dużo owoców, które są podstawą mojej nalewki

Queen of Night jest popularnym tulipanem (sprzedawany jest jako czarny tulipan) i dlatego nie dziwi mnie fakt, że jest prawie w każdym ogródku

Dzisiaj dla was...serduszka okazała. Mam odmianę różową i białą (Alba). Na jesieni dostałam jeszcze serduszkę wspaniałą, ale nie mogę jej znaleźć, czyżby wymarzła

Spotkałam się z opinią, że serduszka nie lubi przesadzania. Ja jako niezdecydowana ogrodniczka często biegam z bylinami po ogrodzie. Serduszkę przesadzałam kilkakrotnie i w każdym miejscu, gdzie wcześniej rosła "odbiła" z korzenia

Życzę dużo

- mis20
- 1000p
Iwonko cudowne są te serduszka, piękne tulipanki.
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Seduszka wspaniała,jak bedę miała działkę to z pewnością takiej poszukam ;)
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Iwonko, jakie kolory! jakie piekne tulipany i serduszki! prosze o jeszcze wiecej zdjec 

Serduszka wspaniałe !! Ja też sobie w tym roku kupiłam różową i białą
Ile lat mają twoje okazy??

Pozdrawiam
Grażyna
Grażyna
Serduszki ładne , ale trzeba podlewać,więc zrezygnowałamMiałam Jakieś maleństwo posadziłam pod magnolią , ale nie rzuca sie w oczy Nic dziwnego ,że nie chce rosnąć.
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
To całe poletka tulipanów, uf
, prześliczne , u siebie nie mogę w tym roku podziwiać bo dużo zmarzło, część botanicznych gdzieś się po prostu podziała, za to u Ciebie można naprawdę nacieszyć takim widokiem oczy.

pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale fajne tulipanki
.Miałam różową serduszkę,ale po zimie nie wyszła z ziemi,więc gdybyś chciała się podzielić,to ja chętnie.. i fiołaski też chętnie przygarnę,oczywiście nie za darmo 

- mis20
- 1000p
Iwonko ale cudne tulipanki. Dobrze widziałaś, niestety nie mam serduszek.
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
Bardzo się cieszę z tego wątku
Wreszcie mogę coś podpatrzeć , zazdroszczę hiacyntów - są piękne i równie pięknie pachną a w takiej ilości ....to obłęd.
fajnie popatrzeć na zmiany jakie zaszły przed domem , szczególnie jeśli widzi się zdjęcia przed i po ...
czytając uzmysłowiłem sobie że ja również miałem serduszka okazałe posadzone , ale ich nie widać , wzeszły tylko piękne - no cóż i z tego trzeba się cieszyć
pozdrawiam Marek

Wreszcie mogę coś podpatrzeć , zazdroszczę hiacyntów - są piękne i równie pięknie pachną a w takiej ilości ....to obłęd.

fajnie popatrzeć na zmiany jakie zaszły przed domem , szczególnie jeśli widzi się zdjęcia przed i po ...
czytając uzmysłowiłem sobie że ja również miałem serduszka okazałe posadzone , ale ich nie widać , wzeszły tylko piękne - no cóż i z tego trzeba się cieszyć
pozdrawiam Marek