Ogródek AGNESS cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 8

Post »

Tadku ja nasionka kupowałam od Pani, która ma około 60 odmian i to jest właśnie mieszanka pozbieranych z nich nasion .....co wyjdzie z nich zobaczymy, jestem bardzo ciekawa. Na pewno wiele nie przetrwa , mam nadzieję, ze te co przetrwają noie będą wszystkie takie same zielone 8-) :lol:

Andrzejku ok :D Ogrodnictwo uczy cierpliwości :wink: :lol:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aga tylko po pikowaniu nie zalej ich wodą...kiełki gniją jak maja za dużo wilgoci...ja miałam złą ziemię, było za dużo torfu...najlepsza jest ziemia ogrodowa, oczywiście kupiona w sklepie ogrodniczym.
Najbardziej szkoda mi hosty z jasno żółtymi listkami, były dwie sadzonki...te co przetrwały to jedna jest cała zielona a druga z jasnymi brzegami, zresztą jeszcze nie bardzo widać...ale chyba takie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu czytałam, ze takie jasne siewki niestety nie przeżywają, chyba powodem jest brak chlorofilu i przez to nie mogą zachodzić funkcje życiowe. Ale takich najbardziej szkoda, zawsze jest nadzieja, że może jednak przetrwają, są przecież najciekawsze :roll: :lol:
Ja się bardzo poważnie zastanawiam czy ich nie popikować od razu do ogrodu 8-) na jakiś rozsadnik, bo nie mam miejsca na taką ilość doniczek....sama jeszcze nie wiem co zrobię...
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mi chyba wcale wysiewane by się nie udały.
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Witaj wpadam z rewizytą do Ciebie i zachwycam się pięknem kolorowego klombu masz prześliczne pierwiosnki ,a kolorki tulipanów wspaniałe . :D
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

To by było najlepsze wyjście posadzić na dworze...ale najlepiej w półcieniu, tak mi się wydaje...na pełnym słonku na pewno nie przetrwają.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko , ja też kupowałem w takim miejscu. Oprócz tego ta Pani miała 12 :!: odmian żurawki.
W tamtym czasie to była wielka ilość ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga namówiłam cię kiedyś na sianie host i teraz mam wyrzuty sumienia, że wpędziłam cię w kłopot i nie masz co zrobić z siewkami. Pamiętasz? Pisałam, że posiałam paczuszkę z 50 nasionami i wszystkie wzeszły. Potem popikowałam je do małych doniczek. Te, które przez lato dośc dobrze urosły, przesadziłam do gruntu, część przechowałam przez zimę w piwnicy. Możesz też popikować po kilka sztuk do szerszch donic. Ja takich zbyt małych hostek nie sadziłabym od razu do gruntu, bo nie przetrwają zimy.
Muszę jeszcze dodać, że w większości okazały się zwykłe zielone, ale było także kilka ciekawych. Niektóre potem wymarzły.
Dziś, po trzech latach zostało mi z nich około trzydziestu. :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadku faktycznie jeszcze nie dawno w ogródku najczęściej spotykało się 2 odmiany żurawki....teraz jest szał :roll: :lol:

Wandziu, jakie wyrzuty sumienia :shock: Ja bardzo się cieszę , ze wspomniałaś o wysiewie host, bo ja bardzo lubię takie różne roślinne eksperymenty :D Kiedyś nawet próbowałam z rozmnażaniem iglaków i teraz mam cały żywopłot wyższy ode mnie :D A nadmiar siewek..... przecież to żaden kłopot, jestem pewna, ze znajdzie się wielu chętnych na taki podarunek :D
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To i mnie zaraźcie tym wysiewaniem host:) choruję na nie od 3 lat.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Ja to wolę gotowce więc i mnie zapisz na listę chętnych na siewki ponadprogramowe :wink:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula a po co będziesz siała, przecież ja Ci dam roslinki :roll:

Grażynko jasne , że sie z Tobą podzielę, ale na razie nie zapisuje....bo jak nie przetrwają ....będzie wstyd, ze naobiecywałam 8-) :lol: Jak już będą HOSTAMI 8-) :lol: rzucę hasło i wtedy pójdą w świat :D

kolorowe co nieco

marzanka jest tak ekspansywna, ze opanowuje wszystko wokół :shock:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Andrzejku :wit Bardzo się cieszę, ze się odezwałeś, strasznie brakuje Twojego wątku, załóż koniecznie....proszę ;:180 Zawsze z wielką przyjemnościa do niego zaglądałam podziwiając Twój piękny naturalny ogród i wspaniałe , ciekawe zdjęcia ....
Gratuluję wspaniałego prezentu, nie miałam pojęcia co to jest i pobiegłam na google sprawdzić, i widzę, ze trafił Ci się wspaniały unikatowy okaz ;:138
Na spotkanie niestety nie wybieram się :( jest to dla mnie zbyt daleko, bo ja nie bardzo mogę na dłużej wybyć z domu. A sama podróż będzie trwała ponad 3 godzinki :( na spotkanie już nic by nie zostało :roll: .....
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Grażynko jasne , że sie z Tobą podzielę, ale na razie nie zapisuje....bo jak nie przetrwają ....będzie wstyd, ze naobiecywałam Jak już będą HOSTAMI rzucę hasło i wtedy pójdą w świat
Aguś ja tylko tak napisałam...jakbyś w razie miała duży kłopot z pozbyciem się nadmiaru...tak żeby Cię z kłopotu wybawić ;:224 :;230
Nie znam tej marzanki ale już ją lubię mimo że z niej taka łazęga...ale ładna łazęga :wink:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzejku ja też naprawdę baaaardzo żałuję :(
W moje rejony koniecznie się wybierzcie, to w sumie naprawdę nie jest daleko, godzinka jazdy 8-) :lol: Ja naprawdę bardzo zapraszam....hosty czekają 8-)

Grażynko, bardzo sie cieszę, ze jesteś chętna....ja naprawdę będę miała kłopot z pozbyciem się 8-) :lol:
Marzanka jest śliczna, bardzo ładnie kwitnie i ma śliczne listeczki....ale łazęga z niej straszliwa :roll: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”