To na 100% nie 'Betty', ale też piękna. Będzie to jakiś mieszaniec albo któraś z M. x soulangiana
Mój ogród od początku...
- falkenburg
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 wrz 2009, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród od początku...
Małgorzata i Krzysztof
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
patkaza w tym roku powiem szczerze wreszcie zaczynam widzieć jakieś efekty nasadzeń ponieważ część roślin się rozrosła i wygląda tak jak powinna ..
z racji bycia tatą tej wiosny staram się nie przeszkadzać zbytnio naturze , niech sobie wszystko spokojnie rośnie , aczkolwiek zmuszony zostałem do zmiany na jednej części ogrodu z powodu takiego , że większość roślin tam zimujących została zjedzona.
renim ja nie mam takiego problemu ze stronami , mam tylko stronę południową i północną , magnolia jest od północnej , ale tam mniej wieje
szachownice kostkowe mają po około 15 cm wysokości , więc trzeba je zmyślnie wsadzić co mnie się raczej nie udało tym razem
falkenburg no to mnie Krzyśku zmartwiłeś , znalazłem nawet oryginalną plakietkę , więc teraz nie wiem jaką mam na prawdę..
z racji bycia tatą tej wiosny staram się nie przeszkadzać zbytnio naturze , niech sobie wszystko spokojnie rośnie , aczkolwiek zmuszony zostałem do zmiany na jednej części ogrodu z powodu takiego , że większość roślin tam zimujących została zjedzona.

renim ja nie mam takiego problemu ze stronami , mam tylko stronę południową i północną , magnolia jest od północnej , ale tam mniej wieje
szachownice kostkowe mają po około 15 cm wysokości , więc trzeba je zmyślnie wsadzić co mnie się raczej nie udało tym razem
falkenburg no to mnie Krzyśku zmartwiłeś , znalazłem nawet oryginalną plakietkę , więc teraz nie wiem jaką mam na prawdę..

- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

zdrówka dla kwiatuszka(ja też muszę jeszcze poczekać na efekty wizualne moich roślinek

Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- ewka63
- 500p
- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj, a ja przyszłam oglądnąć ten nowy budlejowy nabytek i co zobaczyłam ? Dzidziusia ślicznego, że niech się wszystko inne schowa 
Ale ogród też masz pięknie rządzony. Poczekam na kolejne zdjęcia cierpliwie. A niedługo i piaskownica pewnie przybędzie

Ale ogród też masz pięknie rządzony. Poczekam na kolejne zdjęcia cierpliwie. A niedługo i piaskownica pewnie przybędzie

Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
- markonix
patkaza natura póki co robi swoje , pomalutku wychodzą z ziemi jakieś roślinki , ale straty są nie do odrobienia ...
ewka nowy nabytek już posadzony , jak się przyglądałem to ma już coś jakby zalążki kwiatów , ale rówie dobrze mogą to być też listki - niestety mam ją pierwszy raz więc nie bardzo wiem...
ewka nowy nabytek już posadzony , jak się przyglądałem to ma już coś jakby zalążki kwiatów , ale rówie dobrze mogą to być też listki - niestety mam ją pierwszy raz więc nie bardzo wiem...

- markonix
korzystając z sobotniej chwili wolnego czasu i słonecznej pogody , kilka fotek - słońce tak jarzyło że część zdjęć się nie nadaje do publikacji ..... a szkoda
zakwitła kamasja - jak zwykle pięknie

tutaj coś wyrosło z zakopanego jesienią koszyczka ,,ale co ?

a tutaj część nowej rabatki i nowy nabytek od Janusz drozda : rodgersja tarczolistna ..i kuklik - ten ma za zadanie się mnożyć

jedna z ocalałych host - póki co no name

fragmencik mojego gródka ...

tutaj również nabytek - kwitnący

i drugi fragment ogrodu - jedną roślin którym służy wiosna to kostrzewa sina - rosną jak na drożdżach

zakwitła kamasja - jak zwykle pięknie

tutaj coś wyrosło z zakopanego jesienią koszyczka ,,ale co ?

a tutaj część nowej rabatki i nowy nabytek od Janusz drozda : rodgersja tarczolistna ..i kuklik - ten ma za zadanie się mnożyć

jedna z ocalałych host - póki co no name

fragmencik mojego gródka ...

tutaj również nabytek - kwitnący

i drugi fragment ogrodu - jedną roślin którym służy wiosna to kostrzewa sina - rosną jak na drożdżach

- markonix
zakwitł również wielosił błękitny , jednak nie wiedzieć czemu jest go mniej niż w ubiegłym roku ....za to siewek od groma

to jedna z moich paulowni , aż prosi się by ją troszkę skubnąć i do ukorzeniacza ...

po wielkich trudach wzeszła również kokoryczka , do towarzystwa na próbę dosadziłem jej szczawnik trójkątny

z zaplanowanego skalniaka zostało niewiele wcześniej posadzonych roślin - zostały te które nie smakują nornicom

inkarwilla delavaya , strasznie marne w tym roku

i jeszcze jesienny nabytek : pięknie kwitnąca kalina - choć jeszcze taka malutka

jakoś fotek raczej przeciętna , niestety moja konica troszkę szwankuje ....a do tego to moce słoneczko ..za stara jest na takie numery

to jedna z moich paulowni , aż prosi się by ją troszkę skubnąć i do ukorzeniacza ...

po wielkich trudach wzeszła również kokoryczka , do towarzystwa na próbę dosadziłem jej szczawnik trójkątny

z zaplanowanego skalniaka zostało niewiele wcześniej posadzonych roślin - zostały te które nie smakują nornicom

inkarwilla delavaya , strasznie marne w tym roku

i jeszcze jesienny nabytek : pięknie kwitnąca kalina - choć jeszcze taka malutka

jakoś fotek raczej przeciętna , niestety moja konica troszkę szwankuje ....a do tego to moce słoneczko ..za stara jest na takie numery

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Marku, a incarwilla ubiegłoroczna? Moje jakoś się nie pokazują, chyba 

- markonix
Andrzej podobnie jak ubiegłego roku zakwitła tylko jedna cebula pomimo że jest ich kilka w grupie , cóż może dokarmimy w tym sezonie ?
Jolu były wykopane na zimę i chyba miały za ciepło , mam też białą , ale też malutka i tylko jeden kwiat...
Jolu były wykopane na zimę i chyba miały za ciepło , mam też białą , ale też malutka i tylko jeden kwiat...

- markonix
- ewka63
- 500p
- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Zdjęcie pięciornika urocze, nawet ta mrówa sympatyczna, jaksię na niąpatrzy. Mój pięciornik jeszcze nawet pączków nie ma 

Mój zielony kawałek ziemi
- markonix
mrówka wcale nie jest symatyczna , ten na górze to zwiadowca ,pewnie szukał nowego lokum ....
i troszkę przegapiłem kwitnienie azalii , ale nawet po deszczy mi się podobają ..

sądziłem , że zimy nie przeżyje turzyca graya , ale ta miewa się całkiem dobrze i zaczyna kwitnąć ..

to będzie moje pole do popisu w próbie ukorzenienia budleji , póki co rosną odnogi i czekam aż troszkę zaczną drewnieć

i troszkę przegapiłem kwitnienie azalii , ale nawet po deszczy mi się podobają ..

sądziłem , że zimy nie przeżyje turzyca graya , ale ta miewa się całkiem dobrze i zaczyna kwitnąć ..

to będzie moje pole do popisu w próbie ukorzenienia budleji , póki co rosną odnogi i czekam aż troszkę zaczną drewnieć

- markonix
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Zastanawiałam sie co będzie z nią po zimie

Piękna trawka

- markonix
próbowałem rozmnożyć z nasion , ale póki co kupa .....